Školarci Slobodne aktivnosti 29. ožujka 2019.

Od glave do pete: Proljetni 'must have' komadi za djecu

Foto: Guliver

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Proljeće je stiglo, a s njim i toplije vrijeme pa je sada idealna prilika da roditelji obnove kako svoju tako i garderobu djece. Sukladno tome, donosimo dječje modne novitete za ovu sezonu

Roza je boja odavno prestala biti sinonim za garderobu djevojčica, kao što plava boja više nije jedino što nose dječaci. Kako se rađaju novi stilovi u svijetu odraslih, tako se tijekom godina mijenjala i dječja moda. Vrlo je važno imati na umu da djeca svoj karakter i neovisnost vole iskazivati odjećom te da je to ujedno nešto što im omogućava veliku kreativnost, ali i razvijanje vlastita stila.

Ove su sezone dizajneri pojednostavili zadatak za roditelje. U kolekcijama proljeće/ljeto 2019. predstavljeni su odjevni predmeti koji "sjedaju na prvu" upravo zato što su copy-paste kolekcija proljeće/ljeto namijenjenih odraslima. Tako je odjeća za mališane podijeljena na dva stila: street style i klasični stil. Prirodni materijali predvode trendove pa će kolekcije za 2019. godinu odlikovati prirodne tkanine, zbog kojih odjeća jamči dobru regulaciju topline, ali i udobnost. U tu svrhu koriste se tkanine poput baršuna, kašmira i pamuka. 

 | Author: Arena Centar Foto: Arena Centar

Printovi, asimetrija i neobični detalji za djevojčice

Haljine i suknje uvijek će biti glavni trendovi u svijetu mode za curice pa će tako i u 2019. godini biti glavne zvijezde svake garderobe. No, pri odabiru haljina, obrati pažnju na haljine s neobičnim detaljima. Slojevito je oblačenje uvijek trendy, pa tako i ove sezone, a asimetrična će odjeća posebno doći do izražaja, naročito kad je riječ o jednobojnim tkaninama prigušenih nijansi. Elegantna odjeća može se kombinirati s modernim svijetlim dodacima, a sve vrste traka za glavu, ukosnica, nakita ili torbica osvježit će modnu kombinaciju djevojčica.

Poznate modne kuće su ove sezone odlučile ponuditi mješavinu crnih komada odjeće s raznim zanimljivim printovima te time dati do znanja da će ova neovisna boja odjeće biti dominantna u kombinaciji s drugim bojama i nijansama. Kad je riječ o printovima, cvjetni otisci, slike životinja i geometrijski oblici bit će glavni ukrasi haljina za djevojčice, kao i razne vrste točkica i prugica

 | Author: Arena Centar Foto: Arena Centar

Pastelne boje osvježit će izgled dječaka

U ormaru dječaka proljetni su must have klasici poput traperica, vjetrovke i veste. Kao i do sada, važno je da odjeća u sastavu ima najveći dio prirodnih tkanina. Također, rano proljeće podrazumijeva hladnije vrijeme pa će zanimljivi šalovi biti odličan mali dodatak, koji ne krasi samo uličnu modu već i klasični stil. Stroži krojevi naglasit će sofisticiranost dječjeg stila, a pritom će siguran pogodak biti tamne hlače ili traperice ravnog kroja u kombinaciji s klasičnom vestom.

 | Author: Arena Centar Foto: Arena Centar

Budući da su košulje neizostavan komad odjeće svakog ormara, klasične košulje uz kravatu, leptir-mašnu ili samo otkopčani ovratnik izvrsna su kombinacija za dječje rođendane, krstitke i ostala slavlja koja zahtijevaju malo više elegancije, dok aktivna djeca mogu kombinirati košulju s majicom. 

Tradicionalno, dječaci uvijek nose odjeću u nijansama smeđe, sive i plave boje pa će ove sezone pastelne nijanse i bijela boja stvoriti potreban kontrast i osvježiti izgled njihove garderobe. Naravno, budući da je ipak riječ o djeci, komadi odjeće s motivima omiljenih superjunaka, autića ili dinosaura i ove su godine poželjan komad u ormaru svakog klinca.

Za dodatnu inspiraciju pogledaj galeriju:

1 / 5

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.