Trudnoća Trudnica 21. siječnja 2022.

4 stvari koje trudnice ne žele čuti

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U većini slučajeva trudnoća je blagoslov - jer nastaje novi život. Međutim, trudnoća ima loše popratne pojave poput jutarnje mučnine, bolnih leđa, nateklih nogu – ali i nemogućih ljudi koji okružuju žene u drugom stanju. Izvukli smo 4 rečenice koje niti trudnica ne želi čuti

Više od 80 posto trudnica kaže da im prijatelji (ili stranci!) dodiruju trbuh bez dopuštenja. Ovakve pritužbe su prečeste, pa je The Bump sastavio popis koji jako nervira trudnice (same su to rekle). Pročitaj popis i drugi put se pokušaj suzdržati - trudnice će ti biti jako zahvalne.

1. "Daj mi da dodirnem trbuščić"

Svi smo mi krivi zbog dodirivanja trbuha - ali kad je tako teško odoljeti. Ali probaj se suzdržati i prvo pitaj smiješ li dotaknuti trbuh. Trbuh je privatan i možda trudnica ne želi da joj ga svatko dodiruje. 

Što napraviti i reći: Dok se ruka približava tvojem trbuhu, obuhvati svoj trbuh i u šali reci: "Mali je već šef i ova beba voli osobni prostor.“

Možda te zanima... Duhovit popis: 19 stvari koje nikako ne smiješ reći trudnici Trudnoća

2. "Rađala sam 36 sati i popucala sam da ne možeš ni zamisliti kako"

Zamisli da čuješ nečiju užasnu priču s poroda u trenutku dok se mentalno pripremaš za vlastito iskustvo poroda. Prirodno je da želiš podijeliti svoja iskustva jer misliš da ćeš dati korisne savjete. Ali to što si rađala 36 sati, ne znači da želim čuti sve detalje. Samo ćeš je uplašiti svojim pričama. 

Što napraviti ili reći: Možda ćeš dobiti nekoliko korisnih savjeta od ovih ratnih priča, ali ako razgovor postane previše detaljan, reci šaljivim glasom: "Moraš prestati, mislim da mi se počela vraćati jutarnja mučnina."

3. "WOW, kako s velika! Sigurno nosiš blizance?"

Prije svega, trudna ili ne, nitko ne voli kad ga se podsjeća na njihov dobitak na težini. Bilo da se zaista pitaš ima li blizanke ili ti samo na taj način želiš reći da će imati veliko zdravo dijete, bilo kakve komentare vezane uz debljinu zadrži za sebe. 

Što napraviti ili reći: Ponosno trljaj trbuh i reci: "Ne, ne blizanci. Samo nosim budućeg bodybuildera".

Možda te zanima... 10 stvari kojih se ne trebaš odreći u trudnoći Trudnoća

4. "Oh, znam (Ime bebe). Bio je najveći geek u srednjoj školi"

Uzbudljivo je čuti koje ime roditelji planiraju dati svojoj bebi. I ne možemo si pomoći, a da ime ne povežemo s nekim iz naše prošlosti, bilo da je to srednjoškolski geek ili jezivi bivši dečko. Ali najbolje je da svoje mišljenje zadržiš za sebe. "Imenovanje djeteta jedna je od najosobnijih stvari za roditelje", kaže suosnivačica "Bump-a" Carley Roney, "Teško je odlučiti se za ime bez da dobiješ prigovor."

Što napraviti ili reći: Kad bi samo mogla reći na koga te ta osoba podsjeća, zar ne? Umjesto toga, razmisli o tome da ponudiš brzi odgovor zašto si izabrala to ime (ustvari, bebi ćemo dati ime po djedu).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.