Školarci Slobodne aktivnosti 21. travnja 2023.

Noć knjige za djecu u knjižari Arkadija: Čarobna subota uz radionicu, pričaonicu i nagrade

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čarobna subota uz radionicu, pričaonicu i nagrade

Mnogobrojnim aktivnostima koje promiču čitanje u Noći knjige pridružuje se Školska knjiga koja u subotu, 22. travnja, u zagrebačkoj knjižari Arkadija na Trgu bana Josipa Jelačića 14 organizira druženje s malim i velikim zaljubljenicima u pisanu riječ. U jutarnjem dijelu programa djeca će uživati u Lego-radionici Marka Brajkovića (11 sati) i pričaonici Fora priča Danijele Miklec (12 sati) te sudjelovati u izvlačenju nagrada.

S čudesnim Lego-svijetom u kojemu već više od 70 godina odrastaju generacije djece najmlađe će upoznati Marko Brajković, predstavnik kluba Kockice, prvoga i jedinog kluba koji okuplja Lego-entuzijaste u Hrvatskoj. Predstavit će im i ekskluzivnu Lego-kolekciju Školske knjige koja sadržava dvadesetak knjižica s privlačnim aktivnostima, edukativnim pričama i stripovima, zagonetkama, bojankama, atraktivnim 3D scenama i prepoznatljivim figuricama.

Radionica je namijenjena djeci u dobi iznad pet godina, kad je razvoj motoričkih vještina iznimno važan i olakšava svakidašnje aktivnosti u školi. Zabavnim slaganjem kockica i Lego-figurica u slobodnoj igri te čitanjem priča i rješavanjem zadataka djeca najbolje uče i koriste se svim svojim osjetilima i maštom. Igrajući se Lego-figuricama, dijete lakše stječe samopouzdanje i sigurnost te se izražava na individualan i kreativan način poštujući druge i njihove različitosti.

 | Author: Promo Foto: Promo

Ako dosad još niste bili na radionicama i pričaonicama Fora priča, vrijeme je da povedete svoje prijatelje, bake, susjede... i uskočite u slikovnicu. Odmah uz vas, držeći vas za ruku, bit će Danijela Miklec koja točno zna kako oživiti svaku priču, a za to joj trebaju posebni pomoćnici – znatiželjni, pametni i živahni dječaci i djevojčice. Zajedno će stvoriti priču za pamćenje. Ovaj put bit će to čak dvije priče u izdanju Školske knjige – Čudesni hotel i Ela spasiteljica pčela.

Na radionicama Fora priča djeca su uključena u proces pričanja priča i to im daje jedinstven osjećaj i neponovljivo iskustvo. Slušanje priča utječe na razvoj govora te na cjelovit emocionalni, socijalni i kognitivni razvoj. U to je itekako upućena Danijela Miklec, profesorica hrvatskog jezika, kolumnistica i pripovjedačica koja se zalaže za poticanje čitanja od najranije dobi. Na svojim radionicama koristi se metodom pripovijedanja i čitanja priča uz različite senzomotoričke podražaje na zabavan i edukativan način.

Možda te zanima... Zašto je važno djetetu čitati prije spavanja? Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.