Školarci 20. prosinca 2023.

Stigla su Pisma Djeda Božićnjaka - blagdanska čarolija za sve obožavatelje Tolkiena

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U predblagdanskim danima stigla su Pisma Djeda Božićnjaka, očaravajuće luksuzno izdanje u ukrasnoj kutiji s pismima, ilustracijama i mnogobrojnim posebnim dodatcima kojemu neće odoljeti obožavatelji J. R. R. Tolkiena i njegova izmaštanog svijeta

Prije nego što je izmislio nezaboravan lik Froda Torbara i stekao svjetsku slavu djelima Hobit i Gospodar prstenova, glasoviti engleski književnik, filolog i sveučilišni profesor J. R. R. Tolkien pisao je razne maštovite i zabavne pripovijesti među kojima su i pisma Djeda Božićnjaka koja su svakog prosinca stizala njegovoj djeci. Upravo su predblagdanski prosinački dani idealni za novo, raskošno Lumenovo izdanje knjige Pisma Djeda Božićnjaka, dostupno u webshopu i svim knjižarama Školske knjige.

„Više od trideset godina prije objavljivanja Prstenove družine Tolkien je započeo drukčiju spisateljsku vježbu. U njoj nije bilo ni hobita ni Međuzemlja. Od 1920. autor je igrao ulogu Djeda Božićnjaka i svake godine pisao božićna pisma svojoj djeci Johnu, Michaelu, Christopheru i Priscilli. Tolkien je to nastavio raditi više od dvadeset godina. Tek je 1976. javnosti predstavljena ukoričena verzija te korespondencije. Čitatelje će očarati novo izdanje knjige, s predivnim reprodukcijama pisama i slika Djeda Božićnjaka”, ističe urednica knjige Miroslava Vučić.  

 | Author: promo Foto: promo

Od prvog pisma Tolkienovu najstarijem sinu Johnu iz 1920. do posljednjeg dirljivog pisma kćeri Priscilli iz 1943. Pisma Djeda Božićnjaka zbirka su iznimnih pisama i slika u prekrasnom izdanju. Ono sadržava i posebne dodatke među kojima se izdvaja ekskluzivan list u boji koji prikazuje sve poštanske marke sa Sjevernog pola koje su bile na pismima Djeda Božićnjaka i reprodukcije svih slika, crteža, pisama i omotnica Djeda Božićnjaka (od kojih su neke objavljene prvi put). 

 

 | Author: promo Foto: promo U pismima Djed Božićnjak pripovijeda uzbudljive priče o životu na Sjevernom polu, o sobovima koji su se oslobodili i rasuli darove, o dogodovštinama nespretnoga Sjevernog Medvjeda koji se popeo na Sjeverni pol i strovalio kroz krov u blagovaonicu Djeda Božićnjaka, o ratovima sa zlim goblinima koji su živjeli u špiljama ispod kuće…

 

Naslovnica je ilustrirana Tolkienovim crtežima Djeda Božićnjaka i Sjevernog Medvjeda, a knjiga se uvlači u posebno izrađenu kutiju  | Author: promo Foto: promo na kojoj je jedna od poštanskih maraka sa Sjevernog pola. Dodamo li tome i podatak da je knjiga opremljena blagdanskom vrpcom straničnikom, posve je jasno da je novo luksuzno izdanje Pisama Djeda Božićnjaka čarolija kojoj neće odoljeti obožavatelji J. R. R. Tolkiena i njegova izmaštanog svijeta!

U Tolkienovim pismima (u prijevodu Marka Marasa) uživat će sve generacije čitatelja koji poznaju Međuzemlje i fantastičan svijet Hobita, Gospodara prstenova i Silmarilliona te novoobjavljene Húrinove djece i Pada Númenora u izdanju Lumena. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.