Školarci 27. kolovoza 2024.

Last minute kupovina za školu: Uz ovaj detaljni popis nećete preskočiti baš ništa važno!

Foto: Pexels

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čak i ako još uživate na plaži i planiranje odlaska u školu vam nije ni došlo na 'to do' listu, spremite si ovaj popis jer će vam olakšati last minute kupovinu.

Postoje oni roditelji koji se za povratak u školske klupe krenu pripremati čim se kalendar prebaci sa srpnja na kolovoz, a tu su i oni koji kupovinu obavljaju uz zadnji mogući trenutak. Rado bismo i sami htjeli reći da pripadamo ovoj prvoj skupini, no realnost je takva da smo ipak u ovoj drugoj, a ne možemo reći i da ne postoji šansa da ćemo s nabavkom krenuti tek kada školska godina već započne. 

I dok dio opreme kao što su udžbenici nabavljamo na vrijeme jer ih možemo naručiti ili kupiti od prethodnih generacija, ostatak opreme obično malo pričeka da završimo s ljetnim uživanjem jer ipak nam je nekako draže provesti zadnje dane ljeta na plaži ili uživajući u druženju s obitelji i prijateljima. Kako vas ne bi dočekao stres i panika jednom kada se vratite u "realnost", donosimo popis za kupovinu s kojim ćete biti spremni. 

Školska oprema za prvašiće

Prvi dani škole pamte se cijeli život, zato je važno odabrati i dobru opremu. Većina škola tražit će da nabavite istu opremu za prvašiće, no ako škola vašeg djeteta ima drugačije zahtjeve, bit će potrebno prilagoditi popis.

Kada su u pitanju bilježnice, obično je potrebno nabaviti crtančicu i pisanku A za Hrvatski jezik, pisanku A za Prirodu i društvo, pisanku A za Engleski jezik i bilježnice matematika 1, 2 i geometrijsku bilježnicu. Korisna će biti i informativka, bilježnica u kojoj ćete moći razmjenjivati informacije s učiteljima. 

Detaljan popis potrebnog pribora potražite u nastavku.

 | Author:

Opreme za više razrede osnovne škole

Prvih nekoliko školskih godina vi ćete biti zaduženi za opremu, no kako postaju sve stariji, klinci će sve više sudjelovati u tome. Kupovina nove pernice, primjerice, jednako je uzbudljiva svim uzrastima, no oko novih bilježnica ili omota za udžbenike sigurno se neće toliko radovati. Ipak, svakako biste u kupovinu trebali krenuti zajedno kako biste bili sigurni da ste nabavili sve potrebno.

Točan popis potrebnih bilježnica se s višim razredima počinje značajnije razlikovati od škole do škole, pa biste se tu trebali osloniti na informacije koje vam dijete prenese ili koje dobijete na roditeljskom sastanku. Pribor poput škara, bojica, kemijski, geometrijskog pribora i slično sigurno ćete nakupiti kroz godine, pa ga neće biti potrebno ponovno kupovati, no ono što ćete sigurno trebati je nova odjeća.

 | Author: Sport Vision Foto: Sport Vision

Djeca školske dobi se iz sezone u sezonu drastično mijenjaju pa je potrebno obnavljati garderobu svakih nekoliko mjeseci. Početak školske godine donosi i smjenu sezona, a pripremiti se za nepredvidivo vrijeme možemo odabirom slojevite odjeće. U tom slučaju svakako odaberite barem tri majice kratkih rukava, nekoliko haljina, tri majice dugih ruka ili hoodica, dva para traperica, trenirku ili tajice, kao i opremu za tjelesnu kulturu. Ne zaboravite i na obuću - osim udobnih tenisica za svaki dan, trebat će im i tenisice za sport, ali i čizme ili slična obuća otporna na kišu. 

Velike su šanse da će se djeca viših razreda osnovne škole ipak najviše obradovati kod kupovine ruksaka, a na vama je samo da budete sigurni kako se radi o kvalitetnim ruksacima koji će im olakšati svakodnevni teret. Na sreću, danas je većina ruksaka napravljena upravo s tim zahtjevima pa se možemo bezbrižno prepustiti odabiru uzoraka, boja, motiva, likova i slično. 

 | Author: Sport Vision Foto: Sport Vision

Postoje razna mjesta na kojima možete pronaći sve potrebno za školu, a kada ste u potrazi za kvalitetnom, udobnom i mekom odjećom, kao i izdržljivim torbama za školu te savršenom obućom za sve uzraste, postoji samo jedno - Sport Vision trgovine i web shop. Nova Sport Vision Back to school ponuda prepuna je cool kompleta trenirki, majica, tenisica, sportske opreme, ruksaka i svega što vaši klinci mogu poželjeti za uspješnu i sretnu školsku godinu.

Zato se još malo opustite, uživajte u zadnjim danima ljeta, a jednom kada krenete u shopping, znat ćete da će kupovina biti laka, brza i uspješna u Sport Vision trgovinama!