Jeste se susretali s ovim problemom u trudnoći?
Bilo je toga i prije trudnoće ali ne tako intenzivno kao sada...već tjednima se ne osjećam dobro i toliko sam depresivna da nemam volje za životom. Ovo mi je druga beba, prva traži jako puno pažnje ali ja za to nemam volje, vucem se ko krepana mačka po kući i samo disem, a većinom ni za to nemam volju. Navečer imam suicidalne misli i ne mogu spavati koliko mi je teško, pa se toliko izbediram i uplasim da dobijem napad panike. Jutra su mi katastrofa, cim se probudim poželim da sam mrtva. Ne znam šta da radim, da odem kod psihijatra? Hoću dobiti kakve lijekove? Smiju li se antidepresivi i lijekovi za smirenje uopće koristiti u trudnoći? Strah me za mene i za bebu, mislim da to gore utječe na nju nego na mene....muž me svaki dan napada i ispituje sta mi je a mene je jednostavno sramota reći mu da nisam psihički dobro.
Kome da se obratim? Na psihoterapije stvarno ne mogu ići jer nemam vremena, živimo na selu i jako puno radimo, imamo životinje a uz to imam i dijete od nepune 2 godine koje nemam kome ostavljati, i živim 40km od grada ..
Na forumu ima tema koja je aktivna i zove se Depresija u trudnoci.Prebaci se tamo, procitaj sve postove i ukljucicemo se.Nisi jedina, ne brini.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
U svakom slucaju, obavezno se javi psihijatru.Mozes i na hitnu psihijatriju ili privatno.Tablete ces vjerojatno morati piti jer ti nije dobro, a ne lijecena depresija je opasnija za bebu.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
U svakom slucaju, obavezno se javi psihijatru.Mozes i na hitnu psihijatriju ili privatno.Tablete ces vjerojatno morati piti jer ti nije dobro, a ne lijecena depresija je opasnija za bebu.
Hvala ti, prebacujem se tamo 💜
Sortiraj odgovore
Najstariji