Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 470 prikaza 19. prosinca 2018.

Prva pomoć za roditelje: Kako se riješiti sitnih nametnika

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Borba s ušima može biti dugotrajna i mukotrpna zbog brojnih zabluda zbog čega liječenje nije efikasno. Hedrin preparati su inovacija u odstranjivanju ušiju iz kose i zaštiti od njih

Svi smo se barem jednom susreli sa ušima tijekom života. Ovi nametnici su noćna mora svakog roditelja jer su upravo vrtić i škola glavni izvori zaraze. Iako do epidemije najčešće dolazi među djecom, ušima se može zaraziti bilo tko bez obzira na dob, dužinu i gustoću kose, te osobnu higijenu.

Prvi znakovi zaraze ušima su intenzivni svrab tjemena zbog kojega se dijete češe intenzivnije no što je uobičajeno i sjajne bijele gnjide čvrsto pričvršćene pri korijenu kose.

Uši su velike između 2,5 do 3,5 milimetra, a svojom se bojom prilagođavaju boji kože pa ih je ponekad teško uočiti. Iako bi bilo poželjno da liječnik postavi dijagnozu, roditelji mogu sami prepoznati zarazu ušima pažljivim pregledom kose.

Borba s ušima može biti dugotrajna i mukotrpna zbog brojnih zabluda zbog čega liječenje nije efikasno. Kako ne biste griješili prilikom liječenja važno je zapamtiti ovo:

  • Uši je nemoguće izliječiti bez odgovarajućeg tretmana efikasnim lijekovima
  • Šišanje kose nije metoda eliminacije ovih parazita
  • Lijekovi na bazi insekticida imaju potencijalno opasne nuspojave i djeluju nadražujuće. Osim toga, uši na njih mogu razviti otpornost.

Hedrin preparati su inovacija u odstranjivanju ušiju iz kose i zaštiti od njih. Hedrin Once gel i Hedrin Protect & Go ne sadrže insekticide i neugodne mirise zahvaljujući čemu ne izazivaju iritacije i pogodni su za korištenje na osjetljivoj koži.

 | Author: promo Foto: promo Samo jednim korištenjem Hedrin Once gel u spreju klinički dokazano za 15 minuta ubija uši i jajašca. Zahvaljujući mehaničkom djelovanju kojim fizički uguši uši ovaj proizvod ne izaziva napadaje astme i iritacije. Siguran je za korištenje u trudnoći kao i kod djece od navršenih šest mjeseci života.
 
Hedrin Protect & Go prekida životni ciklus ušiju i pomaže preventivno prije zaraze. Potrebno ga je redovito koristiti kad god se pojave uši kako bi spriječili zarazu. Njegova formula na bazi vode omogućava lako raščešljavanje, zaštitu i njegu kose. Jednostavan je za uporabu i ne masti kosu.
 
Nakon tretmana uši se vrlo jednostavno ispiru iz kose zbog čega nema potrebe za mukotrpnim iščešljavanjem nametnika.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.