Vrtić 28. veljače 2023.

Obožavamo šatore za igru, skoro koliko i djeca, a ove su ideje divne!

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čak i kao odrasli volimo imati svoje kutke, pa ne moramo niti spominjati koliko takve kutke vole djeca. U današnjim relativno malim stanovima nije lako pronaći takav stalni kutak, pa ga valja – napraviti.

Ne moramo pitati voliš li imati kutak za sebe. Odgovor je zasigurno – da. A koliko to tek vole djeca! Spremna su za taj kutak zavući se ispod kreveta, zatvoriti u ormar ili pokriti dekom preko glave. No, postoji i jednostavniji način za stvaranje dječjeg kutka, sigurnog kutka – šator za igru.

Možda te zanima... Oduševite svoje mališane: Donosimo super ideje kako urediti dječju sobu Vrtić

Do prije desetak godina nisu bili, usudit ćemo se reći, baš toliko popularni. No, u jednom su trenutku doživjeli pravi boom, i to s pravom. Djeca koja žive danas u gradovima ne samo da nemaju svoje kućice u vrtu ili kućice na drvetu, nego neka, odnosno puno njih, nemaju niti svoju sobu, a time niti svoj kutak za privatnost.

I ne, ne treba im to za neke važne i tajne stvari, nego tek toliko, da imaju mjesto gdje će „pobjeći“ od brata ili sestre, gdje će listati svoju omiljenu slikovnicu, gdje će oblačiti lutkice kako žele ili što god im padne na pamet, a sve to – u miru i zaklonjeni od pogleda. Barem nakratko! Upravo šator za igru može biti idealan za to.

No, nisu samo djeca zahtjevna i ne traže takav kutak bez razloga, a to su potvrdili i stručnjaci. Naime, ovi šatori mogu biti sigurna mjesta na kojima će djeca srediti svoje dojmove, umiriti emocije ili samo potražiti razlog za napuniti energiju. Takvi šatori, odnosno kutci, koji mogu biti napravljeni na razne načine, mogu uistinu pomoći djeci koja su anksiozna, kako bi se umirila i osjećala sigurnije.

Ovakav kutak možeš napraviti svom djetetu samostalno, ako imaš ideju i materijala, a možeš i nabaviti gotov kupovni šator. Unutrašnjost neka bude ugodna, lagano zamračena, ali uz prigušeno svjetlo. Unutra možeš staviti jastuke ili neku meku podlogu, nešto što misliš da će dijete oduševiti.

dječak soba Možda te zanima... Kako prepoznati da je dijete spremno za svoju sobu? Vrtić

Pronašli smo na Instagramu neke jednostavno predivne ideje!

 

A evo i nekih šatora koje možeš nabaviti kod nas: 

 | Author: Promo Foto: Promo

Hajdi.hr

 | Author: promo Foto: promo Bazzar.hr

 | Author: Promo Foto: Promo Ikea

 

 | Author: Promo Foto: Promo Jysk

 | Author: promo Foto: promo Lafaboo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.