Vrtić Zabavne igračke za djecu 25. kolovoza 2023.

Zašto od malih nogu toliko volimo superjunake?

Foto: Unsplash

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Superheroji imaju značajnu ulogu u životima djece i pozitivno utječu na njihov razvojni proces. Djeca osjetljive dobi uvijek traže nekoga na koga se mogu ugledati, kome se mogu diviti i koga mogu oponašati. Superheroji mogu postati sjajni uzori, a djeca mogu naučiti mnogo vrijednih lekcija od svojih prijatelja koji su veći od života.

Batman, Spiderman, Super Mario, Nindža kornjače...Svako dijete ima omiljenog superheroja kojeg obožava i kojem se divi. Njihovi superheroji su njihovi suborci, njihovi partneri u zločinu, njihovi pomoćnici i najbolji prijatelji. Mala djeca vjeruju da su njihovi superheroji polubogovi koji imaju nadnaravne sposobnosti i nesavladivu moć te da će njihovi heroji spasiti svijet od zla. Djeci ovi superheroji pružaju utjehu i nadu u budućnost.

Nekoliko je studija pokazalo da superheroji imaju značajnu ulogu u životima djece i pozitivno utječu na njihov razvojni proces. Kako sve superheroji utječu na razvoj djece?

 | Author: Promo Foto: Promo

Bijeg od stvarnosti

Superheroji djeci omogućuju bijeg od stvarnog svijeta. Djeca su često izložena negativnim vijestima i događajima, a igranje sa superjunacima im omogućuje da zamisle svijet u kojem dobro pobjeđuje zlo. Ovaj bijeg od stvarnosti može biti posebno koristan za djecu koja se suočavaju s teškim situacijama ili problemima u svom životu. 

Mašta

Igranje sa superjunakom probudit će maštu kod djece. Dok se igraju sa svojim omiljenim superjunacima, djeca mogu stvarati vlastite priče i scenarije. Ova maštovita igra pomaže djeci da razviju svoju kreativnost i vještine rješavanja problema. Igranje superheroja omogućit će im da iskuse nove emocije i razviju svoju emocionalnu inteligenciju. Na primjer, kada se igraju sa svojim omiljenim superjunacima, djeca se mogu osjećati moćno i hrabro.

 | Author: Promo Foto: Promo

Suosjećanje

Drugi razlog zašto se djeca vole igrati superheroja je taj što im to pomaže razviti osjećaj empatije. Igrajući se superheroja, djeca se često stavljaju u kožu lika i zamišljaju kako bi bilo imati njihove sposobnosti i iskustva. To pomaže djeci da bolje razumiju druge i vide svijet iz različitih perspektiva.

Postignuće

Igranje sa superherojima djeci također pruža osjećaj postignuća i zadovoljstva. Kada uspješno završe misiju ili spase stvar, osjećaju se ponosnima na svoja postignuća, što im pomaže u izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja.

 | Author: Promo Foto: Promo

Tjelesne i socijalne vještine

Igranje sa superherojima također može pomoći djeci da razviju važne fizičke i društvene vještine. Na primjer, djeca koja glume superjunake često se aktivno igraju, što im pomaže u razvoju koordinacije, ravnoteže i fizičkih sposobnosti. Osim toga, igranje superheroja često zahtijeva od djece da rade zajedno i međusobno komuniciraju, što im pomaže da razviju svoje društvene vještine i nauče surađivati s drugima.

Štoviše, igranje superheroja često uključuje igranje uloga i oponašanje omiljenih likova. To može pomoći djeci da razviju važne životne vještine kao što su vodstvo, odgovornost i donošenje odluka. Preuzimajući ulogu heroja, djeca uče kritički razmišljati i donositi odgovorne odluke, što im može pomoći u osobnom i akademskom životu.

Za zabavu

Konačno, igranje sa superjunacima omogućuje djeci da se zabave i uživaju u djetinjstvu. Dok se igraju, mogu zaboraviti na pritiske i odgovornosti stvarnog svijeta i uživati u tome što su djeca. To može pomoći u smanjenju stresa i poboljšati njihovo opće dobro.

 | Author: Promo Foto: Promo

Što pokloniti djeci koja vole superjunake?

Ako ste usred bjesomučne potrage za savršenom igračkom za vaše dijete (ili nećakinju, ili nećaka, ili prijateljevo dijete, ili... pa, shvaćate) koje obožava superjunake možete odahnuti, jer Pandin brlog je mjesto gdje ćete sve pronaći. Poklon koji ne samo da će izazvati uzdah uzbuđenja kada se otvori, već i onaj koji neće biti bačen na dno duboke, mračne kutije za igračke. Kako bi ti olakšali potragu donosimo ti super ideje za poklone za male ljubitelje superjunaka.

Uz Batmana, Spidermana, Super Maria, Sonica na Pandinom brlogu možete pronaći i nove akcijske figure Nindža kornjače koje jure na svojim skate-ovima i sigurno će oduševiti sve dječake!

Web-shop Pandin brlog je idealno odredište za kupovinu svih vrsta igračaka. Roditeljima će uštedjeti vrijeme i živce, jer na ovom web-shopu se mogu pronaći sve popularne igračke za razne uzraste – od prvih igračaka za bebe, preko igračaka superjunaka do onih za djecu stariju od 10 godina. Preglednost i pouzdanost oduševit će svakog roditelja, garantiramo!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.