Bakterija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinaZg1211
    06. Veljača 2019. 13:07

Drage moje,danas mi je otkrivena Escherichia coli te sam dobila antibiotsku terapiju. Zanima me dali se neka mama susrela sa tim u trudnoći. Na zadnjoj kontroli sam joj naglasila da mi nešto nije u redu misleći da su gljive jer imam iscjedak i to sirast bjelo zuckast,Ali bez mirisa,svraba,peckanja. Samo taj iscjedak me izluđuje. A gljivice sam vukla i prvu trudnoću od sredine pa do kraja bez da mi vaginalete pomognu. Sada mi je prije 2 tjedna radila test na klamidiju i bio je negativan ( pogledala me dolje i uzela briseve i eto danas su stigli rezultati.) Malo sam googlala i baš sam u panici,iako piše da je escherihija dosta česta kod trudnica. Ali nije mi svejedno. Zanima me sta sada sa mojim mužem. Dali i on treba terapiju uzimati ili netreba.  Iduću kontrolu imam 18.02,a danas me doktorica nije mogla primiti a i ja malo zbunjena nisam sestru pitala za neke informacije. Inače unazad 2 tjedna baš imam i bolove.boli me strašno zdjelica,bole me prepone,bole me stidne kosti,i trbuh me boli ali ne nisko nego tocno  ispod grudi. Zraka uopće nemam,nemogu sjediti normalno ,baš je tupa bol. Muž me zeza da dišem glasno  kako medo ,počela sam jako hrkat,a hodam kao da se gegam od tih bolova stidnih kosti. Jel moguce da su svi ti bolovi od bakterije ili ? Bebu osjećam cjeli dan ,neznam dal je i to normalno da je tako živahna.udara me konstantno od jutra do mraka. Ali doktorica mi ništa nije rekla jel nosim visoko ili nisko. Svakako idem u petak za hrvatsku i tamo ću obaviti 4D ultrazvuk ali me zanimaju vaša iskustva. I da,inače sam u 23 tjednu trudnoce. 

• Embarasada
    06. Veljača 2019. 21:25

Meni je u urinokulturi streptokok ali mi dr nije dao nikakav antibiotik zasad nego samo da ponovim urinokulturu i da pijem puno tekućine... 
    Ne znam šta da mislim o tome... Znam da je najbitnije da na porodu naglasis da si imala bateriju kako bi ti dali injekciju da se beba ne zarazi. 
    Pij caj od ploda brusnice, imaš ga u dm-u. I možeš se raspitati u ljekarni, znam da ima neki dobar pripravak na bazi brusnice ali to je sve više kao preventiva i sprječava daljnje širenje. 
    Stvarno se nadam da ti svi ti bolovi nisu od bakterije nego normalno  širenje zdjelice i slicno. Ja imam streptokok već minimalno mjesec i pol i ništa ne osjetim... sad cekam nalaze ponovljene uronokulture pa ćemo vidjet.

opet mama
    11. Veljača 2019. 08:03

Evo i mene sa dijagnozom e.coli. Ja sam isto na antibiotiku vec skoro tjedan dana iako je meni detektirana iz urina, a ne iz brisa tako da ne znam je li se prosirilo u vagnialni dio. A kakav ti je urin, jesi li radila urinokulturu? Nisam imala isto nikakvih simptoma osim uzasno cestog mokrenja pa sam zati i inicirala sama kontrolu urina. Ona obicno izaziva upalu mjehura ako se ne lijeci i ne preporuca se imati odnose za vrijeme lijecenja. Tvoj suprug bi mogao preventivno popiti terapiju jer je vrlo moguce ako ne i sigurno da je i on ima iako njima ne cini neku stetu. Mislim da ti bolovi koje navodis soadaju u normalne trudnicke tegobe rasta i rastezanja tijela i organa. Za zabrinuti se bilo bi kad bi te jako bolilo u podrucju mjehura ili bubrega sto bi ukazivalo na jacanje upale. Moj bi ti savjet bio da uz antibiotik uzmes i nesto sto u sastavu ima d-manozu koja je prirodna i odlicna za pomoc u lijecenju, jako puno pij nezasladjene tekucine i suzdrzi se od odnosa bar dok se lijecis. 

TinaZg1211
    11. Veljača 2019. 17:53

Stigla sam u hrvatsku i baš se spremam na svetu duh na hitan prijam cisto da me vide tamo jer mi je ovo sad nenormalno. Znači odnose nemamo,prije par dana je taj iscjedak bio samo na ulosku a danas su mi gace maltene mokre skroz i u mokraci vidim komadice što isto prije nije bilo. Sad je zuckasto zelenkasto i baš to,bubreg me počeo boljeti. Moji kažu da se to sigurno čistim od antibiotika ali meni ovo nije normalno a pogotovo radi boli ljevog bubrega i boli stidne kosti baš sa te lijeve strane tako da neću se servirati odoh na hitan prijam pa neka vide šta mi je. 

• Embarasada
    11. Veljača 2019. 20:22

Tina, svakako odi, ti bolovi nisu baš normalni, tj zanemarivi.
    Ja sam dobila antibiotik za streptokok, pit ću ga 10 dana. Možete li mi reći koliko mora proći od uzimanja antibiotika da idem na kontrolu? Obzirom da mi je bakterija nađena u urina, pretpostavljam da bi trebala napraviti i briseve da se vidi da li je tamo sve ok... ? 
    Nisam ih još radila u trudnoći...

TinaZg1211
    11. Veljača 2019. 23:09

Mali update. Sve je ok. Mislim,nije ali je. Ustanovljeno je da je to teza gljivicna infekcija.A bol u bubregu je kamen u bubregu . Dobila sam vaginalete i kremu jer mi je strašno iziritirano dolje od nje. Ove antibiotike nastavljam pit do kraja. Doktor kaže da je siguran da su gljivice posljedica uzimanja tog antibiotika ali terapiju moram uzet do kraja. Sa bebom je sve ok. Jedan opširan ultrazvuk mi je radjen iako ja nisam htjela pošto sutra planiram na 4D. Ali eto sad barem znam detaljno sve o bebi. Za tjedan dana je veća nego po terminu i užasno živa što osjetim i sama . Kaže doktor idealan si mi kandidat da malo učim na tebi pa ako bi bila voljna ostat par minuta duže ja bi zvao kolegu  kardiologa da malo bebi vidimo srce jer se jako lijepo vidjelo srce na mojoj bebi. Tih par minuta je na kraju bilo 40 minuta iako pola tih strucnih izraza nisam razumjela ali dobila sam potvrdu da je i bebino srceko u perfektnom stanju. Embarasada a nemam pojma kad bi ti trebala bit kontrola,tj opcenito. Ja sam terapiju dobila prije tjedan dana a kontrolu imam 18.02. A evo nalaz krvi i urina mi je i ovdje na sv duhu ok kažu sve cisto a eserihija mi je nađena u brisevima.  Pa ne razumijem se ni ja najbolje ali i njih je to iznenadilo kako nije u urinu.  Ma samo da bude sve kako treba. To je baš iritantna bolest. 

Bulbi91
    11. Veljača 2019. 23:24

Embarasada

Tina, svakako odi, ti bolovi nisu baš normalni, tj zanemarivi.
    Ja sam dobila antibiotik za streptokok, pit ću ga 10 dana. Možete li mi reći koliko mora proći od uzimanja antibiotika da idem na kontrolu? Obzirom da mi je bakterija nađena u urina, pretpostavljam da bi trebala napraviti i briseve da se vidi da li je tamo sve ok… ?
    Nisam ih još radila u trudnoći…

Kod mene je bio streptokok na brisu i u UK taman prije Bozica...2 tj nakon antibiotika smo ponavljali bris i UK i sve je bilo ok🙏💕...
    Svakako napravi briseve ako vec nisi do sada...

• Embarasada
    12. Veljača 2019. 06:33

Znači popila si antibiotik i onda 2 tj pauze pa kontrola uk/bris?
    Budem tražila svakako. Thx!

Bulbi91
    12. Veljača 2019. 06:55

Embarasada

Znači popila si antibiotik i onda 2 tj pauze pa kontrola uk/bris?
    Budem tražila svakako. Thx!

Tako je,prema uputi ginica...
    Bude ti on rekao sigurno kad treba ponovit...
    Ma nista😊...i obavezno prije samog poroda moramo napomenut sa smo u trudnoci imale streptokok da nam daju intravenozno antibiotik kako nebi preslo na bebu(tako mi je receno od strane dr)...

opet mama
    13. Veljača 2019. 08:06

I meni je receno da nakon popijene ture antibiotika ponavljam UK, briseve sam radila prije zaceca i bili su sterilni, i znam da se redovno rade negdje pred porod odnosno u 3. tromjesjecju tako da ih ubrzo ocekujem. Ali ja sam u pocetku trudnoce imala zacepljeni bubrezni kanal, a u prvoj trudnoci kamence u 5. mjececu trudnoce tako da mi je nazalost poznata moja sklonost urinoinfekcijama u trudnoci, ne inace. Svakako ti savjetujem d-manozu (ja pijem preparat uriroyal, odlican je i za prirodno lijecenje i za prevenciju i odrzavanje sterilne mokrace).

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.