Školarci Slobodne aktivnosti 03. lipnja 2014.

Dobitnici škole rolanja za vašeg mališana!

škola rolanja
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bavi li se vaše dijete sportom i kojim? Pet odgovora koja ste nam ostavili u raspravi ispod članka od 3. do 9. lipnja, nagradili smo školom rolanja za vaše dijete

Bavi li se vaše dijete sportom i kojim? Pet odgovora koja ste nam ostavili u raspravi ispod članka od utorka 3. lipnja do ponedjeljka, 9. lipnja nagradili smo školom rolanja za djecu od 5 do 15 godina u Sportskom centru Kuna u Zagrebu.

Dobitnici su ninanesto, katja32, tina, malaFrčka i dankec, a oni će biti obaviješteni i putem e-maila. Čestitamo dobitnicima!

U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo registrirani korisnici Klokanice, pa ako još niste, registrirajte se! Detaljna pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Rolanje je sport koji skladno razvija motoričke sposobnosti s naglaskom na ravnotežu i koordinaciju, te je idealno kao oblik rekreacije i zabave. Kroz igru i zabavu djeca se uvode u svijet sporta kako bi imala što bolji uvid u značajnost sporta i vježbanja. Upisivanjem u školu rolanja i inline hokeja KHL Tapiri, djeca od 5 do 15 godina će savladati sve potrebne vještine rolanja. A ako im se svidi mogu i zaigrati popularni „inline“, hokej na koturaljkama u mlađim selekcijama kluba. 

Što je potrebno za školu rolanja?

Kako bi dijete naučilo rolati, za početak su dovoljne samo role (iste je moguće iznajmiti u prostorijama kluba) i kaciga koja je obavezna. Dobrodošli su i bilo kakvi štitnici za koljena i laktove kako bi se dijete zaštitilo od eventualnih padova. 

Škola rolanja traje mjesec dana - od 18. lipnja do 18. srpnja 2014. utorkom u 17 sati i četvrtkom u 19 sati u Sportskom centru Kuna – Jozefa Antalla bb, Zagreb (kod klizališta Velesajam).

Inline hokej

Inline hokej je timski sport koji se igra na odgovarajućoj glatkoj površini, u kojoj igrači koriste drvene ili kompozitne palice, te plastični pak (pločicu). Inline se igra s četiri igrača + golman. KHL Tapiri već dvije godine sudjeluje u seniorskom prvenstvu inline hokeja, a sljedeće godine zaigrat će kategorija do deset godina.

Inline hokej, hokej na koturaljkama s kotačićima u nizu, relativno je mlad sport koji u novije vrijeme doživljava sve veću afirmaciju. Dinamičnost i atraktivnost hokeja prenosi se s leda na dostupnije podloge poput betona i plastike. Hrvatska reprezentacija u inline hokeju također postiže zapažene uspjehe na svjetskim prvenstvima.

Nakon škole rolanja (rolanje je temelj ovog sporta) polaznici mogu nastaviti igrati inline hokej u klubu. Slijedi nabavka opreme za inline hokej, a dio opreme nalazi se u klubu.

Više informacija potražite na službenoj web stranici KHL Tapiri.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.