Roditelji Zanimljivosti 12. travnja 2016.

Na osmogodišnjem putu oko svijeta dobili dvoje djece i čekaju treće

almost fearless
Foto: Instagram/jlo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Američki supružnici putuju već osam godina tijekom kojih su dobili i dvoje djece, a treće je na putu. Danas im je baza u Oaxaci u Meksiku i nemaju se namjeru vratiti u Ameriku

Američki supružnici Christine i Drew Gilbert napustili su svoj život u Bostonu prije osam godina i krenuli na put po svijetu. Dvoje 39-godišnjaka tijekom ove avanture zasnovalo je obitelj i trenutno s njima putuju Cole (6) i Stella (3), a treće dijete očekuju u rujnu. Prvobitna ideja bila je maknuti se od svakodnevice. Danas im je baza u Oaxaci u Meksiku i nemaju se namjeru vratiti u Ameriku. Djeca pohađaju dvojezičnu školu, a još vrlo često putuju. 

Posjetili više od 40 zemalja

"Kad smo saznali da je Christine trudna prvi put malo nas je zateklo no nismo odustali od svojih snova", kaže Drew.  Dosad su posjetili više od 40 zemalja, a među njima su: Belgija, Belize, Bermuda, Kambodža, Kanada, Kina, Kolumbija, Kostarika, Hrvatska, Kuba, Cipar, Egipat, Francuska, Njemačka, Grčka, Gvatemala, Indija, Indonezija, Irska, Italija, Jamajka, Japan, Laos, Libanon, Malezija, Meksiko, Maroko, Mianmar, Nikaragva, Norveška, Panama, Rumunjska, Srbija, Španjolska, Šri Lanka, Švicarska, Tajland, Turska te Ujedinjeni Arapski Emirati. "Najdraži nam je Tajland, no sada nam treba malo dulje da se svi pomaknemo s mjesta nego prije kad smo bili samo nas dvoje", rekla je Christine za Daily Mail.

Na jesen dolazi treće dijete

Sljedeće im je u planu kampiranje i vožnja kanuima po Kanadi na ljeto, a u rujnu kad se treće dijete treba roditi, vraćaju se u Meksiko. Nakon toga planiraju živjeti na brodu. "Nije uvijek bilo lako ni romantično odgajati djecu na cesti, ali isplatilo se. Sin je proživio prvu godinu na autobusnim stanicama, u redovima za vizu, a nama se roditeljstvo svelo na smišljanje novih načina kako ga zabaviti", priča majka.

Dokumentarac, magazin, knjiga...

Ističe i kako ih je putovanje po svijetu stajalo samo trećinu onoga što bi mjesečno potrošili u Bostonu, uglavnom zbog jačine dolara u odnosu na valute zemalja u kojima su bili. Kad je Drew dobio otkaz, pomalo ih je, priznaju, uhvatila panika, no postali su kreativniji. Sakupili su 37.000 dolara na Kickstarteru kako bi snimili dokumentarac na putu s drugom bebom. Tada su s djecom putovali na biciklima. Christine je pokrenula magazin, a napisala je i knjigu o svom iskustvu. 

Off we go!

A photo posted by Christine Gilbert (@almostfearless) on

Boondocking in the Mexican scrub with the fam.

A photo posted by Christine Gilbert (@almostfearless) on

The seat on our bus folds back and turns into a baby seat --#norway they think of everything.

A photo posted by Christine Gilbert (@almostfearless) on

Choosing tapas...

A photo posted by Christine Gilbert (@almostfearless) on

The good life. #Turkey

A photo posted by Christine Gilbert (@almostfearless) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.