Beba Igre za bebe 01. prosinca 2021.

Svi klinci žele na ovu cool izložbu, povedi svoga, darujemo ti ulaznicu

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S dolaskom prvog djeteta, svaki roditelj počinje razmišljati drugačije o svojoj odgovornosti u svijetu. Prvenstveno želi učiniti svijet svoje bebe boljim, ali ne samo svoje bebe, već svih beba koje dolaze na svijet i nasljeđuju ga. No, jedna osoba može učiniti samo malene korake u tom smjeru. Zato, zajedno, Pampers, stručnjaci i roditelji mogu učiniti više i to na nekoliko razina: od održive proizvodnje do neposredne bebine ugode u svakom trenutku. 

Da bismo mogli zaista shvatiti kako točno učiniti neposredan svijet bebe boljim, pokušajmo se na trenutak staviti u njezine cipelice. Bebin doživljaj svijeta puno je intenzivniji od našeg. Toliko iskustava nikada prije doživljenih. Razvoj vida, prepoznavanje predmeta, odnosi u prostoru, razvoj ravnoteže, sve su ovo senzacije koje beba razvija i postepeno usvaja tijekom prve godine života, a da bismo doživjeli ono što i bebe te bolje razumijeli ''svijet beba'' Pampers je u suradnji s Muzejom Iluzija predstavio interaktivnu izložbu ''Zamisli bebin svijet''.

 | Author: Promo Foto: Promo

U jednom trenutku beba vam se počinje smiješiti više nego prije - prepoznaje lice, u drugom se posebno veseli dodavanju loptice – doživljava udaljenost, dok u trećem uživa u jednostavnoj igri skrivača (ku-ku!) – gdje doživljava postojanje predmeta. Sve su ovo različite stanice koje svaki roditelj prepoznaje, no moguće je pratiti razvojnu liniju i znanstveno objasniti zašto se baš te senzacije događaju u određenom trenutku razvoja. U definiranju ovih trenutaka, za potrebe izložbe, pomogle su dr. sc. Sonja Alimović, edukacijski rehabilitator i dr. med. sub specijalistica pedijatrijske neurologije Sanja Pejić Roško.

Izložba ''Zamisli bebin svijet''

Izložbi ''Zamisli bebin svijet'' vesele se i veliki i mali, a da ju vrijedi pogledati čim prije, bit će vam jasno nakon što vam detaljnije prepričamo što vas sve očekuje na izložbi. U ''Beskonačnoj sobi'' možete doživjeti prve senzacije koje beba doživljava još u majčinoj utrobi, ''Kosa soba'' će vam pomoći da zamislite kako beba razvija ravnotežu, ''Soba s bojama'' kako boje ulaze u bebin svijet, a posjetitelji će imati priliku kroz jedinstveno VR iskustvo doživjeti razvoj prve godine bebinog života iz bebine perspektive.

Pampers nas je ovom izložbom vratio u najranije djetinjstvo, uz posebno obećanje za svu djecu svijeta - ''Zajedno, bebin svijet činimo boljim''. Jer, kad naučimo gledati svijet bebinim očima, onda znamo i kako ga možemo učiniti boljim. 

 | Author: Promo Foto: Promo Pampers je odlučio učiniti svijet boljim za svu djecu. No, prije svega, podsjetio nas je što točno znači biti dijete. Zaboravili ste kako je to biti beba i želite se podsjetiti ili jednostavno želite bolje razumijeti svoju bebu? Posjetite Muzej Iluzija na adresi Ilica 72, u Zagrebu, od 24.11. do 5.12. 2021. i uplovite u ''svijet beba''. Pampers je osigurao 50% popusta na sve ulaznice tijekom happy houra u subotu 4.12.2021. od 9 do 13 sati.

Osvoji obiteljsku ulaznicu za izložbu ''Zamisli bebin svijet''

Ukoliko biste voljeli pogledati izložbu ''Zamisli bebin svijet'', imamo odlične vijesti - u suradnji s Pampersom jednu sretnicu ili sretnika nagrađujemo obiteljskom ulaznicom za izložbu, a sve što trebaš napraviti je odgovoriti na pitanje - ''Kratko nam opiši kako izgleda svijet kad ga zamisliš očima svog djeteta?''. Dajte mašti na volju, jer nagrađujemo najkreativniji odgovor. Sretno!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.