Roditelji Sretna mama 02. ožujka 2016.

'Prije trudnoće mislila sam da će mi biti teško odreći se nekih stvari'

Maja Petrić Belobrajdić, ginops trudnica
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predstavljamo vam Maju Petrić Belobrajdić, trudnicu koja je osvojila vođenje trudnoće u uglednoj Poliklinici GinOps i čije ćete kolumne uskoro moći čitati na Klokanici, a uz njih će ginekologinja Snježana Škrablin pisati stručne komentare o njenoj trudnoći

Trudnoća je jedno od najvažnijih razdoblja u životu žene, a svaka buduća mama želi najbolju njegu i brigu za sebe i svoju bebu. Portal Klokanica i Poliklinika GinOps kroz nagradni natječaj dali su priliku trudnicama da osvoje najbolji tretman za sebe i svoje nerođeno dijete: vođenje cijele trudnoće u Poliklinici GinOps za jednu osobu u protuvrijednosti 1.000 EUR, a ovu vrijednu nagradu osvojila je trudnica Maja Petrić Belobrajdić iz Zagreba.

Ona je napisala najbolju priču na temu 'Moja trudnoća', a uz ovu nagradu dobila je priliku pisati trudnički dnevnik za Klokanicu. Uz njene kolumne, prof. dr. sc. Snježana Škrablin, osnivačica Poliklinike GinOps i liječnica koja će voditi trudnoću, davat će stručni osvrt na tijek njene trudnoće.

Sretna trudnica i buduća kolumnistica

Maja je trenutno u 12. tjednu trudnoće i veseli se nagradi te pisanju kolumni na Klokanici.

"Ovo mi je prva trudnoća, tako da mi je sve ovo novo i jako uzbudljivo! Iako smo ciljano 'radili' na bebici i iskreno je iščekivali par mjeseci, pozitivna crtica na testu mi je u početku donijela samo brigu i šok. Sva sreća pa je taj zbunjeni osjećaj ubrzo prošao i zamijenila ga je sreća do neba! A bome i neizmjerna ljubav prvim pregledom i pogledom na tu malu lopticu sa srcem koje već kuca", rekla je 31-godišnja Maja koja radi uredski posao, pa kaže da će raditi do kad će moći.

Maja Petrić Belobrajdić, ginops trudnica | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Što se tiče tegoba, trenutno se bori s mučninama, ali kaže da se na njih i nekako navikla.

"I sama sebi govorim - još malo, proći će. Najviše uživam u šetnjama po suncu i spavanju. Mučnine prate slabo spavanje, pa sam umorna, tako da mi nema ljepšeg nego poslije šetnje pod tuš i ravno na spavanje", priča i dodaje da joj se život okrenuo za 180 stupnjeva otkad je saznala da je trudna.

'Prije sam stalno bila aktivna, sad mi paše mir'

"Prije sam stalno bila u pogonu, nije bilo tuluma, rođendana, slavlja, koncerta, druženja gdje nisam bila. Pogotovo u ovom 12. mjesecu kada sam i zatrudnjela. Ha-ha, beba će biti partijaner! Sad mi paše mir, TV, neka serija, knjiga, san... Izbjegavam zagušljive i zatvorene prostore, ne ostajem dugo budna, zdravije se hranim, kavu je zamijenio čaj, a pivo je prošlost. Smiješno je kako stvari za koje misliš da ćeš se teško odreći - postanu lake u ovoj situaciji. Ne žalim za ničim, veselim se svakom danu i spremna sam na sve, samo da beba bude živa i zdrava!", kaže Maja koja je prestala pušiti čim je saznala da je trudna.

Rasprava o pušenju u trudnoći

Buduća mama, koja je prije išla u teretanu, a kaže da će nakon zelenog svijetla od doktora upisati pilates. "O porodu još ne razmišljam, znam da će brzo proći, ali čini mi se daleko. Iako se vjerojatno tješim", objasnila je sa smiješkom.

I Majin suprug Goran bio je jako sretan kad je saznao za trudnoću.

"Puno mi pomaže i trenutno sudjeluje na način da mi olakšava kućanske poslove, ispunjava male trudničke zelje, na primjer kad se poželim sladoleda u 10 navečer, ide sa mnom na preglede, prije spavanja podraga trbuh...", priča Maja i dodaje da svakako planiraju ići zajedno i na trudnički tečaj, a ako sve bude u redu, bit će prisutan i na samom porođaju.

Tata na porodu: da ili ne?

Kolumne roditelja na Klokanici

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.