Školarci 26. srpnja 2023.

Influenceri za Krijesnice: humanitarna akcija koja vjeruje u moć društvenih mreža

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Da su društvene mreže jake na puno različitih načina, to nije posebna mudrost. Ali pritom je vrlo važno kako tu snagu koristimo. U Hypefyju su odlučili da će to biti pozitivno.

Kako društvene mreže imaju moć, tako je ta moć sve jača u rukama influencera. Na njima je, također, odluka kako koristiti tu moć, a mi naginjemo onom pozitivnom, naravno. Isto je i s pokretačima Hypefyja, AI platforme za influencer marketing, koji su u tom duhu pozitive pokrenuli prvu u nizu humanitarnih akcija.

U svojoj prvoj humanitarnoj akciji odlučili su pomoći Krijesnici, udruzi koja pruža svoju pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima. Ova inicijativa „InfluenceForGood with Hypefy“ ima za cilj podići svijest o Udruzi Krijesnica te povećati količinu podrške koju dobiva.

Bolest djeteta snažno utječe na sve članove obitelji, predstavlja emocionalni šok, a donosi i materjalni gubitak, te obitelj stavlja u pomalo marginalizirani položaj u društvu. Ova su djeca, kao i cijele obitelj, često neshvaćeni, a okolina im često iskazuje svoje predrasude. No, bolest nije kazna, a ove bolesti s kojima se suočavaju štićenici Udruge Krijesnica nisu niti zarazne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hypefy (@hypefy.ai)

Inače, šokantno je čuti da gotovo svaki drugi dan jedno dijete u Hrvatskoj oboli od maligne bolesti, a točan se uzrok još uvijek ne zna. Liječenje traje u prosjeku godinu dana, a nije rijetkost da traje i duže. No, liječenje je dugotrajan i iscrpljujući proces, u svakom pogledu. Zato je pomoć koju ovim obiteljima pruža Udruga Krijesnica jednostavno neprocjenjiva.

U Krijesnici djeca oboljela od malignih bolesti i njihove obitelji mogu dobiti psihološku i socijalnu podršku koja im je gotovo bez iznimke potrebna. Udrugu su, inače, osnovali 2000. godine liječnici i roditelji s iskustvom liječenja djeteta od maligne bolesti.

Ako želiš biti dijelom ove lijepe priče, sve što trebaš napraviti jest skenirati jedan od QR kodova koji se nalaze na fotografiji i uplatiti željeli iznos uz opis plaćanja „Influence For Good“.

 | Author:

Kako kažu pokretači ove humanitarne akcije: „Propusti današnju kavicu i keksaj euro za Krijesnicu.“

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.