Vrtić Digni prstić za svoj vrtić 21. travnja 2020.

DV Girice treba nove sprave za igru u dvorištu

1/4
Foto: DV Girice
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj priče kojima je nominirano deset finalista i glasuj za vrtiće koji će osvojiti 25.000, 15.000 i 10.000 kuna

Početkom ožujka krenuo je veliki nagradni natječaj Pampersa i portala missMAMA pod imenom Digni prstić za svoj vrtić. Među više od 200 prijava, odabrali smo deset finalista među kojima možeš glasovati za svog favorita i razveseliti djecu.

Glasovanje traje od 10. travnja do 3. svibnja, a čitatelji će glasovima izabrati tri najbolje priče. Vrtić s najviše glasova dobit će 25.000 kn, drugoplasirani vrtić će dobiti 15.000 kn, a trećeplasirani 10.000 kn. 

Glasuj za DV Girice!

 | Author: DV Girice Foto: DV Girice

Priča s kojom je nominiran DV Girice, Cres:

Dragi vi, koji čitate naše pismo, mi smo dječica iz Dječjeg vrtića Girice iz Cresa. Znate li što su to girice? Eeeeee, to su vam male ribice, vrlo lijepe, živahne i brze, radoznale i plahe, ali jaaaako dobre. Vole se družiti u skupinama i tako se osjećaju sigurnima i sretnima. Baš takvi smo i mi.

Da vam idemo pisati što nam sve treba u našem vrtiću, popis ne bi bio baš predug. Iskreno, imamo lijep i prostran vrtić, lijepo uređenu zgradu dobro smišljene unutrašnje prostore. Baš onako kako mi volimo. Imamo čak i dvije jasličke skupine malih popišanaca koji samo plaču, viču i puuuuno se igraju. Ali i mi se puno igramo, pjevamo, plešemo i uz sve to puno učimo. Oni malo veći, uz učenje se pripremaju za školu. Da, imamo i predškolce. A imamo i posebne prijatelje o kojima brinu posebne tete. Jer oni trebaju puno više pažnje i brige. Mi njih jako puno volimo.

Ne smijemo zaboraviti da imamo najbolje i najzabavnije tete na svijetu. Puno se trude raditi s nama, ispunjavati kreativno svaki trenutak koji provodimo u vrtiću i jaslicama.

Imamo i vanjsko dvorište, nije preveliko, ali dovoljno za nas. Kad su dani lijepi, idemo se igrati vani. Tad smo malo tužni. Ne zbog toga jer ne volimo prirodu i sunce, jer možda ne volimo trčanje i zabavu na svježem zraku. Jooooj, pa mi smo girice. Volimo biti slobodne u prirodi, zar se ne sjećate?! Tužni smo zbog, već malo zastarjele i pohabane opreme u vanjskom dvorištu. Sprave na kojima se igramo već su dotrajale bez obzira što ih naš barba Robertino, vrijedni domar, uredno farba i popravlja. Voljeli bismo njemu dati manje posla, a nama sigurniju i zabavniju igru vani. Eto, to je naš mali, veliki problem.

Znamo. Sad ne smijemo van, jer kažu nam tete i roditelji, da se neka zločesta Korona kreće kroz grad pa da moramo biti oprezni i ostati doma. Ali kad ona ode, ponovno ćemo se igrati u vrtiću, u našem dragom dvorištu. A do tada, nadamo se da ćemo uz vašu pomoć nabaviti nove sprave za igru i uljepšati naše dvorište za mnoge buduće kreativne trenutke.

A sad vas pozdravljamo i želimo vam puno smijeha, radosti i zdravlja. Vaše girice iz D.V. Girice, Cres

''Vrtić naš je prava fora
girice smo nasred mora
svi se grle, sve nam zrači
vrtić naš nam puno znači
!''

 | Author: DV Girice Foto: DV Girice

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.