Vrtić 16. rujna 2022.

Zašto je igra važna za razvoj djeteta?

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zašto je učenje kroz igru korisno i kako djeca kroz igru mogu naučiti životne lekcije, pravila ponašanja ili engleski jezik saznajte u nastavku članka. I ne zaboravite zaigrati naš nagradni natječaj u kojem u suradnji s Helen Doron školom poklanjamo 20 eko torbi.

Moderno doba donijelo nam je pregršt prednosti, ali i mana kada je u pitanju odgoj djece. Djeca danas imaju mogućnosti više nego ikad, no zbog brzog tempa kojim živimo i gomile obaveza roditelji nemaju vremena posvetiti se djeci koliko bi voljeli, a djeca najčešće provode vrijeme ispred ekrana. Gledanje crtića i igranje videoigrica potisnulo je najosnovniju i najpotrebniju dječju aktivnost - igru. Dječja igra je ključna za njihov razvoj. Djeca kroz igru uče. Njihov mozak je uključen u igru i apsorbira sve oko sebe. Igra može biti prilika da se roditelji povežu sa svojom djecom, ali i da ih nauče nečemu što je važno.

Donosimo 3 načina na koje dijete može učiti kroz igru, a roditeljima neće oduzeti previše vremena.

Pričanje priča za laku noć

Baviti se djetetom, ispunjavati njegove potrebe i usmjeravati ga na ispravan put, ono je čemu teži svaki odgovoran i posvećen roditelj. Odličan način da se posvetite djetetu i pritom ga nešto naučite jest pričanjem priča prije spavanja. Mnogo je dječjih slikovnica i knjiga koje uče o određenim pitanjima, o lijepom ponašanju, moralu i sličnom. Takve slikovnice su odličan alat da djecu nečemu naučite. U svoje priče slobodno dodajte kreativnost i primjere iz stvarnog života, jer pričanje priča može biti odlična prilika da djecu naučite o uzrocima i posljedicama njihovih djela, a doza humora pomoći će djeci da lakše pamte i bolje uče.

 | Author: Helen Doron škola Foto: Helen Doron škola

Igranje društvenih igara

Vikendima ili pred spavanje sjednite s djecom za stol i zaigrajte društvene igre ili karte. To može biti 'Čovječe, ne ljuti se', 'Crni Petar', 'Memori' ili igra koju ste sami osmislili. Društvene igre i karte su odličan način da djecu naučite strpljenju, pristojnom ponašanju i pravednoj igri. 

Učenje stranog jezika kroz igru

Znamo da nakon što završite sa svim obavezama u danu jednostavno želite leći na kauč i odmoriti u miru i tišini te da je u takvim situacijama najlakše djetetu upaliti crtić na mobitelu ili tabletu, no postoji bolje rješenje koje spaja edukaciju i igranje, a koje će dijete jednostavno obožavati. To rješenje je kvalitetan, međunarodno priznati program učenja engleskog jezika, a koji se temelji na posebnom i potpuno drugačijem pristupu - baš onakvom kakav svaki moderan roditelj želi. Zamislite samo svoje četverogodišnje dijete kako izgovara jednostavne rečenice na engleskom jeziku, a pritom jedva čeka ići na svoju nastavu. Riječ je o Helen Doron školi engleskog jezika koja je siguran odabir za kvalitetan razvoj i učenje na zanimljiv način. 

 | Author: Helen Doron škola Foto: Helen Doron škola

Šarene učionice, uvijek veseli i posebno kvalificirani učitelji koji neprestano daju povratne informacije o napretku djeteta, samo su neke od posebnosti ove škole. Nastava u Helen Doron školi izvodi se isključivo na engleskom jeziku bez prevođenja. Kako takav program ne bi djetetu bio dosadan, u njega je uključena igra i zabava kroz koju dijete uči jezik. 

Zašto djeca i roditelji obožavaju Helen Doron školu?

Djeca u Helen Doron školi ne sjede na nastavi u klupama, ne uče napamet dugačke kolone nepovezanih pojmova kao ni suhoparnu gramatiku, a rezultati učenja se itekako vide. Ova posebna metoda temelji se na konstantnoj motivaciji i ohrabrivanju djeteta da govori engleski. Motivacija se postiže osmišljavanjem kreativnih aktivnosti te posebno izrađenih igračaka i rekvizita. 

Nastava je prepuna zabavnih pjesmica, plesa, kratkih crtića bez nasilja, s likovima koje djeca zavole u tren oka. Helen Doron škola broji mnoge zadovoljne roditelje koji čak preko 12 godina u kontinuitetu upisuju svoju djecu na nastavu. Uz vjerne roditelje koji potiču ovakav moderan pristup učenju, osmjesi djece i znanje koje ona stječu, ipak su najbolji pokazatelji učinkovitosti ove metode učenja. Za više informacija o upisima i tečajevima u Helen Doron školi javite se na:  croatia@helendoron.com ili posjetite web: https://helendoron.hr/helen-doron-back-to-school-prijave/.

Poklanjamo 20 Helen Doron eko torbi

U suradnji s Helen Doron školom engleskog jezika za djecu poklanjamo 20 eko torbi koje pozivaju na očuvanje prirode i bolje sutra za nas i našu djecu. Sve što trebate napraviti je kliknuti OVDJE i odgovoriti na nagradno pitanje - 'Zašto smatraš da je korisno da tvoje dijete nauči engleski jezik?', a mi ćemo nagraditi 20 najkreativnijih odgovora.

 | Author: Helen Doron eko torba

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Nagradni natječaj je završen. Dobitnici Helen Doron eko torbe su:

Željka Biljan 
Danijela Pavić 
Maja Cuzelj 
Manuela Kušec
Mirjana Jagačić
Natalija Štajnbah
Dario Gasparec
Jelena Krčelić 
Ljiljana Proha 
Edita Krištof Hasanagić
Nevenka Šarić
Dragan Jakić
Ivana Jukica 
Smilja Dragojlović
Katarina Najmenik
Marija Radić
Josipa Hegol
Ivana Fridrih Košutić
Margareta Končar
Tihomir Đeneš

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.