Vrtić 04. travnja 2021.

Inicijativa "Spasi me": Treba zabraniti život maloljetnika s osuđenim nasilnicima!

1/2
Foto: Emica Elvedij/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djevojčica koja je u Klaićevu bolnicu stigla s teškim ozljedama glave je u nedjelju u poslijepodnevnim satima preminula. Građani su se okupili ispred bolnice i ostavili joj igračke, svijeće, poruke...

U nedjelju navečer građani Zagreba su se okupili ispred Klaićeve bolnice i ispred nje ostavljali poruke, svijeće i plišane igračke za djevojčicu (2,5) koja je izgubila bitku za život u poslijepodnevnim satim, prenosi 24sata.

Jelena Veljača i Ana Pecotić, članice inicijative 'Spasi me' najavile su na Facebooku kako će se u utorak sastati s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi Josipom Aladrovićem zbog tragičnog slučaja djevojčice (2,5) koja je u nedjelju poslijepodne preminula u Klaićevoj bolnici zbog teških ozljeda. 

 | Author: Emica Elvedij/PIXSELL Foto: Emica Elvedij/PIXSELL

Poručile su kako treba naložiti da se dostavi popis svih obitelji u kojima je itko ikad osuđen za nasilje, kao i informacije gdje se nalaze djeca. 

Treba zabraniti život maloljetnika s osuđenim nasilnicima

"Treba zabraniti život maloljetnika s osuđenim nasilnicima - poručile su i dodale kako će upravo to njihova inicijativa tražiti u utorak na sastanku s ministrom, kao i otkaz te oduzimanje dozvola za rad cijelom timu iz Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški"

"Osobno mislim da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor", napisala je Veljača. 

 | Author: Nina Đurđević Foto: Nina Đurđević

Posebno je dirljiva i poruka koju je netko ostavio malenoj: 

"Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima. Ovog Uskrsa u našim si molitvama, ozdravi. Voli te tvoja majka - cijela Hrvatska."

Nakon što je prije nekoliko dana završila u bolnici u Novoj Gradiški zbog teških ozljeda glave, djevojčica je prebačena u Klaićevu bolnicu gdje su se liječnici borili za njezin život.  Njezini roditelji su u pritvoru. Majci je u poslijepodnevnim satima izmijenjena kvalifikacija kaznenog djela. Tereti ju se za teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Prijeti joj kazna do 15 godina zatvora. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.