Adenom hipofize - kolike su šanse za trudnoću

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • TinaBee

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima!!
    Već su dvije godine kako mi je dijagnosticiran adenom hipofize(cista).Ima li netko sa sličnim iskustvom i kolike su šanse ostati u drugom stanju??Imam 34,5 godina i dijete od 9 godina i strašno bi željeli još jedno dijete.

    Valentina Šestak

  • Avatar Schinin

    Schinin

    Broj poruka: 498

    Prijavi adminu

    Hm…. sanse za T ovise od puno faktora, a nije mi skroz jasno sta ti exaktno imas: adenom ili cistu (nije isto!)? 
    slijedece je ako je cista (ona per se ne proizvodi hormone!), gdje je locirana i s time onda dali ima neko “djelovanje” na produkciju hormona - analiza hormona u krvi bi trebala dati odgovor.
    ako je adenom: dali je hormonski aktivni ili inaktivni? kod inaktivnog su sanse za T vece jer per se ne proizvodi visak nekih hormona, osim ako je adenom tolik velik i “stisne” oblasti gdje se pojedini hormoni proizvode. ako je hormonski aktivni, onda se opet treba napraviti analiza hormona da se vidi koji su hormoni u problemu, jer hipofiza produzira citav niz razlicitih hormona….neki od njih su velika prepreka T dok kod nekih i nije problem za T. U ovisnosti koliki je adenom i koji hormoni su u pitanju ovisi i terapija: u nekim slucajevima se moze koliko-toliko sanirati lijekovima, negdje je jedina opcija operacija a u rijetkim slucajevima i zracenje….
    u svakom slucaju da dodje do ostvarenja trudnoce i odrzavanja i zdravlja iste, treba imati 'hormonalni balans"…drugim rjecima trebati dobar endokrinolog i onda pocetak sa analizama svih hrmona koje hipofiza proizvodi i onda sve slijedece planirati u ovisnosti od rezultata.

    uglavnom da je tvoj problem banalan - nije, ali nije ni ne rjesiv!!! dakle u borbu  zelim ti da se to sto prije rijesi a da onda ugledas ubrzo i tvoj plusic!!!!

    sorry na duzem postu, nadam se da sam barem malo pomogla!

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • karmelagolomeic

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Vidim da je post davno stavljen. Jesi na kraju ostala.trudna i kako sve to napreduje? Imam.isti problem i ostala trudna od prve. Kod mene je nefunkcionalni mikroadenom

  • karmelagolomeic

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Evo ja sam nova trudnica 7 tj. s nefunkcionalnim mikroadenomom. doktorica misli da nije pametno zadržati trudnoću, ne znam iz kojeg razloga. ja ću je zadržati pa šta bude. moram na Vuk Vrhovec na obradu pa ćemo vidjeti

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Karmela,
    Da li piješ Bromergon??
    Ako je to mikroadem na hipofizi, u T kako raste prolaktin i on može rasti, zato ti je možda dokt.rekla radi toga da on ne bi rastao.

    [lilypie.com]

  • mirna0611

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav cure! Evo jedne koja je rodila i imala mikroadenom hipofize 4mm. Prije trudnoće sam pila bromergon i on je pomogao da se dode do ovulacije. Naše pokušavanje trudnoće trajalo je oko godinu dana. Sada imamo zdravog dječaka od godine i pol. Prije nekoliko dana sam bila na hormonskim pretragama i apsolutno sve vrijednosti su dobre. Moram još obaviti magnetnu da vidimo što se događa s mikroadenomom ali pošto je prolaktin dobar nadam se i da je mikro..nestao:)
    Eto jedno pozitivno iskustvo:)) Ali za početak naći dobrog doktora. Ja sam imala sreće s dr Herman Mahečić u Vinogradskoj. Sretno svima:)))

  • Avatar DijMar

    DijMar

    Broj poruka: 1746

    Prijavi adminu

    Vidim da je tema davno stavljena, ali ako ima tko aktivan da pitam kakvo je stanje nakon trudnoće s cistama? Ja sam imala makroadenom od 13mm koji se nakon godine dana Bromergona smanjio upola i tada sam ostala trudna, isprve, nismo dugo pokušavali pošto su mi ciklusi sa terapijom bili točno u dan. Otkako sam trudna ga ne pijem i nemam pojma u kakvom je stanju sve to dok ne rodim i ne napravim MR, ali sam čitala da se u trudnoći cista može povećati…

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.