Beba Zdravlje i njega bebe 21. prosinca 2018.

Imaš li sve potrebne proizvode za njegu bebe? Provjeri ovdje

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novopečeni roditelji često se izgube u odabiru one zaista potrebne opreme za dijete. Iskoristi sve prednosti portala Jeftinije.hr jer će ti uštedjeti vrijeme u pretraživanju proizvoda, ali i popriličnu svotu novca

Kupovina opreme za bebe definitivno nije lagan zadatak, a ako tek postaješ roditelj vjerojatno ćeš se iznenaditi količinom proizvoda i ogromnim izborom za svaki pojedini komad opreme. Riješi svoje slatke brige u ovih nekoliko koraka:

  • Sastavi popis opreme koju treba kupiti
  • Provjeri ponude u web trgovinama
  • Usporedi cijene, proizvode, modele i proizvođače
  • Istraži najbolja rješenja
  • Provjeri savjete i iskustva drugih roditelja 

Od prvih dana provedenih kod kuće tvoja će bebica trebati nekoliko osnovnih komada opreme koji će ti olakšati svakodnevicu i dati dovoljno vremena za uživanje u tim posebnim trenutcima. U tu osnovnu opremu definitivno ubrajamo proizvode dječje kozmetike poput spremnih paketa pelena, vlažnih maramica, kvalitetne kreme ili masti za njegu te blagih dječjih sapuna i šampona za prva kupanja. 

Uz malo truda i upornosti bebu ćeš dojiti nekoliko puta na dan pa ti od velike pomoći može biti i oprema za dojenje poput udobnog jastuka za dojenje, pumpi za izdajanje čiju praktičnost potvrđuju mame diljem svijeta te štitnika i jastučića za bradavice koje će olakšati eventualnu nelagodu. U obaveznu opremu koju ćeš htjeti imati pri ruci od prvog dana ubrajamo i bočice, sterilizatore za bočice i neizostavnu opremu za prematanje i kupanje. 

Jednostavnim koracima do najpovoljnije dječje opreme

Što moramo kupiti, što možemo posuditi, na što paziti kod odabira, gdje nam je najbolje sve pregledati i kupiti… samo su neka od pitanja na koje treba naći odgovor. Iskoristi sve prednosti portala Jeftinije.hr jer će ti uštedjeti vrijeme u pretraživanju proizvoda, ali i popriličnu svotu novca, a kako bi znala iskoristiti sve što ti portal nudi, ovo su ključne funkcionalnosti koje su ti na raspolaganju već kod iduće kupovine:

  • Usporedi proizvode koji ti se najviše sviđaju - međusobno usporedi izabranu opremu za njegu djeteta i izaberi proizvode koji će odgovarati tvojim potrebama.
  • Dodaj u listu - sačuvaj proizvode koji su ti se svidjeli, proizvode za koje misliš da će ti biti od koristi i dodaj ih na svoj popis za kupovinu.
  • Aktualni katalozi - obavezno provjeri akcijsku ponudu dječje opreme u omiljenim trgovinama pregledavajući aktualne kataloge i letke. 

Nekoliko savjeta za odabir osnovne dječje opreme

Novopečeni roditelji često se izgube u odabiru one zaista potrebne opreme za dijete. Logično je da svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, ali zaista ne trebaš kupovati brdo različite opreme za koju nisi ni sigurna da će ti ikada trebati ili da ćeš je praktično koristiti. Zato je važno još i prije djetetova rođenja krenuti u istraživanje, a uvijek je dobra ideja razgovarati s drugim roditeljima i provjeriti njihova iskustva iz prve ruke. Uz dječja kolica i autosjedalicu, mnogi se slažu da su hranilice ili visoke stolice praktičan i koristan komad dječje opreme za hranjenje

Istina, hranilica ti neće trebati dok dojiš odnosno dok dijete ne savlada sjedenje i naravno i ne počne jesti krutu hranu. Umjesto stolice za hranjenje možeš držati dijete u krilu, koristiti kolica ili neki drugi komad dječje opreme sa sjedalicom. Ako se odlučiš za neku od tih alternativa budi spremna na nered koji će ostati nakon svakog hranjenja. Visoka stolica za hranjenje utoliko je praktičnija, puno ju je lakše očistiti od ostataka hrane nego recimo dječja kolica. 

Ne zaboravi da je stolica za hranjenje komad dječje opreme kojeg nećeš trebati prije djetetovog šestog mjeseca života tako da imaš dovoljno vremena da istražiš ponudu i provjeriš kod prijateljica i drugih mama njihova iskustva i praktične savjete.  

Prvi izlasci s bebom zahtijevaju kvalitetnu i praktičnu opremu

U trenutku kad budeš spremna za prve izlaske s bebicom, dvije su stvari bez kojih nećete moći - kvalitetne autosjedalice i praktičnih dječjih kolica. Zahvaljujući pametnom dizajnu putnih sustava - odnosno autosjedalice koja se montira na okvir kolica - možeš samo jednom kupovinom nabaviti oba proizvoda. Još ako uzmeš u obzir da kupovinu možeš obaviti u miru i udobnosti vlastitog doma, koristeći sve funkcionalnosti portala Jeftinije.hr za usporedbu ponuda i cijena u web trgovinama, kupnja će biti još jednostavnija, brža i povoljnija. 

1. Kupnja seta – dječja kolica i autosjedalice

Ako kolica i autosjedalicu odabereš u setu, načelno možeš znatno uštedjeti. Najveći trik je u tome da moraš provjeriti odgovaraju li ti u potpunosti oba proizvoda. Iako ovisi o tome koliko je veliko dijete i kojom će brzinom narasti, ako kupuješ set za novorođenče, iskustva drugih roditelja pokazuju da će prvu autosjedalicu novorođenče prerasti između 10-14 mjeseca života, kolica će s druge strane potrajati puno puno duže, otprilike sve do 2-3 godine života. Iz perspektive sigurnosti autosjedalice treba izabrati zaista pažljivo i redovito „nadograđivati“ ovisno o djetetovoj dobi, odnosno težini. Kod odabira autosjedalice vrijedi pratiti upute proizvođača, a ako razmišljaš o nabavci korištene autosjedalice dvostruko provjerite da autosjedalica nije oštećena. 

2. Zasebna kupnja autosjedalice i dječjih kolica

Recimo da si već odabrala model dječjih kolica omiljenog branda i dobila preporuku za autosjedalicu potpuno drugog proizvođača, i ne želiš raditi kompromise nego kupiti upravo te proizvode. Često možeš kupiti adapter za autosjedalicu koji će autosjedalicu učiniti kompatibilnom s dječjim kolicima. Ovakva kupovina zahtijeva malo više istraživanja kako bi pronašla ispravan adapter koji će povezati odabrana kolica i autosjedalicu. Ipak, zahvaljujući portalu Jeftinije.hr na kojem možeš na jednom mjestu provjeriti proizvode u brojnim dječjim trgovinama, odabir ne bi trebao biti toliko kompliciran. 

Koje su karakteristike dobrih dječjih kolica u 2u1 setu?

Pokušaj izabrati dječja kolica s kojima ćeš biti dugoročno zadovoljni, ipak ih planiraš koristiti i nekoliko godina puno dulje nego što ćete koristiti autosjedalicu za novorođenče. Veliki broj laganih modela dječjih kolica neće moći podnijeti nužno težu autosjedalicu pa ako želiš zaista lagana kolica razmislite o odvojenoj kupnji. Savršena dječja kolica izabiri na temelju svojih svakodnevnih navika; koliko često ih planiraš koristiti i u kojim uvjetima, sve to valja uzeti u obzir kod odabira. 

Koje su karakteristike dobre autosjedalice u 2u1 setu?

Kada je riječ o putnim, 2u1 kombinacijama dječjih kolica i autosjedalice, važno je obratiti pozornost na težinu cijelog sustava, ali i pojedinih proizvoda u setu. To vrijedi i za odabir autosjedalice. Ako je planiraš koristiti u sklopu seta, to znači da ćeš ju svakodnevno (i do nekoliko puta dnevno), vaditi iz automobila i stavljati na okvir kolica. Važno je da ne bude preteška kako ti ne bi dodatno zakompliciralo to nužno premještanje. Roditelji često ističu Graco autosjedalice kao jedne od najkvalitetnijih i najlakših na tržištu, svakako provjeri prilikom odabira. Veliki je plus ako ćeš svoju kupnju započeti na portalu Jeftinije.hr jer tamo istovremeno možeš pregledati karakteristike pojedinog model autosjedalica, ali i usporediti nekoliko različitih modela. Kako smo već i naveli, zahvaljujući adapterima možeš spojiti proizvode različitih brandova tako da je izbor praktički neograničen. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.