Roditelji 16. ožujka 2022.

Tata Ivan: "Odgovaram na sva "zašto ovo" pitanja s puno ljubavi, dozom smijeha, ali istinito!"

Foto: Privatni album

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predstavljamo Ivana Baučića, finalista u kategoriji Tata animator, glasuj za svog favorita!

Posljednjih tjedana pažljivo smo tražili Super Tatu! Tko je on?

Supertata je onaj koji mijenja pelene kao mađioničar, tata koji može umiriti i uspavati i najplačljivije bebe, onaj koji uspije nahraniti i najveće izbirljivce, koji pjeva najslađe pjesmice i uvijek izvuče najveći osmijeh na licu svoje bebe. Tražimo tatu koji može živjeti od samo jednog osmijeha malog ljudskog bića u 3 kategorije: Tata koji premata, Tata animator i Tata uspavljivač.

Pročitaj što nam je o očinstvu rekao finalist u kategoriji Tata animator i pomozi nam da odaberemo Super Tatu! 

Tata animator: Ivan Baučić

Što za Vas znači biti tata i što ste novo naučili o sebi kada ste postali tata? 

Za mene je biti tata najbolja stvar na svijetu. Kada god nam mali tasmanijski vragovi "poremete" mir, žena me svaki put sarkastično upita "koliko ih želiš još?" a ja sekundarno odgovorim "Još dvoje!". To stvarno mislim, ali ona bi me ubila. Svaki novopečeni tata mora se naoružati beskonačnim strpljenjem, pripravnosti da odgovara na sva "zašto ovo" pitanja s dozom smijeha, ali opet istinito, biti spreman odvajati od sebe za sve ostale u kući. I na kraju biti sretan radi toga! 

Što Vam je najdraže u ulozi tate, kako najviše volite provoditi vrijeme sa svojom obitelji? 

Najdraže u ulozi tate je svakako kad god je moguće mamu uputiti na mijenjanje pelena (uz blesave izlike), naravno uz šalu (ipak ona ovo čita), naročito se više puta buditi po noći zbog hranjenja (bebe, ne mene) i odlazaka na wc  s trogodišnjakom (to vrijedi za oboje) i ostale blagodati..

Šalu na stranu, najdraže mi je sve! Najidealnije bi bilo razjuriti svu djecu kod baka, djedova, teta itd. (tko ih već želi pričuvati) kako bi tata i mama mogli na miru pogledati neki film za promjenu (da nisu uvijek crtići, koji se ionako ne gledaju, već je bitno da "gore"). Ali kako to nije uvijek moguće, tata najviše voli sa svojim trogodišnjakom slagati puzzle (bolji je od mene) , izaći u park, šetnju i ljeti na plažu i vožnju brodom..

Koji Vam je najljepši trenutak s djetetom u danu? 

Najljepši trenutak u danu mi je kad odu spavati! I kad me sin jedva dočeka na vratima kada se vratim s posla.

Što biste poručili drugim očevima? 

Svim tatama bih poručio da prije svega vole svoju ženu, njeguju i paze cijelu svoju obitelj, budu podrška i posljednji u redu, oboružani velikim strpljenjem i povrh svega uzor svojoj djeci. Isplati se!

Pitali smo i mamu zašto je Ivan Super Tata.

Zašto je Vaš suprug/partner Super Tata? 

Imamo troje djece u kući i za njih je tata No.1. Ako treba odvesti na spavanje zove se tata, dati Čokolino - tata će, popraviti autiće i svakakve igračke naravno to je tatin posao...Kako sam ja bila trudna i zadnji mjesec trebala više odmarati, tata je preuzeo na sebe i kupanje. On je Super Tata jer mu ništa nije teško učiniti, brižan je i pažljiv, a koliko samo ima strpljenja za naše, da ga blago nazovem ˝nestašno i živahno˝  trogodišnje dijete treba mu živome spomenik podignuti. Uz sve radi najbolje domaće tortilje i pizzu! 

Koliko Vam partner olakšava svakodnevne obaveze? 

Za čovjeka s kojim želim biti u braku sam samo priželjkivala osobu koja je suosjećajna, a to sam Hvala Bogu i pronašla. Ujutro odmah pita što treba pomoći i podijelimo poslove, ako ja kuham, on će npr. objesiti veš ili obrnuto... Tako sve brže bude gotovo i imamo više vremena za druženje. Samo ga ne dirajte dok ne popije svoju dozu jutarnje kave!

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Putem javnog glasovanja na portalu missMAMA koje će krenuti uskoro odabrat će se pobjednik u svakoj kategoriji.Veliko finale na kojem ćemo proglasiti glavnog pobjednika s najvećim brojem glasova publike i uručiti mu nagradu koju je za njega osigurao Pepco ove godine će se održati u Z centru, u subotu 19.03., od 9:30 h.  

Glasaj za Super Tatu Ivana!

Pravila natječaja pročitaj ovdje.

Poopeys pelene novi su PEPCO hit proizvod, a pronaći ih možeš u tri veličine. Pelene uspješno odgovaraju na sve zahtjeve mama: omogućavaju mališanima maksimalnu slobodu pokreta uz najvišu razinu udobnosti i higijene. Tu je i posebna upijajuća jezgra koja omogućava automatsko upijanje vlage, a prozračni, mekani materijal osigurava prolaz zraka i omogućava koži da diše bez izazivanja iritacija. Sve to prati i zaigran dizajn te uobičajeno povoljna cijena! Saznaj više na www.pepco.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.