Roditelji 23. svibnja 2023.

Zagrebački Jarun na jedan dan postao je pravi Festival sporta

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Subotu za nama pamtit ćemo po zabavnim i besplatnim sportskim aktivnostima u kojima su uživali svi - veliki i mali, sportaši i rekreativci, ali i manje sportski tipovi

Rekreacijsko sportski centar Jarun prošlog vikenda bio je teren najvećeg sportaša u gradu, odnosno mjesto održavanja Festivala sporta. Događaj koji, kako mu i samo ime govori, slavi sport i zdrave životne navike omogućio je svim zainteresiranima da se zabave, sudjeluju u nagradnoj igri, isprobaju brojne Decathlon proizvode, ali i uživaju u besplatnim satovima joge i pilatesa te natjecanjima koja su pobjednicima donijela vrijedne nagrade. 

Trkače je tako oduševila prilika da pokažu svoju vještinu u utrci na 5 km, a iskusni hakl timovi natjecali su se za pobjedu na Decathlon košarkaškom turniru 3 na 3. Osim u uzbudljivim natjecanjima, posjetitelji su imali priliku sudjelovati i u pregršt drugih sportova. Naime, preko dvadeset sportskih klubova pružilo je podršku održavanju ovog bogatog planiranog programa. Uz pomoć najvećih stručnjaka, mnogi posjetitelji iskušali su aktivnosti poput streličarstva, stolnog tenisa, gimnastike, rukometa, odbojke, hrvanja, karatea, taekwondoa, nogometa, kao i jako zabavnog, ali manje poznatog, cornholea. 

 | Author: Promo Foto: Promo

„Za nas je sport sastavni dio poslovanja, ali i daleko više od toga. On je sredstvo kojim želimo potaknuti zdrave životne navike i pozitivno utjecati na zajednicu u kojoj djelujemo. Stoga je iznimno važno naglasiti kako smo i Festival sporta osmislili s ciljem ostvarivanja Decathlonove misije da sport omogućimo baš svima. Svim uzrastima, ljubiteljima sporta i onima koji to nisu, ali i onima kojima želimo upravo kroz sport pružiti osjećaj inkluzivnosti. Sve su to važni segmenti o kojima promišljamo i koje težimo ostvariti, a Festival sporta svakako je jedan od načina“ izjavio je Norbert Ivan Paić, voditelj komunikacija Decathlona Hrvatska.

Da su zdrave životne navike i inkluzivnost doista temeljni dio strategije društveno odgovornog poslovanja najvećeg sportaša u gradu svjedoči i činjenica kako upravo Decathlon zapošljava osobe s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, a na Festivalu sporta u aktivnostima su sudjelovali i članovi Udruge za sindrom Down iz Zagreba, čija je štićenica Tonija ujedno i zaposlenica u jednoj od zagrebačkih Decathlon trgovina.  

 | Author: Promo Foto: Promo

Na najvećem sportskom događanju posjetitelji su također imali priliku pobliže se upoznati i s radom, te pružiti novčanu podršku, dobro poznatim udrugama Crveni nosovi i Mali Zmaj koje su ujedno bili i partneri ovogodišnjeg Festivala. 

Poznata lica sudjelovala u kampanji #uZdravomTijeluDecathlonDuh

Kolika je važnost svih ulaganja koje Decathlon poduzima vidi se i kroz angažman brojnih poznatih ličnosti i influencera koji su sudjelovanjem u kampanji na društvenim mrežama pod nazivom #uZdravomTijeluDecathlonDuh pružili svoju podršku održavanju Festivala sporta. 

Poznate voditeljice i medijska lica poput Anje Alavanje i Alex Milinković. Ovogodišnje zvijezde plesne emisije Marko Mrkić i Fran Lauš. Vrsna sportašica i influencerica Tena Sakar, koja je u trčanju pronašla spas od dijagnoze bipolarnog poremećaja, kao i na društvenim mrežama obožavani osobni trener Dominik Špoljarić te mlađim generacijama dobro poznata Pamela Perkić

 | Author: Promo Foto: Promo

Svi oni u susret održavanju Festivala sporta brojnim objavama na društvenim mrežama potaknuli su svoje pratitelje na sudjelovanje u sportskim aktivnostima i istaknuli prednosti koje sport ima na tjelesno i mentalno zdravlje naglasivši još jednom zbog čega je doista važno da sport bude dostupan svima i za sve. 

Festival sporta - zabava za cijelu obitelj

Kako bi sportska zabava bila zagarantirana baš svima, Decathlon je pripremio i poseban kutak za malce koji su u izdvojenoj zoni uživali u zabavnim i rekreativnim aktivnostima poput gimnastike, igranja graničara ili bojenju i puštanju zmajeva.

Za to vrijeme, roditelji su se mogli opustiti uz predah i osvježenje u chill outu ili u Decathlonovom nagradnom kutku gdje su svojom preciznošću i dijeljenjem objava na društvenim mrežama ostvarili vrijedne nagrade.

Sudeći po bogatom programu, poznatim influencerima, ali i mnogobrojnim partnerima koji su ove godine uveličali Decathlonov Festival sporta, ovaj događaj sljedećeg proljeća zasigurno će biti nezaobilazna stanica svakog većeg i manjeg ljubitelja sporta.

Više o Festivalu sporta pročitajte na poveznici