Roditelji 30. prosinca 2021.

Evo kako za malo novaca urediti dječju sobu kao iz kataloga!

Foto: Pepco

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedva si dočekala ovo blagdansko vrijeme i čaroliju blagdana želiš unijeti u svoj dom? Predlažemo ti da, osim dnevnog boravka, okitiš i dječju sobu svog mališana. Možeš to učiniti sama ili zajedno s djetetom, bitno da je cijeli proces zabavan i da pritom uživate, a mi imamo nekoliko super kreativnih i pristupačnih ideja za dekoriranje

Sigurni smo da si već počela razmišljati o blagdanskim dekoracijama, svim onim svijećama, kuglicama, DIY ukrasima i sitnicama kojima ćeš ukrasiti kutke svog doma, a ima i onih koji su taj slatki posao već odradili. Ne možemo im zamjeriti što se nisu strpili još malo, jer debelo smo zagazili u prosinac, što znači da je ostalo još jako malo do Božića (odbrojavaš li i ti dane?).

Ukoliko se uskoro spremaš okititi dnevni boravak, a imaš klinca ili klincezu koji se jednako raduju božićnim i novogodišnjim blagdanima, posjeti Djeda Božićnjaka i uživanju u božićnim keksićima i notama 'Zvončića', predlažemo ti da se potrudiš i oko blagdanskog ugođaja u njihovom kutku - dječjoj sobi.

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Djecu će sigurno razveseliti nekoliko sitnica, a pritom ne moraš potrošiti hrpu novaca, što ćemo ti u nastavku i dokazati. Predlažemo ti nekoliko super jednostavnih i efektnih ideja kako okititi dječju sobu, a inspiraciju smo crpili iz prekrasnog i cjenovno pristupačnog Pepco božićnog asortimana. Pa krenimo redom...

Trebat će ti hrpa kuglica za bor

Božićne kuglice su nezaobilazne za stvaranje blagdanske idile u domu. U Pepcu smo pronašli zaista veliki izbor preslatkih kuglica za velike i male, no posebno su nam se dopale one prilagođena dječjem razigranom duhu. Baš kao što tvoj dnevni boravak krasi veliko božićno drvce, jedno manje božićno drvce u dječjoj sobi neće biti na odmet. Neka dijete sudjeluje u ukrašavanju drvca, a sigurni smo kako će ga motivirati zabavne kuglice poput onih u obliku bombona ili pak Disney kuglice s motivom Mickeya Mousea

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Alternativa božićnom drvcu

Rado bi voljela smjestiti božićno drvce u sobu svog mališana, no prostor je ionako premalen, ili jednostavno tragaš za nekom originalnijom idejom? Trebat će ti nekoliko umjetnih grančica bora i, naravno, ukrasi. Na radni stol ili policu smjesti vazu, dodaj nekoliko umjetnih grana i ukrasi ih po želji. To mogu biti klasične staklene kuglice, prirodni ukrasi poput češera ili pak neki minimalistički ukrasi, u boho stilu.

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Ove godine želiš biti kreativna?

Umjesto klasičnog drvca, okititi možeš ono koje si sama kreirala. Uz pomoć malo zelene boje za zid oslikaj drvce, a potom ga sa svojim mališanom okiti baš kao i pravo - kuglice i ukrase za bor jednostavno zalijepi na zid. Voila! Imaš najoriginalnije i najsimpatičnije božićno drvce u kvartu! Pogledaj samo ove preslatke ukrase u obliku gnomova, prozirne kuglice s ispunom, drvene anđele, jutene mašne, orašare, zvjezdice od ratana i šljokičaste lotuse. Tko bi im odolio?!

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Izradi personalizirani adventski vijenac

Uvijek možeš kupiti gotovi vijenac koji možeš okačiti na vrata dječje sobe, ali ako želiš izraditi vlastiti adventski vijenac za stol koji će se super uklopiti u dječju sobu, predlažemo ti jednostavnu ideju, a uključiti možeš i svog malenog nasljednika. U Pepcu smo pronašli prekrasne baršunaste ukrasne kutije u raznim bojama i veličinama. Napuni ih kuglicama raznih dimenzija i u sredinu zalijepi četiri uske dugačke svijeće. Za ovaj DIY projekt potrebno ti je svega 10-ak minuta posla.

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Svakoj dječjoj sobici potrebno je jedno božićno selo

Sigurno si već vidjela keramičke kućice koje su preplavile Instagram i Pinterest, a u svojoj ponudi ima ih i Pepco. Keramičke kućice poslaži ispod bora, na policu ili na prozor. Ukoliko je tvoje dijete malo, u njih možeš staviti LED lučice koje će osigurati jednako ugodan ambijent kao i prave. Za potpuni doživljaj oko kućica poslaži nekoliko mini borića, figurice jelena i umjetni snijeg. Klinci i klinceze sigurno će se oduševiti ovim DIY projektom, a sve ukrase možeš iskoristiti i dogodine.

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Detalji koji čine razliku

Preostalo je još začiniti dječju sobu s nekoliko 'must have' božićnih detalja. Dječji krevet ukrasi pokojim božićnim jastučićem i toplom dekicom s božićnim printom. Klasične kutije i košare za igračke možeš zamijeniti kutijama i košarama s božićnom tematikom, a također ih možeš pronaći u Pepcovom božićnom asortimanu.

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Pepco ima i veliki izbor plišanih i keramičkih figurica koje će u trenu sobu tvog mališana pretvoriti u božićnu bajku. Božićni vilenjak, plišani sob, Djed Božićnjak koji se vozi u autiću ili nosi vreću poklona, zanimljive samostojeće dekoracije ili neodoljive božićne vile sasvim sigurno će učiniti razliku u prostoru i unijeti duh blagdana. I ne zaboravi sobu ukrasiti LED lampicama ili samostojećim LED žaruljama koje baš svaki prostor čine čarobnim.

 | Author: Pepco Foto: Pepco

Ako smo te motivirali da i sama isprobaš neke od ovih ideja u dječjoj sobi  ili planiraš ukrastiti neku drugu prostoriju u domu, podsjećamo te da sve spomenute dekoracije i još mnoštvo drugih možeš pronaći u Pepco trgovinama diljem Hrvatske. Cijeli Pepco božićni asortiman pogledaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.