Beba Dohrana 26. travnja 2023.

Jedinstvena knjiga 'Beba za stolom' - Osmišljena kako bi roditelje vodila kroz avanturu dohrane

Foto: instagram@nutri.ma.ma
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sljedeći mjesec, 17.05., izlazi dugo očekivana knjiga Beba za stolom čije su autorice mag. nutricionizma i certificirana savjetnica za dohranu Ana Jelekovac Jurkin koja stoji iza profila Nutri-mama i food blogerica Edita Šimić koja stoji iza profila Kuživancija.

Knjiga Beba za Stolom jedinstvenog je koncepta koji na našem tržištu, pa i šire, još uvijek ne postoji. Osmišljena kako bi roditelje vodila kroz avanturu dohrane, temeljena na najnovijim znanstvenim istraživanjima, ima za cilj odmaknuti se od zastarjelog načina prehrane beba, educirati i ohrabriti svakog roditelja na ovom putu. Velika posebnost leži u detaljnim informacijama i načinu na koji su koncipirati recepti, ali i na činjenici da ovu knjigu možete koristiti ne samo za vrijeme dohrane već cijeli život.

Knjiga se sastoji od dva dijela; onog teorijskog i dijela s receptima.

U prvom dijelu ćete pronaći najnovije preporuke i saznanja o svim važnim temama u dohrani; kada krenuti s dohranom, koju metodu izabrati, koju hranu nuditi, a koju izbjegavati, kako kombinirati namirnice, kako uvoditi alergene namirnice, kada dijete odvikavati od mlijeka, kako stvoriti dobre prehrambene navike te brojne druge teme.

Drugi dio knjige sastoji se od preko 60 recepata, koji su koncipirani tako da ih može jesti beba, ali i cijela obitelj. U svakom receptu postoji i zaseban dio u kojem je objašnjeno kako se obrok servira ovisno o bebinoj dobi i s čime ga je dobro iskombinirati. Isto tako, većina recepata koji sadrže alergene namirnice, imaju i prijedlog zamjene.

Ova će vas knjiga kroz jednostavne savjete i prijedloge recepata naučiti kako koncipirati bogat i kvalitetan obrok za velike i male.

Što Ana i Edita kažu o knjizi:

‘Preporuke koje se nalaze u knjizi odstupaju od ustaljenog pristupa hranjenju djece i načina na koji su se odgajale prošle i naše generacije. Baš zato želimo mijenjati i educirati na temu dohrane, poticati na konstruktivne razgovore i pružiti potrebne alate kako bi ovo razdoblje u životu svake obitelji s malom bebom bilo pozitivna avantura i kako biste stvorili lijepe i zdrave temelje za cijeli život. Želimo da bebina dohrana postane prehrana cijele obitelji!’

Službena prodaja knjige kreće 17.5. no cijela prva naklada je u svega nekoliko sati prednarudžbi u cijelosti rezervirana već 24.4.. Kako bi prvi dobili informacije o novim primjercima knjige možete se prijaviti putem ovog linka: shop.kuzivancija.com

Tko su Ana i Edita?

Ana Jelekovac Jurkin je završila Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu gdje je stekla titulu magistrice nutricionizma, no svoj pravi poziv otkrila je tek nakon što je postala majka.

Tijekom procesa dohrane sa svojim sinom shvatila je koliko je roditeljima potrebna podrška u tom razdoblju i koliko kvalitetne podrške manjka. Odlučila se specijalizirati i kroz rad orijentirati isključivo na bebe i djecu. Školovanjem na Oh Baby School of Holistic Nutrition stekla je titulu certificirane savjetnice za dohranu beba, a uz to je završila i edukacije iz terapijskog hranjenja kako bi što bolje znala pomoći bebama i djeci kojima je hranjenje otežano. Trenutno pohađa Solid Starts edukaciju.

Ana pruža podršku i educira roditelje koji prolaze proces dohrane, kao i one čija djeca imaju određene izazove kao što su pretjerana izbirljivost, otežano hranjenje, alergije, osjetljivosti na hranu i sl. Njen rad možete pratiti iza profila Nutrimama na Instagramu, Facebooku i web stranici nutrimama.hr.

Edita Šimić, diplomirana ekonomistica, svoju je splitsku adresu 2012. godine zamijenila berlinskom gdje je pokrenula blog o hrani pod imenom Kuživancija. Potaknuta željom da se i sama hrani kvalitetnije te inspirirana sasvim novim shvaćanjem hrane u Berlinu, usredotočila se na recepte koji su ne samo nutritivno bogati, već i zanimljivi kako bi nas potaknula na kuhanje kod kuće.

U proteklih 10 godina ostvarila je niz suradnji s lifestyle časopisima i portalima u Hrvatskoj te je 2020. godine izdala i svoju prvu kuharicu Jutra uz Kuživanciju. Osim receptima, Edita je posvećena i stvaranju edukativnog sadržaja pritom promovirajući važnost ženskog zdravlja i kvalitete života. 2021. godine postala je prvi put mama i od tada, dobivši novi pogled na svijet, stalni joj je cilj stvarati sadržaj koji će ženama omogućiti kvalitetniju, zdraviju i ispunjeniju svakodnevicu. Blog Kuživancija dostupan je na Instagramu, Facebooku, Youtubeu i na adresi www.kuzivancija.com.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.