Roditelji Sretna mama 22. rujna 2021.

Znate li zašto je svila najvažniji zadnji korak svake noćne beauty rutine?

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaka žena je tašta na izgled svoje kože i kose. Možemo reći kako su to najčešći izvori ženskih zadovoljstava, ali i frustracija kada imaju problema s aknama, iritacijama, suhoćom kože ili kose, kada je njihova koža umorna, siva ili bez tako željenog sjaja.

Njega kože pa tako i kose, nešto je o čemu treba voditi brigu od najranijih dana kako bi nam u narednim godinama pokazala zahvalnost i svoj pravi potencijal. Njega kože ovisi o različitim faktorima, a svaki tip kože zahtjeva individualni pristup te korištenje adekvatnih preparata poput seruma, ulja, krema, dubinskog čišćenja, pilinga itd. Ne postoji ista formula za sve pa je tako najbolje se posavjetovati sa stručnjacima koju kozmetiku koristiti i na koji način.

No jeste li znali da je 100 posto dudova svila najvažniji zadnji korak noćne beauty rutine? Možda zvuči neobično, no zaista je tako.

 | Author: Promo Foto: Promo Svila ne gužva kožu, prirodno je hidrirana i zadržava vlagu na koži. Kada spavate na svili možete biti sigurni da će noćna krema ostati „zaključana“ na licu i nahraniti vašu kožu tijekom spavanja. Upravo tada je važno da svi hranjivi sastojci iz kreme ili seruma ostanu na vašoj koži jer tijekom sna koža najbolje apsorbira. Bez obzira što ste prije spavanja nanijeli na lice svoju kozmetičku rutinu, ako legnete na običnu jastučnicu ona bi je mogla upiti, a vaša koža će ostati bez hranjivih sastojaka. Upravo zato je spavanje na svili najbolji zadnji korak svake noće beauty rutine.

Istovremeno proizvodi od svile savršeni su za sprečavanje lomljenja kose ili neželjenih „crta na licu” od zaležanosti nakon spavanja, svila ne lomi kosu te ne gužva kožu.

Hrvatski brand StarSilk nedavno je lansirao na naše tržište jastučnice, gumice za kosu, maske za spavanje i maske za lice od 100 % dudove (mulberry) svile, 22 momme, razred 6 A. Riječ je o najkvalitetnijoj svili koja se koristi u modnoj industriji i industriji ljepote. Svi StarSilk proizvodi imaju oznaku OEKO-TEX® i GOTS. OEKO-TEX® je jedinstveni globalni sustav certificiranja za tekstilne sirovine kroz sve faze proizvodnje te je prepoznatljiv znak za kvalitetu tkanina izrađenih bez supstanci koje mogu biti štetne za ljudsko zdravlje, GOTS je pak vodeći svjetski standard za preradu tekstila za organska vlakna, uključujući i ekološke i socijalne kriterije, potkrijepljen neovisnim certificiranjem cijelog lanca opskrbe tekstilom.

 | Author: Promo Foto: Promo

Svi proizvodi dostupni su u pet trendy boja – Midnight Blue, Daydream Pink, Aurora Green, Stardust Grey i Twinkling White – a možete ih naručiti online u web shopu www.starsilk.hr ili ih kupiti u Fabu spot i Douglas parfumerijama.

Više informacija pročitajte na starsilk.hr i na Instagram profilu @starsilk_official