Beba 27. ožujka 2023.

Na webinaru imaš priliku doznati sve što želiš o Banci humanog mlijeka

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sve mame koje zanima darivanje mlijeka i Banka humanog mlijeka, sad imaju priliku doznati odgovore na sva svoja pitanja, i to iz vlastitog doma.

Banka humanog mlijeka u Hrvatskoj je pokrenuta prije tek dvije i pol godine, iako se o njoj razgovaralo još od 2005. godine. Ova sasvim posebna banka s humanim ciljem služi kao mjesto za pohranu mlijeka dobrovoljnih darivateljica majčina mlijeka, koje zatim služi kao hrana prijevremeno rođenoj djeci. Banka humanog mlijeka se nalazi u sklopu KBC-a Zagreb.

No, ako pored ovih vrlo osnovnih podataka imaš puno više pitanja vezanih uz ovu tematiku, sada to možeš doznati na webinaru koji organizira udruga RODA – Roditelji u akciji, u suradnji s Bankom humanog mlijeka.

Na webinaru, koji se održava na Zoomu u četvrtak 30. ožujka 2023. od 11 do 12.30 sati, imaš priliku saznati sve što te zanima o Banci humanog mlijeka, darivanju tvog mlijeka i radu ambulante za medicinu dojenja pri Banci.

O radu Banke humanog mlijeka govorit će i na pitanja tijekom webinara odgovarati Jurjana Novoselac, dr. med, IBCLC savjetnica za dojenje, Banke humanog mlijeka.

Moći ćeš doznati kako znati jesi li potencijalna darivateljica, je li moguće darivati ranije izdojeno mlijeko u banku, koliko je siguran proces i za darivateljicu i za dijete koje prima mlijeko, te sve što te još muči, brine ili jednostavno želiš znati.

O radu ambulante za medicinu dojenja pri Banci humanog mlijeka govorit će, i odgovarati na pitanja tijekom webinara, izv. prof. dr. sc. Anita Pavičić Bošnjak, IBCLC savjetnica za dojenje, voditeljica Odjela za podršku dojenju pri Banci humanog mlijeka. Ona će govoriti o uslugama koje dojiljama pruža ambulanta za medicinu dojenja, na koji način se javiti i je li potrebna uputnica, te o svemu što te zanima u vezi problema kod dojenja koji se mogu riješiti uz pomoć IBCLC savjetnica.

Događanje će se održati na platformi Zoom, uz obaveznu registraciju preko ovog obrasca najkasnije do četvrtka, 30. ožujka 2023. u 9 sati.

Prijaviti se možeš ovdje.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.