Drage mame!Možda je ovo malo teška tema, ali stvarno sam osjetilila potrebu da svoje osjećaje podijelim ovdje. U 33tj. sam trudnoće i nosim curkicu sa down sindromom. Ja i suprug znamo već duže vrijeme i već smo se prilagodili na novonastalu situaciju. Znamo da će biti teško, 10 puta, 100 puta teže nego sa prvim djetetom ali ipak je ona naše dijete, naša krv i naše malo stvorenje! Zamolila bih da mi se jave roditelji sa istom situcijom da malo podijelimo iskustva. Nekako sad pri kraju me već polako počela hvatat panika i muče me neke promjene raspoloženja. Usto, naša curica ima duodenalnu stenozu želuca i dvanaesnika pa će po rođenju morat na operaciju. Surfanjem po netu naišli smo na šture informacije o toj malforaciji pa bi zamolila da mi se jave roditelji koji su imali takvo iskustvo.
Sve sam to nekako išla na dugo i široko ali evo, poneslo me:)))
draga Mlkl nemam takvog iskustva ali evo da malo prokomentiram. mislim da se nemaš čega bojati, bilo bi dobro da se odmah javiš u njihovu udrugu jer koliko sam imala prilike vidjet prekrasna je i mislim da će ti pomoći. a što se tiče trudnoće i promjena raspoloženja to valjda mora biti u svakoj. samo hrabro naprijed i raduj se svojoj curici jer ćeš je voljet na jako poseban način vidjet ćeš.. sretno
Osobno nemam djete s Down sindromom, ali ima ga moja sestricna koja je ujedno i voditeljica udruge za sindrom Down Međimurske zupanije...Mislim da bi te mogli slobodno porazgovarat s njom o svemu... Ona je prolazila teska razdoblja ali sve je to stavila iza sebe i krenula se boriti za svoju malecku... i eto danas je i voditeljica Udruge i cilj joj je osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama koji bi pokrivao tri županije - Međimursku, Varaždinsku i Koprivničko-križevačku. Trudi se, bori se i voljna je pomoc koliko moze... pa eto ako trebate kontakt samo mi se javite
ni meni nije poznato to malo me potreslo to kako si sve napisala..i usrecilo i rastuzilo,sve u isto vrijeme...to je vasa beba i te bebe ili ta djeca se razlikuju od drugih a znas zbog cega..zbog nesebicnog davanja ljubavi roditeljima,te bebe se posebno vole..i svako treba postupati kao ti i tvoj muz..ja vam zelim svu srecu ..a taj mali andjeo ce vam pruziti more ljubavi...
Draga didi82,eto i ja sam prije 2 god saznala da moja beba ima Dawn sindrom .Odlučili smo zadržati trudnoću i do poroda je bilo preteško.Ali kad sam ga primila vise nikada radi njega nisam suzu ispustila.Obožavamo ga ,stariji brat pogotovo.Ima 2,5 g.puno radimo vježbe .Hoda na veliko ,ponešto priča Samo hrabro i sretno.Imam fejs Šukec Štefica ,možeš ga vidjeti,i javi se,pozzzz😍
Sortiraj odgovore
Najstariji