alergičar u vrtiću

Sortiraj odgovore

Najstariji
 • Najnoviji
 • Najstariji
 • katarinaV

  Broj poruka: 36

  Prijavi adminu

  Moj sin će na jesen krenuti u vrtić. Alergičan je na jaja i neke orašaste plodove. U vrtiću smo obavili razgovor sa zdrastvenim djelatnikom, donjeli smo svu liječničku dokumentaciju koje se, kako su rekli, strogo drže, dakle djetetu daju jesti isključivo ono što smije. Razgovaramo i sa  djetetom o njegovoj alergiji i prehrani no opet malo se bojim. Imao je par ružnih alergijskih reakcija i ne bi htjela da nam se to ponovi. Vrtić je za njega novo iskustvo, grupe su pune djece a tete ne vide uvijek sve…
  Jel netko bio u ovakvoj situaciji?

 • Avatar PeggySue

  PeggySue

  Broj poruka: 55

  Prijavi adminu

  U potpunosti vas razumijem no budite bez brige. Moj je sin alergičan na kravlje mlijeko i jaja i krenuo je u vrtić sa tri godine, sada ima pet i pol i uopće nismo imali problema sa njegovom prehranom u vrtiću niti je imao bilo kakvu alergijsku reakciju. Oni se zaista drže svih vaših uputa i medicinske dokumentacije. Mi smo u vrtić odnijeli i lijek za eventualnu alergijsku reakciju no nikada ga nisu morali upotrijebiti. Bitno je razgovarati sa djetetom, u toj dobi već može znati što smije a što ne smije jesti odnosno dijete smo naučili da nešto novo(hranu) može probati isključivo kod kuće i toga se zaista držao. 
  Opustite se, bit će sve ok!

  happy mum

 • Avatar missha

  missha

  Broj poruka: 689

  Prijavi adminu

  Moja kći je isto alergičar, nismo ju još upisivali u jaslice/vrtić jer ju ima tko čuvat al ju namjeravamo s 3 godine dati u vrtić :) Ona je jako disciplinirana što se tiće hrane i ako je nešto novo, pita da li smije to jesti i dali ima u sastavu jaja/ kikiriki :) Dobro dijete :D Treba naučit dijete da nesmije ništa samo dirati ni uzimati drugoj djeci i sve bude ok :)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.