Trudnoća 25. studenoga 2021.

Ovo su najbolje metode praćenja ovulacije uz koje ćeš lakše zatrudnjeti

Foto: www.Gravida.hr ;Kako biste što brže ostvarili trudnoću važno je poznavati svoj ciklus te moći previdjeti plodne dane da bi bili sigurni da ste ih iskoristili na najbolji mogući način.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Želite osnovati obitelj? Kako biste što brže ostvarili trudnoću važno je poznavati svoj ciklus te moći previdjeti plodne dane da bi bili sigurni da ste ih iskoristili na najbolji mogući način.

U tome vam mogu pomoći razne metode praćenja ovulacije koje možete provesti u udobnosti svoga doma. Kako biste bili sigurni da ste ispravno predvidjeli plodne dane, pokušajte kombinacijom nekoliko raznih metoda:

  • praćenje LH hormona u urinu
  • praćenje bazalne temperature
  • praćenje cervikalne sluzi
  • praćenje položaja cerviksa

Metoda praćenja koncentracije LH u urinu

LH ili luteinizirajući hormon je hormon koji ima ulogu poticanja oslobađanja jajne stanice iz folikula u jajniku. Nagli skok njegove koncentracije u krvi, pa tako i u urinu, dovodi do ispuštanja jajne stanice iz jajnika (ovulacije). Detekcijom toga vrhunca njegove koncentracije u urinu moguće je predvidjeti nastup ovulacije. Nakon „pika“ ovulacija slijedi unutar 24-48 sati. 

Femometer LH trakice kreirane su kako bi korisnicama maksimalno olakšale praćenje ovulacijskog skoka LH hormona u urinu. Dostupne su u praktičnim pakiranjima od 20 ili 50 komada te 40 komada uz 10 test trakica za trudnoću. Svaka trakica dolazi individualno zapakirana u foliju u kojoj se nalazi i sredstvo za zaštitu od vlage kako bi se osigurala trajnost i higijena proizvoda. Očitavanjem rezultata pomoću aplikacije postiže se dodatna sigurnost u rezultat, ali je trakice moguće očitati i samostalno.

 | Author: Gravida.hr, Foto: Gravida.hr,

Metoda praćenja bazalne tjelesne temperature

Bazalna tjelesna temperatura je tjelesna temperatura izmjerena u stanju mirovanja. Mjeri se ujutro, prije ustajanja i bilokakvih aktivnosti, nakon 6-8 sati kontinuiranog sna. Njeno kretanje uvjetovano je hormonskim promjenama kojima je uvjetovana i ovulacija, pa se njenim redovnim praćenjem može potvrditi ovulacija.

Femometer bazalni termometri i aplikacija

Femometer bazalni termometri su digitalni termometri koji osiguravaju visoku preciznost mjerenja izražavajući rezultat mjerenja na dvije decimale. To je bitno jer je mjerenjem potrebno detektirati razliku u temperaturi od 0,2-0,5°C kako bi se potvrdila ovulacija. 

Femometer Vinca II digitalni termometar je moguće i direktno povezati s aplikacijom za mobilni telefon te tako osigurati prijenos i pohranu izmjerenih temperatura direktno u pametni telefon. Takvo povezivanje će vam omogućiti da izmjerite temperaturu prilikom buđenja i nastavite spavati bez brige o zapisivanju rezultata mjerenja. Svojim privlačnim i diskretnim dizajnom u obliku ruža za usne omogućiti će korisnicama da ga uvijek nose sa sobom u svojoj torbi a da pritom ne otkriju njegovu namjenu. Femometer bazalni termometar je idealan za svako mjerenje tjelesne temperature zahvaljujući svojoj viskoj preciznosti.

 | Author: Gravida.hr, Foto: Gravida.hr,

Femometer mobilna aplikacija

Osim uz Vincu II, Femometer mobilnu aplikaciju je moguće koristiti za pohranjivanje svih rezultata testova u digitalnom obliku. Jednostavnim fotografiranjem ovulacijske trakice ili testa za trudnoću aplikacija sama očitava inenzitet testne linije na testu te analizira rezultat.

Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti u Google Play Store-u ili Apple App Store-u.

Femometer proizvode kao i ostale proizvode namijenjene reproduktivnom zdravlju potražite na web trgovini Gravida.hr.

Istražite i ostale metode predviđanja plodnih dana kao što su metoda praćenja cerviksa i cervikalne sluzi koje mogu pružiti dodatnu pouzdanost u predviđanju ovulacije ukoliko se kombiniraju s gore navedenim metodama. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.