Školarci Slobodne aktivnosti 16. lipnja 2015.

Školski praznici uz najveću maketu željeznice

vlak maketa bricko
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svakog petka i subote u Gundulićevoj 4 u Zagrebu možete razgledati najveću maketu željeznice u jugoistočnoj Europi

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi pod nazivom Backo Mini Express, koja je prije mjesec dana predstavljena javnosti, postala je posebice izlagačka atrakcija za najmlađe Zagrepčane. Čak 80 kompozicija vlakova, smještenih u 75 četvornih metara izlagačkog prostora, koji prometuju osam sati svakog radnog dana, predmet su iznimnog zanimanja velikih, ali posebice malih Zagrepčana, koji rado u pratnji svojih roditelja, baki ili djedova navraćaju do makete i nerijetko ostaju i dva sata u promatranju malog svijeta željeznice Gundulićeve ulice br. 4. i iznova se vraćaju svakog petka i subote kada je maketa otvorena za posjetitelje.

vlak maketa backo | Author: Promo Foto: Promo

Možete provjeriti kakvo sve provjerili blago nosi ova željeznička maketa, a uz djelatnike koji je grade, saznati  i sve o željeznici, željezničkoj infrastrukturi, načinu prometovanja vlakova, računalnom programu koji je posebno za potrebe makete kreiran kao i još obilje ostalih tehničko – maketarskih detalja u koje je uronjena ova kreativna maketarska priča, više od 80 posto svoje izvedbe kao izvorni hrvatski proizvod. Mini vlakovi prometuju na čak 1.050 metara mini – tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra. Svoj djeci je objašnjeno i koliko vjerno maketa prati stvarnost i to u omjeru 1:87, jer ljepota makete leži upravo u bogatstvu detalja stvarnog života koji je čine. 

vlak maketa željeznica | Author: Promo Foto: Promo

Djeca mogu i sama razgledati sve dijelove makete od izrade, oblikovanja, bojanja do postavljanje na maketu te vidjeti kako se jedinstveni ručni rad pretvara u turističku atrakciju kojom se rijetko koji grad u Europi može pohvaliti. 

Radno vrijeme za posjetitelje je petak i subota od 10 do 18 sati

Cijena ulaznice:

  • Odrasli: 15 kn
  • Djeca: 10 kn
  • Obitelj (2+2): 40 kn

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.