Drage mame!
Možda je ovo malo teška tema, ali stvarno sam osjetilila potrebu da svoje osjećaje podijelim ovdje. U 33tj. sam trudnoće i nosim curkicu sa down sindromom. Ja i suprug znamo već duže vrijeme i već smo se prilagodili na novonastalu situaciju. Znamo da će biti teško, 10 puta, 100 puta teže nego sa prvim djetetom ali ipak je ona naše dijete, naša krv i naše malo stvorenje! Zamolila bih da mi se jave roditelji sa istom situcijom da malo podijelimo iskustva. Nekako sad pri kraju me već polako počela hvatat panika i muče me neke promjene raspoloženja. Usto, naša curica ima duodenalnu stenozu želuca i dvanaesnika pa će po rođenju morat na operaciju. Surfanjem po netu naišli smo na šture informacije o toj malforaciji pa bi zamolila da mi se jave roditelji koji su imali takvo iskustvo.
Sve sam to nekako išla na dugo i široko ali evo, poneslo me:)))
ni meni nije poznato to malo me potreslo to kako si sve napisala..i usrecilo i rastuzilo,sve u isto vrijeme...to je vasa beba i te bebe ili ta djeca se razlikuju od drugih a znas zbog cega..zbog nesebicnog davanja ljubavi roditeljima,te bebe se posebno vole..i svako treba postupati kao ti i tvoj muz..ja vam zelim svu srecu ..a taj mali andjeo ce vam pruziti more ljubavi...
draga Mlkl nemam takvog iskustva ali evo da malo prokomentiram. mislim da se nemaš čega bojati, bilo bi dobro da se odmah javiš u njihovu udrugu jer koliko sam imala prilike vidjet prekrasna je i mislim da će ti pomoći. a što se tiče trudnoće i promjena raspoloženja to valjda mora biti u svakoj. samo hrabro naprijed i raduj se svojoj curici jer ćeš je voljet na jako poseban način vidjet ćeš.. sretno
Osobno nemam djete s Down sindromom, ali ima ga moja sestricna koja je ujedno i voditeljica udruge za sindrom Down Međimurske zupanije...Mislim da bi te mogli slobodno porazgovarat s njom o svemu... Ona je prolazila teska razdoblja ali sve je to stavila iza sebe i krenula se boriti za svoju malecku... i eto danas je i voditeljica Udruge i cilj joj je osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama koji bi pokrivao tri županije - Međimursku, Varaždinsku i Koprivničko-križevačku. Trudi se, bori se i voljna je pomoc koliko moze... pa eto ako trebate kontakt samo mi se javite
Draga Hubertice, napokon sam smogla snage da ti se javim. Hvala ti na ponuđenoj pomoći,ali... Naša curica je sada anđeo...
Miki, moja sućut :( nek vam utjeha bude prvo zdravo dijete i sljedeće koje će doći :). Mali anđeo uživao je 9 mjeseci sa svojom mamom u trbuhu, a sad je na boljem mjestu..
Život je lijep!
Draga mama Miki42, trenutno sam u situaciji u kojoj ste vi bili prije 5 godina, za mjesec dana trebam roditi i beba ima istu dijagnozu + vsd defekt na srcu... možete li mi se javiti...
Draga didi82,eto i ja sam prije 2 god saznala da moja beba ima Dawn sindrom .Odlučili smo zadržati trudnoću i do poroda je bilo preteško.Ali kad sam ga primila vise nikada radi njega nisam suzu ispustila.Obožavamo ga ,stariji brat pogotovo.Ima 2,5 g.puno radimo vježbe .Hoda na veliko ,ponešto priča Samo hrabro i sretno.Imam fejs Šukec Štefica ,možeš ga vidjeti,i javi se,pozzzz😍
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji