Vrtić Digni prstić za svoj vrtić 19. travnja 2020.

DV Klinčec treba obnoviti staro igralište koje dijeli sa susjednom školom

1/4
Foto: DV Klinčec
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj priče kojima je nominirano deset finalista i glasuj za vrtiće koji će osvojiti 25.000, 15.000 i 10.000 kuna

Početkom ožujka krenuo je veliki nagradni natječaj Pampersa i portala missMAMA pod imenom Digni prstić za svoj vrtić. Među više od 200 prijava, odabrali smo deset finalista među kojima možeš glasovati za svog favorita i razveseliti djecu.

Glasovanje traje od 10. travnja do 3. svibnja, a čitatelji će glasovima izabrati tri najbolje priče. Vrtić s najviše glasova dobit će 25.000 kn, drugoplasirani vrtić će dobiti 15.000 kn, a trećeplasirani 10.000 kn. 

Glasuj za DV Klinčec! 

Priča s kojom je nominiran DV Klinčec - područni odjel Donji Vidovec:

 | Author: DV Klinčec Foto: DV Klinčec Dječji vrtić „Klinčec“ Donji Vidovec djeluje već 51 godinu, a mi roditelji, koji vozimo djecu u sadašnji vrtić, divimo se „tetama“, odnosno odgojiteljicama, koje se neumorno trude raditi s našom djecom u uvjetima kojima raspolažu, a s obzirom da je općenito standard života na nekoj višoj stepenici, smatramo da bi se svi morali zapitati da li naša djeca zaslužuju takve uvjete! U jednoj školskoj prostoriji, gdje može prema svim standardima boraviti najviše 25 djece? Ili ipak zaslužuju nešto više?

Drugi vrtići u sklopu svoje zgrade imaju i male sportske dvorane i dječja igrališta uz zgradu, a naša djeca o tome mogu samo maštati. Svaki roditelj želi samo najbolje za svoje dijete i ništa ispod toga nije i nikada neće biti prihvatljivo, a kada se ostvari to najbolje, još uvijek nije dovoljno. Zato Vas sve, koji možete bilo što učiniti i promijeniti, pokrenuti pozivamo da ne učinite ništa manje nego sve što je u Vašoj mogućnosti da dođemo do cilja i omogućimo našoj djeci i djeci svih budućih roditelja ono što im pripada, a to je pravo na bolji život, pravo na priliku da ne budu ništa manje nego najbolji u svemu što ih u životu čeka.

Vrtić je ustanova u kojoj djeca uče o najvažnijim stvarima u životu od samog početka, a to nisu slova i zbrajanje, već kako reći hvala, molim, oprosti, izvoliš, kako njegovati prijateljstvo, kako pomoći jedan drugome, to je ustanova gdje djeca uče ono što je i pola nas odraslih zaboravilo, a to je kako biti čovjek. Pomozite te svojim glasovima omogućite djeci da se uz novčanu potporu uredi vanjsko igralište (koje dijeli sa susjednom školom) kako bi djeca mogla uživati na svježem zraku te imati barem jedan dio onoga što većina uređenih vrtića ima, a naša djeca još uvijek maštaju o tome dok se njišu na starim njihaljkama i igraju u neograđenom i oronulom pješčaniku.

 | Author: DV Klinčec Foto: DV Klinčec

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.