Roditelji 15. ožujka 2022.

Tata Ivan: Kad postaneš tata shvatiš što znači riječ motivacija i riječ ljubav

Foto: Privatni album

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predstavljamo Ivana Kolara, finalista u kategoriji Tata uspavljivač, glasuj za svog favorita!

Posljednjih tjedana pažljivo smo tražili Super Tatu! Tko je on?

Supertata je onaj koji mijenja pelene kao mađioničar, tata koji može umiriti i uspavati i najplačljivije bebe, onaj koji uspije nahraniti i najveće izbirljivce, koji pjeva najslađe pjesmice i uvijek izvuče najveći osmijeh na licu svoje bebe. Tražimo tatu koji može živjeti od samo jednog osmijeha malog ljudskog bića u 3 kategorije: Tata koji premata, Tata animator i Tata uspavljivač.

Pročitaj što nam je o očinstvu rekao finalist u kategoriji Tata uspavljivač i pomozi nam da odaberemo Super Tatu! 

Tata uspavljivač: Ivan Kolar

Što za Vas znači biti tata i što ste novo naučili o sebi kada ste postali tata? 

Za mene to znači da imaš doživotnu podršku i potporu u životu. Ja nažalost nisam imao tu sreću jer moj tata ne zna značenje te riječi, ali baš zbog toga će moj sin znati. Ja sam njegova desna ruka koja će ga gurati kroz život. Dok nisam dobio sina nisam znao da se nekoga može toliko voljeti da si spreman i umrijeti radi njega bez ikakvog razmišljanja. Jednostavno dijete probudi nešto u tebi za što nisi ni znao da postoji.

Što vam je najdraže u ulozi tate, kako najviše volite provoditi vrijeme sa svojom obitelji? 

Najdraže mi je upravo to: Biti otac. Biti nekom uzor i oslonac. Najviše volimo nedjelju provesti zajedno, pa onda odemo prošetati, u zoološki ili negdje na ručak. Nije ni bitno gdje idemo, samo da je taj dan samo za nas troje.

Koji vam je najljepši trenutak s djetetom u danu? 

Iskreno najdraže mi je kad dođem kući s posla onako umoran i iscrpljen, a dijete gleda u mene i smije mi se i viče tata. Neopisiv osjećaj sreće. 

Što biste poručili drugim očevima? 

Kad dođe vaše dijete na svijet onda će te tek vidjeti što znači riječ motivacija i riječ ljubav. Volite svoju ženu i svoju djecu jer to je nešto najvrjednije što imate i za što se živi. Nemojte se plašiti jer nemate zašto. Slobodno preuzmite odgovornost nekada i na sebe da se žena malo odmori. Vi ste oslonac te obitelji. 

Pitali smo i mamu zašto je Ivan Super Tata.

Zašto je vaš suprug/partner Super Tata?

Prije nego što smo postali roditelji razmišljala sam o tome kakav će moj suprug biti otac. Na kraju kada je došao taj trenutak da se tata i sin prvi put vide, postalo mi je odmah jasno da mi je muž "ukrao" sina. Ljubav se odmah vidjela. Jednostavno od toga trenutka ne može zamisliti dan bez svog sina. Mislim da bi mu srce svoje dao da mu treba. Obožava se zabavljati sa sinom, najviše od svega obožavaju spavati skupa. Uvijek kad tata dođe kući s posla, prvo kreće igra, a onda ide spavanac. Jednostavno sam iznenađena kako dijete uvijek može zaspati s tatom dok ja mučim muke kod uspavljivanja.

Koliko Vam partneri olakšavaju svakodnevne obaveze? 

Suprug radi tako da sam uglavnom preko dana sama s djetetom, ali kad dođe kući onda je sin njegova obaveza, a ja mogu raditi po kući što nisam stigla preko dana. Kad ima slobodan dan on čuva dijeta, a ja onda odem u trgovinu i riješiti van kuće što još moram. Uglavnom, mi smo se podijelili s poslovima tako da ja radim u kući, a suprug radi poslove izvan kuće poput košnje trave, hranjenja životinja, drva itd. 

P.s. Da ne zaboravim napomenuti da nekada ga uhvati inspiracija pa zna i skuhati nešto. 

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Putem javnog glasovanja na portalu missMAMA koje će krenuti uskoro odabrat će se pobjednik u svakoj kategoriji. Veliko finale na kojem ćemo proglasiti glavnog pobjednika s najvećim brojem glasova publike i uručiti mu nagradu koju je za njega osigurao Pepco ove godine će se održati u Z centru, u subotu 19.03., od 9:30 h.  

Glasaj za Super Tatu Ivana!

Pravila natječaja pročitaj ovdje.

Poopeys pelene novi su PEPCO hit proizvod, a pronaći ih možeš u tri veličine. Pelene uspješno odgovaraju na sve zahtjeve mama: omogućavaju mališanima maksimalnu slobodu pokreta uz najvišu razinu udobnosti i higijene. Tu je i posebna upijajuća jezgra koja omogućava automatsko upijanje vlage, a prozračni, mekani materijal osigurava prolaz zraka i omogućava koži da diše bez izazivanja iritacija. Sve to prati i zaigran dizajn te uobičajeno povoljna cijena! Saznaj više na www.pepco.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.