Trudnoća 08. kolovoza 2022.

Mama četvero djece inspiracija je mnogima: 'Moje samopouzdanje nema veze s mojim izgledom'

Foto: https://www.instagram.com/thebirdspapaya/
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka četvero djece svoju inspirativnu postporođajnu priču podijelila je na društvenim mrežama te tako postala nadahnućem mnogim trudnicama i majkama koje se bore s prihvaćanjem sebe i svog tijela nakon trudnoće i poroda...

Nakon dolaska bebe život se bitno mijenja, a rođenje djeteta događaj je koji će nam uvelike promijeniti pogled na život. Realnost je da tijelo prolazi kroz velike promjene od trenutka začeća pa sve do poroda i nakon njega. Istina je i da nikad više ništa neće biti isto, no zato ne treba promijeniti stav prema samoj sebi. Strije, celulit, višak kilograma i opuštena koža najčešći su "problemi" koje novopečene mame vide kad se pogledaju u ogledalo. Jesu li i dalje privlačne svom partneru? Kako se (ponovno) ukalupiti u standarde ljepote koji su nametnuti u društvu? 

Sarah Nicole Landry, majka četvero djece, vodi nas na hrabro i optimistično putovanje svojih trudnoća kroz fotografije koje promiču ljubav prema vlastitom tijelu. Pokazuje svoje tijelo bez srama, otvoreno progovara o nesigurnostima koje je imala i na koji način se s njima izborila, pomažući nam da prihvatimo i nadvladamo one vlastite. Prikazani trenuci iz Sarina života će te probuditi iz savršenog svijeta Instagrama i donijeti prijeko potrebnu dozu pozitive u život.

"Što ako bismo, umjesto da pričamo o "vraćanju starog tijela" nakon poroda, počeli slaviti sve nevjerojatne stvari koje su naša tijela učinila kako bi donijela novi život na svijet? Što kada bi se vraćanje u formu nakon poroda svodilo na to kako se osjećamo i koliko smo jake i sposobne, a ne na to koliko brzo bi trebale izgubiti kilograme?". 

U nastavku smo izdvojile Sarine snažne fotografije i inspirativne misli kojima šalje pozitivne poruke o tijelu nakon trudnoće. 

1. Moje tijelo je snažno bez obzira na strije, ožiljke i druge tjelesne promjene

2. "Znam da ću te voljeti, sa svakim centimetrom sve više i više"

3. "Ovo sam ja, volim i poštujem sebe i svoje postporođajno tijelo"

4. "Povećaj sliku i pronaći ćeš zanimljive činjenice o strijama. I da, one su normalne"

5. "Moje tijelo izvrsno radi svoj posao"

6. "Moje samopouzdanje više nije u braku s mojim tijelom"

7. "Ožiljci su povijesti ispisana na tijelu - ovaj pokazuje ljepotu i složenost trudnoće"

8. "Osjećam se snažno i sretno u svom tijelu."

9. "Ja nisam samo tijelo, ja sam puno više od toga!"

Svako putovanje na koje sam ikada otišla.
Hrana koju sam probla.
Riječi koje sam izgovorila.
Glazba na koju sam plesala.
Staze kojima sam hodala.
Stvari kojima sam se radovala.
Ljudi koje volim i koje sam voljela.
Sićušne ruke koje sam držala.
Svaki osmijeh na ulici.
Svaka prolivena suza.
Svaka. Mala. Stvar.

Kako mogu biti samo tijelo?
Kad sam zbirka života.

Uživajmo u svojoj postporođajnoj ljepoti (bez obzira koliko je mjeseci ili godina prošlo od poroda). Prihvatimo da će neke od nas jednostavno imati trbuščić bez obzira na to što radimo. I to je u redu. Prigrliti i prihvatiti svoje tijelo je dugotrajan proces. Gdje god se nalazila na vlastitom putovanju, znaj da je tvoje tijelo prekrasno i snažno! I ne dopusti da ti netko kaže drugačije."
 

Možda te zanima... Manekenka pokazala tijelo 5 mjeseci nakon porođaja blizanaca pa poslala snažnu poruku Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.