Beba Zdravlje i njega bebe 21. veljače 2014.

Higijena muške bebe

Mirjana Kolarek Karakaš, savjetnik
Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Moje pitanje je vezano za previjanje muške bebe. Imam bebu staru dva mjeseca i u bolnici su mi rekli da se kod previjanja spolovilo stavlja prema dolje. Međutim po forumima neki kažu da ne prema dolje nego se obavezno stavlja prema gore, pa sam sada malo zbunjena tj. u strahu radim li dobro. Isto tako, zanima me treba li se povlačiti kožica i kako je najbolje održavati higijenu kod muških beba?

Kod previjanja muških beba nije presudno hoćete li spolovilo podići prema naprijed ili prema natrag, važno je da se pelena previše ne stisne kako bi bebi bilo udobno. Kožica na spolovilu se počinje povlačiti s 3-4 mjeseca starosti djeteta, ništa ne forsirati.

Kožica mora biti potpuno provučena tek kada se dijete riješi pelena. Higijena se održava neutralnim dječjim pripravcima, toplom vodom i mekanom gazicom. Vlažne maramice izbjegavati i koristiti ih samo van kuće kada nemate drugog izbora.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.