Vrtić Digni prstić za svoj vrtić 16. travnja 2020.

DV Cvrčak i mrav zbog nedostatka prostora i preseljenja gubi igralište i dvorište

1/3
Foto: DV Cvrčak i mrav
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj priče kojima je nominirano deset finalista i glasuj za vrtiće koji će osvojiti 25.000, 15.000 i 10.000 kuna

Početkom ožujka krenuo je veliki nagradni natječaj Pampersa i portala missMAMA pod imenom Digni prstić za svoj vrtić. Među više od 200 prijava, odabrali smo deset finalista među kojima možeš glasovati za svog favorita i razveseliti djecu.

Glasovanje traje od 10. travnja do 3. svibnja, a čitatelji će glasovima izabrati tri najbolje priče. Vrtić s najviše glasova dobit će 25.000 kn, drugoplasirani vrtić će dobiti 15.000 kn, a trećeplasirani 10.000 kn. 

Glasuj za DV Cvrčak i mrav!

 | Author: DV Cvrčak i mrav Foto: DV Cvrčak i mrav

Priča s kojom je nominiran DV Cvrčak i mrav:

Dječji vrtić Cvrčak i mrav na području Vinodolske općine djeluje od 2007. godine. Trenutno djeluje na tri lokacije - Tribalj, Bribir i Drivenik. U vrtić je upisano oko 90 djece. Naši polaznici su djeca sa područja četiri frankopanska gradića Vinodola: Drivenika, Triblja, Grižana i Bribira. Osim redovnog odgojno-obrazovnog programa u vrtiću se provode i program predškole, eko program te kraći program učenja engleskog jezika. Od siječnja 2019. vrtić radi i u poslijepodnevnoj smjeni omogućujući roditeljima da zbrinu svoju djecu čak do 21h. Od 2009. vrtić nosi status međunarodne eko-škole, trenutno se diči zlatnim statusom. Vrtić zapošljava 30 djelatnika.

Vrtić je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su nagrada za najbolju odgojno-obrazovnu ustanovu PGŽ, nagrada za promicanje odgoja za održivi razvoj Vinodolske općine te nagrada Novog lista i INA-e za najbolji eko-projekt pošumljavanja opožarenog područja kod Bribira. Upravo je pošumljavanje naš najveći ponos. Ovu akciju provodimo redovito već šestu godinu zaredom, a do sad je posađeno više od 3000 sadnica crnog bora s ciljem revitalizacije područja koje je 2012. godine opustošio veliki požar.

 | Author: DV Cvrčak i mrav Foto: DV Cvrčak i mrav

Problem s kojim se godinama vrtić bori je nedostatak prostora. U 5 odgojno-obrazovnih skupina jasličkog i vrtićkog programa boravi 90-ak djece. U tijeku je prenamjena prostora dijela općinske zgrade u Bribiru za potrebe vrtića. Preseljenjem u te nove prostore moći ćemo oformiti još jednu odgojno-obrazovnu grupu. No, preseljenjem u nove prostore gubimo trenutno dvorište i dječje igralište. Također, pred nama je početak izgradnje nove zgrade vrtića u Triblju . U taj novi vrtić preselit će se sadašnji objekti Tribalj i Drivenik. Također se otvara mogućnost formiranja novih odgojno-obrazovnih skupina čime se smanjuje ili čak u potpunosti ukida lista čekanja. Nažalost, u projektu izgradnje novog vrtića nije planirano vanjsko igralište.

Kao što je vidljivo iz svega navedenog, ukoliko bi naš vrtić osvojio nagradu, dobivena sredstva usmjerili bi u nabavu vanjskih igrala za djecu te uređenja dječjih igrališta. Osim što nam je cilj djelovanja poticanje cjelokupnog razvoja djece, smatramo da je veoma važno za početak, naročito kod najmlađe djece poticati pravilni motorički razvoj. Nabava igrala i popratnih materijala pomognuti će u poticanju motoričkog razvoja djece. Također, omogućiti će se kvalitetno provođenje vremena na vanjskom prostoru i svježem zraku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.