alergičar u vrtiću

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • katarinaV

    Broj poruka: 36

    Prijavi adminu

    Moj sin će na jesen krenuti u vrtić. Alergičan je na jaja i neke orašaste plodove. U vrtiću smo obavili razgovor sa zdrastvenim djelatnikom, donjeli smo svu liječničku dokumentaciju koje se, kako su rekli, strogo drže, dakle djetetu daju jesti isključivo ono što smije. Razgovaramo i sa  djetetom o njegovoj alergiji i prehrani no opet malo se bojim. Imao je par ružnih alergijskih reakcija i ne bi htjela da nam se to ponovi. Vrtić je za njega novo iskustvo, grupe su pune djece a tete ne vide uvijek sve…
    Jel netko bio u ovakvoj situaciji?

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    U potpunosti vas razumijem no budite bez brige. Moj je sin alergičan na kravlje mlijeko i jaja i krenuo je u vrtić sa tri godine, sada ima pet i pol i uopće nismo imali problema sa njegovom prehranom u vrtiću niti je imao bilo kakvu alergijsku reakciju. Oni se zaista drže svih vaših uputa i medicinske dokumentacije. Mi smo u vrtić odnijeli i lijek za eventualnu alergijsku reakciju no nikada ga nisu morali upotrijebiti. Bitno je razgovarati sa djetetom, u toj dobi već može znati što smije a što ne smije jesti odnosno dijete smo naučili da nešto novo(hranu) može probati isključivo kod kuće i toga se zaista držao. 
    Opustite se, bit će sve ok!

    happy mum

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja kći je isto alergičar, nismo ju još upisivali u jaslice/vrtić jer ju ima tko čuvat al ju namjeravamo s 3 godine dati u vrtić :) Ona je jako disciplinirana što se tiće hrane i ako je nešto novo, pita da li smije to jesti i dali ima u sastavu jaja/ kikiriki :) Dobro dijete :D Treba naučit dijete da nesmije ništa samo dirati ni uzimati drugoj djeci i sve bude ok :)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.