Vrtić 14. prosinca 2023.

Dječji vrtić Vinica pobjednik je natječaja "Za klince kreativce" - čestitamo!

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca u vrtiću kroz zabavu uče vrijedne životne vještine, a missMAMA u suradnji s Pandinim brlogom nagrađuje vrtić koji ih svojim posebnim programom u tome potiče!

Za djecu je vrtić vrijeme za igru i druženje s prijateljima, no vrijeme provedeno u vrtiću puno je više od same zabave. Predškolsko obrazovanje nije samo priprema za školu, nego i ključna faza u razvoju djece koja oblikuje temelje za njihovu budućnost. Kako bismo nagradili entuzijazam vrtićkog osoblja koje svojim radom motivira djecu i pomaže im da kroz radionice razviju u male kreativce, missMAMA je među brojnim prijavljenim vrtićima odabrala onaj s najzanimljivijim posebnim programom koji osvaja i vrijednu nagradu sponzora Pandin brlog - Dječji vrtić Vinica.

"Briga o kvalitetnom životu djeteta temeljan je zadatak našeg vrtića. Kako je ovaj vrtić jedini na području Vinice, svi djelatnici se trude učiniti ga drugim domom za 120 djece. Vrtić broji ukupno pet odgojno-obrazovnih skupina. Unatoč izrazito urednom i didaktičko prilagođenom unutrašnjem prostoru toj je djeci boravak na zraku jedna od veoma bitnih stavki", istaknula je zamjenica ravnateljice Ksenija Humek.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Dodaje kako su djelatnici vrtića prilagodili dvorište vrtića tako da sva djeca mogu zadovoljiti svoje biološke potrebe za kretanjem: "Imajući u vidu današnji sjedilački način života, pokušavamo djecu priviknuti na prirodne oblike kretanja kako bi odmalena stekli navike za vježbanjem - zdrav način života. Djecu smo često vodili u šetnje do srednje škole Arboretum Opeka takozvanu vrtlarsku školu koja broji poveliku količinu atraktivnog bilja. To nas je ujedno i motiviralo da oblikujemo i uredimo naš vrt u području vrtića". Pojašnjava kako djecu zanimaju nove stvari, željni su znanja i učenja i nastavlja: "Mi smo kao odgojitelji uzor djeci, učimo ih steći navike za život. Ako vide kako mi brinemo o okolišu i zdravom prirodnom životu to će i njih motivirati na rad".

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

"U aktivnostima sadnje bilja nastoji se razviti pozitivan odnos djece prema prirodi, ali isto tako i osjećaj odgovornosti te brige za bilje i očuvanje prirode. Vrtić jelovnike sastavlja na temelju zdrave prehrane, tada se dođe do pitanja zašto kupovati voće i povrće ako ga možemo sami zasaditi i uzgajati. Ujedno ćemo jesti domaće, zdravo i kvalitetno, ali ćemo i djecu poučiti kako se stavlja sjeme u zemlju i kako se zalijeva. Gledajući kako biljka raste, dijete dobiva spoznaje o tome da se o prirodi treba brinuti i biti odgovoran. Naš eko-vrt krasi fino, zdravo i prekrasno voće i povrće. Djeci je povrće potrebno za kvalitetan rast i razvoj te za sadnjom istih dobiva volju i želju za njihovim konzumiranjem. Tako smo posadili luk, krastavce, rajčice, mrkvu, začinsko bilje… Od bobičastog voća djeca mogu nabrati ribizl, maline, kupine. Zahvaljujući Srednjoj školi Arboretum Opeka možemo posaditi različito grmlje i bilje koje krasi naš okoliš", zaključila je Ksenija. 

 | Author:

Dječji vrtić Vinica osvojio je paket igračaka sponzora Pandin brlog koji će obožavati i klinci i njihove odgajateljice i odgajatelji - i koje će djecu animirati, zabaviti i naučiti. U nagradnom paketu pronaći će se ponešto za svakoga - od CoComelon drvenih slagalica i Paw Patrol kreativnih setova koji će djecu potaknuti na kreativno razmišljanje, kinetičkog pijeska i dječjeg projektora i lampica "Pričam ti priču" koji će zaintrigirati njihovu maštu do društvenih igara Pero Ždero, Morski Ludopas i Vjerko Zvjerko koje će potaknuti razvoj socijalnih vještina. 

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.