Trudnoća 13. listopada 2022.

17 inspirativnih fotografija pokazuje koliko različito mogu izgledati tijela nakon poroda

Foto: Instagram/ @thebirdspapaya/ @takebackpostpartum ;17 inspirativnih fotografija pokazuje koliko različito mogu izgledati tijela nakon poroda
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U moru uređenih slika i nerealnih prikaza ženskog tijela, ovi su profili pravo osvježenje na društvenim mrežama. Mame ponosno objavljuju fotografije celulita, strija, ožiljaka...

Briljantan pokret pojavio se nedavno na Instagramu, a radi se o osvježavajućem podsjetniku o tome kako ženska tijela različito reagiraju na porođaj te kako je svako tijelo nevjerojatno, jedinstveno i savršeno u svojoj nesavršenosti.

​Porod, kakav god bio, ostavit će trag na ženinom tijelu. No, s vremenom će se tijelo oporaviti i ponovo promijeniti. Neke će se stvari činiti drugačijima. Neki dijelovi tijela će poprimiti novi izgled. Na kraju krajeva, promijenit će se i vaš sustav vrijednosti i pogled na svijet jednom kada na svijet donesete novi život. 

Možda te zanima... 9 stvari koje zaista ne bi trebala raditi u trudnoći Trudnoća

Ponekad je teško nositi se s pritiscima društva i okoline, no vrijeme je da počnemo pričati o tijelu kakvo zaista jest nakon poroda, a ne o tijelu kakvo bi trebalo biti. Na taj način učinit ćemo očekivanja budućih mama realnijima, pomoći ćemo im smanjiti stres i osjećaj društvenog pritiska.

Još važnije, premjestit ćemo fokus sa savjeta kako u što kraćem roku "izbrisati" sve tragove trudnoće na savjete o tome kako slaviti savršeno tijelo koje je na svijet donijelo novi život. 

Prigrliti i prihvatiti svoje tijelo je dugotrajan proces. Zapamti, gdje god se nalazila na vlastitom putovanju, znaj da je tvoje tijelo prekrasno i snažno. I ne dopusti da ti netko kaže drugačije!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Boggs (@meg.boggs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Postpartum (@postpartum)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baby Dove (@babydovecare)

Jedno je sigurno, treba nam više ovakvih stvarnih i životnih fotografija na društvenim mrežama, koje ohrabruju i pružaju realnu sliku ženskog tijela - tijela koje je savršeno u svakom smislu. U nastavku pogledaj inspirativnu galeriju fotografija prekrasnih tijela, svih oblika i veličina, nakon poroda. 

Možda te zanima... 'Vrijeme je da shvatimo da su strije, višak kože i trbuščić nakon poroda u potpunosti normalni!' Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.