Roditelji Tražimo Super Tatu! 12. ožujka 2022.

Poznati očevi sa svojom djecom: njihovi trikovi za odgoj

Foto: Dave Bedrosian / DPA/PIXSELL

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Da je uloga oca najljepši mogući poklon koji jedan muškarac može dobiti, slažu se poznati tate koji su s novopečenim, ali i budućim očevima podijelili nekoliko savjeta o roditeljstvu

Roditeljstvo je težak i odgovoran posao, pogotovo kada ga radite prvi put. Unatoč tome što obično imaju pomoć dadilja i pedijatara koji su im dostupni u svakom trenutku, čak i slavne osobe često muče brojna pitanja i brige po pitanju odgoja djece. Pa nije ni čudo da se i prije nego na svijet stignu njihovi maleni nasljednici oboružaju raznoraznim savjetima i informacijama koji će im pomoći kada beba ne želi zaspati, kad je uhvate grčići ili kad dođe njihov red za mijenjanje pelena.

A jednom kad zbunjenost prođe i kad se konačno snađu u najljepšoj ulozi na svijetu, većina roditelja rado će ponuditi svoje najkorisnije savjete i trikove – jer, naposljetku, i samo nekoliko riječi podrške mogu biti od velike koristi. 

U nastavku vam donosimo neke od najboljih savjeta slavnih očeva čije će riječi mudrosti zasigurno pomoći svim novopečenim očevima ili onima koji će to tek postati.

Jay-Z

Glazbeni producent i reper Jaz-Z trudi se svaki slobodni trenutak provesti sa svojim mališanima i podariti im puno ljubavi, a isto savjetuje i drugim očevima.

"Osjećati se voljeno je najvažnija stvar koju dijete treba... sve dok se vaše dijete osjeća podržano i voljeno, mislim da je sve moguće", rekao je u intervjuu za The Sunday Times 51-godišnji reper koji s pop zvijezdom Beyoncé ima troje djece, kćer Blue Ivy i blizance Sira i Rumi.

John Legend

Nakon što je John Legend postao tata kćeri Lune i sina Milesa, naučio je ponešto o životu s novorođenčetom. Slavni glazbenik želi da drugi roditelji znaju koliko je važno u tom periodu brinuti ne samo o bebi, već i o partneru.

"Kao suprug sam svjestan da je ženi jako teško nakon poroda. Mnoge žene se suočavaju s postporođajnom depresijom. Mnogo toga se događa s njenim tijelom i hormonima. Moramo biti pouzdani. Moramo biti njihova stijena. Moramo biti tu za naše žene. Moramo biti što prisutniji i dostupniji da pomognemo ženi u svemu što treba učiniti", rekao je John za E! News.

Travis Scott

Kći repera Travisa Scotta, Stormi, koju dijeli s beauty mogulicom Kylie Jenner, možda ima samo tri godine, ali on daje sve od sebe da je informira o tome što se događa u svijetu. Ovaj slavni tata naglasio je jednom prilikom važnost konstantnog usađivanja znanja djeci, bez obzira na njihovu dob.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli flame (@travisscott)

"Nevjerojatno je samo gledati kćer kako raste. Nastojim da je upućena u stvari koje se događaju u svijetu. Kao roditelj, uvijek usađujem znanje, čak i u ovoj dobi", rekao je Travis za GQ.

Chris Pratt

Prije nego što je Chris Pratt dočekao svoje prvo dijete s bivšom Annom Faris, pokupio je nekoliko vrlo praktičnih savjeta od svoje starije braće i sestara koji su već imali tinejdžere. Najvažniji savjet koji su podijelili s njim? Nemoj biti "privatni kuhar'' svojoj djeci.

''Natjerajte svoje dijete da jede ono što vi jedete za večeru. Nemojte se ponašati u stilu: 'Mi večeramo, ali vi možete dobiti pileće prstiće ili hrenovke jer to je jedino što jedete.' Recite im: 'Ne volite curry? E, pa život je borba''', našalio se Chris.

David Beckham

Kad je riječ o odgoju svoje četvero djece, David Beckham želi im dati primjer koji će slijediti. David i supruga Viktorija pokušavaju pružiti djeci odgoj sličan onome koji su i sami imali, posebice kada je u pitanju lijepo ponašanje.

"Uvijek smo se vodili primjerom, što se tiče načina na koji se ophodimo prema svojoj djeci, kako se brinemo o svojoj djeci, kako volimo svoju djecu... Ali mi smo vrlo strogi roditelji. Želimo ih odgajati kao što su nas odgajali naši roditelji, jer je važno usaditi djeci manire, moraju znati koje su granice i naša djeca to definitivno znaju'', rekao je Beckham za Telegraph.

Idris Elba

Glumac Idris Elba želi imati otvorenu komunikaciju sa svojom djecom, posebno kada su u pitanju važni razgovori i učenje životnih lekcija, uključujući i one za koje bi osobno želio da ih je naučio ranije. Kada je u pitanju odgoj njegove kćeri, glumac se trudi naučiti je samopouzdanju i da vjeruje u sebe.

''Moja kći i ja razgovaramo o tome kako je važno imati samopouzdanja vjerovati u svoje snove, a ne slijediti druge. Puno pričamo o tome - samopouzdanju i vjeri u sebe... Zaista je važno imati tu vjeru u sebe i vlastiti put", rekao je Idris za Essence.

Dwayne Johnson 

Poznati holivudski snagator Dwayne Johnson je ponosni otac triju kćeri, ali zna da pored posla i drugih obaveza ponekad život s djecom može biti neizdržljiv. Nakon jedne posebno kratke noći sna, Dwayne je ispričao kako je jedna od njegovih kćeri skočila na njega u želji da se igraju. Iako je bio iscrpljen, osjećao se dužnim ispuniti joj želju te želi poručiti drugim roditeljima da iskoriste svaki trenutak sa svojom djecom dok su još mala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli therock (@therock)

''Umoran sam kao sam vrag, ali mislim si, ehh, doći će vrijeme za nekoliko godina kad će joj skakanje u moje naručje biti posljednja stvar koju želi učiniti, jer to više neće biti cool – tako da ću uvijek objeručke prihvatiti ovakve trenutke dok još imam priliku'', napisao je Dwayne na Instagramu.

Ricky Martin

Portorikanskom glazbeniku Rickyju Martinu ne nedostaje savjeta za roditeljstvo, a jednom je čak napisao cijeli članak sa savjetima za druge mame i tate. Uz savjet da uvijek učite od svoje djece, naglašava i važnost istinskog slušanja onoga što djeca imaju za reći.

''Ključno je biti aktivan i ovo je izazov za sve nas. Istina je da uz naše telefone, tablete i svu drugu elektroniku koja nam 'olakšava život' nije teško biti stalno ometan. Često zaboravljamo da kada nam djeca priđu, žele nam reći nešto što im je važno. Stoga, spusti telefon, slušaj i reagiraj s ljubavlju'', poručio je Ricky.

Will Smith

Glumac Will Smith naglašava kako je važno dopustiti djeci da se izraze na koji god način žele te ih poticati da slijede svoje strasti.

''Smatram da je najveći dar koji mogu dati svojoj djeci sloboda da budu ono što jesu. Jada i ja smo vrlo ozbiljni u shvaćanju onoga što oni jesu i poticanju da budu ono što jesu, jer čovjek nikad ne može biti sretan ako nije ono što zaista jest. Puno sam puta tijekom odrastanja vidio roditelje kako tjeraju dijete da bude ono što oni žele da bude. Ako je hrast, želim da raste kao hrast. Neću pokušavati natjerati hrast da bude stablo jabuke'', rekao je Will za BET.

Ryan Reynolds

Glumac Ryan Reynolds se zajedno sa suprugom Blake Lively poprilično naradio kad su djeca u pitanju. Sa svoje troje djece je prošao sve teške i ne baš zabavne poslove, poput primjerice mijenjanja prljavih pelena usred noći. Evo što je poručio budućim očevima...

"Samo odradi taj prljavi posao, čovječe. Moraš mijenjati pelene. Moraš se dizati usred noći... Ljudsko biće će uskoro izaći iz tvoje žene, tako da je ona učinila dovoljno. Jednostavno promijeni pelene i radi sve te stvari koje treba'', rekao je Ryan tijekom gostovanja u emisiji ''Late Night With Seth Meyers''.

Glasaj za Super Tatu!

S veseljem te pozivamo da nam se pridružiš na velikom finalu izbora Super Tate 2022. godine! Na završnom eventu koji će se ove godine održati u Z centru u Zagrebu, u subotu 19.03, od 9:30 h,  proglasit ćemo pobjednika i uručiti nagradu koju je osigurao Pepco.

Poopeys pelene novi su PEPCO hit proizvod, a pronaći ih možeš u tri veličine. Pelene uspješno odgovaraju na sve zahtjeve mama: omogućavaju mališanima maksimalnu slobodu pokreta uz najvišu razinu udobnosti i higijene. Tu je i posebna upijajuća jezgra koja omogućava automatsko upijanje vlage, a prozračni, mekani materijal osigurava prolaz zraka i omogućava koži da diše bez izazivanja iritacija. Sve to prati i zaigran dizajn te uobičajeno povoljna cijena! Saznaj više na www.pepco.hr

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.