Beba Zdravlje i njega bebe 24. veljače 2022.

7 baby proizvoda koje može upotrebljavati i mama

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djetetova koža je do druge godine njegova života nezrela te lako podliježe iritacijama i sklona je nastanku crvenih mrlja. Zato tvoja beba treba svoju kozmetiku od najranijih dana, a dobra vijest je da mnogi od tih proizvoda mogu koristiti i tebi. Neki od proizvoda za mamu i bebu su baby ulje, vlažne maramice, baby puder, losion za kupanje, krema za sunčanje i vazelin. Imperativ pri odabiru ovih proizvoda je kvaliteta jer ti i tvoja beba zaslužujete najbolje.

Kada je riječ o njezi dječje kože, bitno je uvijek odabrati proizvode za njegu koji su posebno formulirani za bebinu kožu. Proizvodi za njegu kože tvog mališana trebaju biti prije svega pedijatrijski odobreni. Kad imaš takvu garanciju za njegu bebine kože, onda znaš da su dobri i za tebe.

Najvažniji proizvodi za njegu i bebine i mamine kože

1. Dječji sapuni, sredstva za pranje i šamponi: Sredstva za čišćenje i pranje su blaga i sigurna za bebe. No, upotrebu sapuna za bebe potrebno je svesti na minimum jer mogu isušiti bebinu kožu. S druge strane, ako imaš vrlo masnu kosu koju je potrebno svakodnevno prati, onda možeš često koristiti bebin šampon jer je vrlo blag. Također se možeš tuširati bebinim sredstvom za pranje jer je blago i neće ti dodatno isušiti kožu.

2. Dječji losion: Pomaže hidratizirati bebinu kožu. Za njegu novorođenčeta dovoljno je koristiti vrlo male količine losiona. Vjerojatno imaš već svoje losione za njegu kože, ali kad zbog brige za bebu nemaš vremena obnoviti zalihe, slobodno posudi njezin.

3. Ulje za bebe: Najbolje ga je koristiti kao ulje za masažu za kožu novorođenčeta, a ne kao hidratantnu kremu. Baby ulje je dobro i za njegu tvoje kože, osobito ako je suha. Ulje nanesi na još vlažnu kožu nakon tuširanja kako bi se bolje upilo. Također, ako ostaneš bez sredstva za skidanje šminke, ulje će pomoći.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock Pelenski osip je jedan od češćih problema kože beba

4. Talk ili dječji puder: Može uzrokovati probleme s plućima, ako ga beba udahne te ga je zato bolje izbjegavati. No, ako ga već posjeduješ, možeš ga koristiti ljeti protiv znojenja. Primjerice za stopala ili ako imaš spojene butine koje se ljeti znoje i ospu, puder će odlično poslužiti.

5. Vlažne maramice: Toliko su praktične da je suvišno navoditi za što sve služe (od brisanja bebinih ruku, lica, do guze). Ako si često toliko umorna da ne možeš skinuti šminku nakon napornog dana upotrijebi vlažne maramice. Osim za to sigurno ti dobro dođu za uklanjanje nečistoća sa svoje i bebine odjeće i okolnog namještaja nakon hranjenja bebe.

6. Krema za sunčanje: U prvih šest mjeseci bebina života ne preporučuju se zaštitne kreme, a u drugom dijelu prve godine koriste se zaštitne kreme koje u sebi sadrže isključivo mineralnu zaštitu. Ako je beba starija od šest mjeseci, možeš je namazati kremom po cijelom tijelu. Najbolji proizvodi za bebu štite i od UVA i UVB zraka, a istu kremu možeš posuditi i za vlastite potrebe.

7. Vazelin: Može se koristiti kao pomoć kod pelenskog osipa. Štiti bebinu kožu od bilo kakve iritacije uzrokovane vlažnim pelenama. Vazelin i sama možeš koristiti na mnogo načina, od njege raspucalih bradavica do njege usana, ruku i stopala. Ipak kod vazelina je bitno izabrati kvalitetan i pouzdan.

 | Author:

Zašto je trostruko pročišćen kozmetički vosak Vaseline Baby Jelly najbolji izbor za mame i bebe?

Najpoznatiji hidratantni vosak, Vaseline, od sada ima poseban proizvod za najmlađe članove, Vaseline Baby Jelly. Ovaj moćni vosak odavno je prepoznat u industriji ljepote, punih 150 godina. Zadnjih godina se posebno ističe njegova primjena kod djece s pelenskim osipom i drugim kožnim problemima. Vaseline Baby Jelly proizveden je od trostruko pročišćenog kozmetičkog voska kako bi se uklonile sve nečistoće i mirisi koji mogu iritirati kožu djeteta, s ciljem njege kože bez ostavljanja masnih tragova.

  • Zadržava prirodnu vlažnost kože, njeguje suhu kožu sklonu perutanju.
  • Svakodnevna primjena održava kožu bebe mekom i glatkom te omogućuje zaštitu i sprječavanje trenja pelena i osip.

Suha koža jedan je od najčešćih problema kad je u pitanju njega tijela, a uglavnom nastaje utjecajem vanjskih čimbenika. Hladnoća, vjetar, sunce, nečistoća i prašina u zraku, sve su to čimbenici koji izazivaju suhoću kože, a zahtijevaju efikasni i snažni tretman. Lijep izgled kože započinje njenom hidratacijom, stoga se Vaseline® pobrinuo da njegovi proizvodi prvenstveno zadržavaju prirodnu vlagu kože i tako ju štite od suhoće.

 | Author:

 

Na policama dm-a od sada su dostupni proizvodi beauty branda, od klasičnog Vaseline® voska, Lip Therapy® balzama za usne, Intensive CareTM kreme za ruke pa sve do Intensive CareTM linije losiona za tijelo. Od sada na policama možete pronaći Vaseline Baby Jelly vosak za djecu. Masna tekstura pomaže u stvaranju sloja koji će zaštititi i spriječiti stvaranje suhoće, osipa i drugih problema na tijelu. Način primjene Vaseline voska prepoznat je na više od 100 načina u beauty i kozmetičkoj industriji, ali i u njezi najosjetljivije kože – beba i djece.

  • Odobren od struke pedijatara.
  • Sretna beba, a onda i sretna mama!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.