Beba Zdravlje i njega bebe 28. lipnja 2017.

Kako liječiti osip?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zaštitne kreme, smiruju i pomažu kod crvene i osute kože, uključujući pelensko područje, a i ostala mjesta s ispucanom i nadraženom kožom

Osip je čest oblik upale kože koji se javlja kod novorođenčadi u obliku svijetlocrvenih točkica i crvenila, i to najčešće u pelenskom području. Obično je povezan s iritacijom zbog nedovoljno čestog mijenjanja pelena, dijareje i odjeće koja sprječava cirkulaciju zraka. Pelenski osip se također može razviti i nakon uvođenja krute hrane u prehranu bebe, zbog prehrane majke dojilje ili kada beba uzima antibiotike. 

U ljetnom razdoblju osip je karakterističan i za druga područja bebina tijela, prije svega govorimo o pregibima i vratu jer se tada beba više znoji, pa može da nastane i osip.

Svaka mama, naravno, želi preduhitriti ovakvu situaciju i preventivno djelovati na bilo koju upalu, kako u ljetnim danima, tako i u svakom drugom razdoblju, zato preporučujemo svakodnevno korištenje zaštitne kreme za bebe

Zaštitne kreme, smiruju i pomažu kod crvene i osute kože, uključujući pelensko područje, a i ostala mjesta s ispucanom i nadraženom kožom!

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.