Školarci 16. rujna 2022.

Majka prvašića pokazala što djeca uče u školi: ‘Blago nama roditeljima’

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama prvašića na TikToku je objavila video u kojem je pokazala o čemu djeca uče u školama 2022. godine

Video na TikToku postao je viralan nakon što je majka učenika pokazala što se sve nalazi u udžbenicima prvašića. Tako se vidi da učenici i dalje uče kako je hrvatska valuta kuna, iako od 1. siječnja 2023. dolazi euro, ali i da uče o tehnologiji koja se ne koristi od 2000-ih., a udžbenik iz Engleskog sadrži i rasne stereotipe.

‘Stvari u udžbenicima prvog osnove koje totalno imaju smisla’, naslov je viralnog videa. Majka je u videu pokazala razne udžbenike od Vjeronauka, Hrvatskog i Engleskog jezika te u njima istaknula neke stvari koje po njoj imaju svrhu.

"Hrvatski grb s crvenim prvim poljem, da odmah nauče. Informatika od prvog razreda, zapravo zašto ne?", navodi u videu. No, onda je istaknula i neke stvari za koje joj baš i nije najjasnije zašto se nalaze u udžbeniku. "Učenje o tehnologiji koja se ne koristi od 2000-ih, učenje o valuti koja više neće postojati",  navela je mama na Tiktok-u.  Potom je istaknula pojmove koje je uočila u knjizi iz Vjeronauka poput grob, izdaja i razapet.

"Mislim da se ovima u ministarstvu obrazovanja samo ne da raditi", dodala je. Ipak, najviše pažnje joj je privukao dio u udžbeniku iz Engleskog jezika koji sadrži i, kako je navela, rasne stereotipe. Tako se u udžbeniku iz Engleskog jezika navodi da je djetetu iz Australije omiljena životinja klokan, djetetu iz Španjolske bik, a djetetu iz Kine panda.

"Mislim da se ovima u ministarstvu obrazovanja samo ne da raditi. Što je ovo? Tiskarske greške, neprimjeren sadržaj, slažem se s ovim i za valutu. Blago nama roditeljima", komentirali su nezadovoljni roditelji na TikToku.

Što se još nalazi u udžbenicima za prvi razred možete pogledati u videu.

@zloreta

Sretan povratak (polazak) u školske klupe 💜

♬ Che La Luna - Louis Prima with Sam Butera & The Witnesses

 

Možda te zanima... Ljubav prema djetetu ne smije biti uvjetovanja ocjenama Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.