Roditelji 26. lipnja 2024.

Traži se termin više: Dr. Vel ima inovativne metode u radu s djecom s razvojnim i mentalnim poteškoćama

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako djeluje prvenstveno u Poljskoj, ovaj doktor kod kojeg se traži termin više, redovito dolazi u Zagreb, kamo su ga organizirano pozvale mame djece s poteškoćama.

Postoje trenutci, postoje situacije, postoje stanja pred kojima konvencionalna medicina nekad zastane i ne zna kamo dalje. Kad se u takvim situacijama nađu djeca s razvojnim i mentalnim poteškoćama, onda su roditelji spremni učiniti baš sve kako bi došli do bilo kakvog rješenja i kvalitetnijeg života za svoju djecu i obitelj.

Skupina mama koja se našla u takvoj situaciji, nakon dugog se istraživanja obratila doktoru Vitaliiju Velu, koji djeluje u Poljskoj. On, naime, ostvaruje izvrsne rezultate u liječenju osoba s razvojnim i mentalnim poteškoćama, a od nedavno liječi i u Hrvatskoj.

Ono po čemu je dr. Vel poseban jest da traži i liječi uzrok bolesti, a ne posljedice. S obzirom na to da je liječenje mnogih bolesti tradicionalnim metodama osuđeno na neuspjeh, jer se često opisuju kao bolesti nepoznatog uzroka, metoda dr. Vela pokazuje fascinantne uspjehe.

Tamo gdje konvencionalna medicina u liječenju razvojnih poremećaja osoba s motoričkim teškoćama i zaostataka u mentalnom razvoju ne može napraviti mnogo, dr. Vitalii Vel često čini izvanredne stvari. Osobe koja nisu mogle hodati nakon nekoliko terapija naprave prve korake, one koje nisu mogla govoriti pokazuju veliki napredak...

Dr. Vel diplomirao je na Medicinskom sveučilištu u Kijevu te na Državnom sveučilištu u Zaporožju a specijalizirao je vertebrologiju i terapeutske masaže. Jedan je od najcjenjenijih liječnika u svijetu kod dijagnosticiranja i liječenja stanja poput zakrivljenosti kralježnice (skolioza, kifoza), rehabilitacije djece s dijagnozom cerebralne paralize, osteoartritisa, hidrocefalusa, oštećenja vida i sluha do problema sa spavanjem, migrenskih glavobolja, utrnulosti u rukama i nogama, hernije diska i mnogih drugih.

 | Author: promo Foto: promo

Zbog njegovih inovativnih metoda i izvanrednih uspjeha, posebno u liječenju djece s razvojnim i mentalnim poremećajima, mnogi roditelji zadnjih godina nastoje dobiti termin za liječenje svoje djece u njegovom centru u Poljskoj. Na poticaj nekolicine roditelja iz Hrvatske i potrebe koje postoje u regiji dr. Vel je odlučio krajem prošle godine otvoriti Dr. Vel terapijski centar u Zagrebu u kojem radi sa svojim timom vrhunskih stručnjaka; neurologa, ortopeda, vertebrologa, neurologopeda i kineziologa.

Doktor Vitalii Vel od malih je nogu pokazivao zanimanje za bolesti kojima mnogi nisu znali uzrok, stalno se propitkujući zbog čega je došlo do takvih poremećaja. Još pamti slučaj o kojem je kao 15-ogodišnjak čitao u novinama - o ženi koja je godinama imala jake migrene i nitko joj nije mogao pomoći. No, tijekom jedne druge operacije, prilikom premještanja na bolnički krevet naglo joj je glava otišla unazad i od tada su migrene prestale. Ispostavilo se kako je problem godinama 'ležao' u krivom položaju njezine kralježnice.

Taj je slučaj ostavio veliki trag na dr. Vela pa je tijekom godina rada u renomiranim centrima u Ukrajini, Rusiji i Njemačkoj kreirao jedinstveni koncept "mekotkivne korekcije zglobova i kralježnice" koji omogućuje nekirurško i neinvazivno suzbijanje patoloških učinaka ozljeda kralježnice na funkcioniranje mozga, organa i tjelesnih sustava.

Takav inovativni pristup u liječenju, posebno djece s dijagnozom cerebralne paralize i autizma, primjerice, pokazuje iznimne rezultate u razvoju motoričkih poremećaja i zaostatka u mentalnom razvoju. Kompleks terapijskih mjera usmjeren je na uklanjanje patoloških promjena koje proizlaze iz nedostatka kisika i / ili traume tijekom trudnoće i poroda.

 | Author: promo Foto: promo

"Korekcija mekih tkiva je metoda liječenja cijelog tijela manualnim i mehaničkim djelovanjem na mišićno-koštani sustav i unutarnje organe, koja uključuje mehanizme samoregulacije tijela, a obogaćena je osteopatskim tehnikama. Osnovna ideja ove tehnike jest sposobnost utjecaja na strukture koštane srži osobe kako bi se ublažila napetost mišića i eliminirao povezani sindrom boli; a to pridonosi povećanju amplitude pokreta u zahvaćenim zglobovima; obnovi pokretljivosti u segmentu kralježnice; jačanju i poticanju lokalne mikrocirkulacije; obnovi prijenosa živčanih impulsa i vraćanju protoka cerebrospinalne tekućine u normalu…“, objašnjava dr. Vitalii Vel.

Upravo zbog izvrsnih rezultata u liječenju poremećaja kod djece i odraslih te velike potrebe koju su iskazali roditelji iz naše regije, prošle godine je na adresi Medarska 67. u Zagrebu otvorio Terapijski centar dr. Vel koji je ubrzo postao sjedište za Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ali i druge zemlje iz šire regije.

Sve o dr. Velu i metodama liječenja te zakazivanju termina pregleda potražite na e-mail adresi: dr.vel.zagreb@gmail.com, na Facebook stranici i na Instagramu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.