Trudnoća Trudnica 26. travnja 2022.

Besplatan tečaj pripreme trudnica za porođaj i roditeljstvo

Foto: Shutterstock ; tečaj za trudnice
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

5. svibnja slavimo Međunarodni dan primalja i povodom tog datuma Hrvatska komora primalja i ove godine organizira besplatan tečaj pripreme trudnica za porođaj i roditeljstvo

Za dobro iskustvo poroda neophodno je pripremiti se unaprijed – psihofizička priprema trudnica, koja počinje već od dvadesetog tjedna trudnoće, od velike je važnosti kako za zdravlje trudnica, tako i za njihove još nerođene bebe.

U moru informacija i različitih iskustava nije lako biti opušten i rođenje djeteta dočekati bezbrižno. Zato smo tu, da zajedno s našim stručnim timom, razbijemo sve predrasude, odagnamo strahove, pružimo podršku, opišemo sve ono što ćete doživjeti prije i neposredno nakon rođenja vaše bebe: pred vama je novo izdanje tečaja koji će se održati 05. svibnja u Zagrebu (Centar kulture na Peščenici (KNAP), Ivanićgradska ul. 41A) od 17.00 – 20.00 sati.

Tečaj će biti koncipiran u dva dijela: u prvom dijelu govorit će se o trudnoći i porođaju, a u drugom o dojenju te će trudnice i njihovi partneri moći pitati sve što ih zanima, ali i saznati više o primaljstvu.

 | Author: Promo Foto: Promo

Uz psihofizičku pripremu za porođaj, trudnice i partneri će se pobliže upoznati s porođajem, naučit će što je to fiziološki porođaj, koja su porođajna doba, te o postupku koji se provodi pri dolasku u rodilište kao i još cijeli niz savjeta i informacija, savjete o higijeni trudnoće, a nakon poroda i o njezi djeteta i dojenju bebe.

Tečaj su osmislile primalje s dugogodišnjim iskustvom rada u rodilištima i namijenjen je trudnicama i njihovim partnerima. Primalje su najkompetentniji zdravstveni djelatnici za održavanje trudničkih tečajeva i njihova uloga je nezamjenjiva tijekom cijele trudnoće, porođaja te prvih mjeseci djetetova života te prilikom uspostave uspješnog dojenja, a posjeduju i propisane zakonske kompetencije za provođenje ovakvih edukativnih programa.

Tečaj je besplatan i namijenjen svim trudnicama i partnerima.
Zamisli da znaš sve o porođaju.
Zamisli da imaš podršku primalje u vezi dojenja.
Prijavite se!
Prijava je obavezna na https://bit.ly/3uY5HDd a broj mjesta je ograničen.
Rastimo zajedno

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.