Roditelji Sretna mama 11. veljače 2014.

Dobitnici video tečaja Prirodnog roditeljstva

sretna obitelj
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U nagradnom natječaju koji je trajao od utorka 11. veljače do srijede 17. veljače Klokanica je sedam odgovora nagradila programima Centra Prirodno roditeljstvo

Koji su vam najveći izazovi u odgoju djeteta? Sedam odgovora na ovo pitanje koje ste nam ostavili u raspravi ispod članka od utorka 11. veljače do ponedjeljka 17. veljače u 11 sati, nagradili smo programima Centra Prirodno roditeljstvo.

IvaP osvojila je program video predavanja 'Roditeljstvo 0-6', koji se sastoji od ukupno 15 video predavanja; Jelena.Juric.1232, anita5 i orhideja osvojili su sudjelovanje na jednom interaktivnom predavanju u Centru četvrtkom od 18 sati i pristup pripadajućem video predavanju; a Karlo, majili i sajlica pristup jednom video predavanju po svom izboru. Video predavanja gledate na vlastitom računalu, on-line na stranicama Centra Prirodno roditeljstvo, a putem dobivene lozinke koja je aktivna narednih pet mjeseci. Za sve informacije obratite se na info@prirodnoroditeljstvo.com.

Čestitamo dobitnicama, a one će biti obaviještene i putem maila!

U nagradnim natječajima mogu sudjelovati samo registrirani korisnici Klokanice, pa ako još niste, registrirajte se

Saznajte kako dijete doživljava svijet i sebe

Programi Centra Prirodno roditeljstvo posvećeni su roditeljstvu od faze trudnoće do šeste godine, s napomenom da je iznimno važno upoznati se s ovim spoznajama što ranije, po mogućnosti u periodu trudnoće. Pristup Centra je zainteresiranima omogućiti uvide u djetetov doživljaj svijeta i sebe. Spoznaje kako dijete funkcionira, što su razlozi tipičnih ponašanja, što dijete istinski treba od roditelja i zašto to treba te koje razvojne faze i procese prolazi, spontano podižu kvalitetu roditeljstva.

Tomislav Kuljiš | Author: Promo Foto: Promo

Umjesto instruiranja roditelja ili davanja savjeta što bi trebali raditi, kroz program 'Roditeljstvo 0-6' koji se sastoji od video predavanja, interaktivnih predavanja u Centru i iskustvenih radionica, kod roditelja se razvija duboko razumijevanje svoga djetetai poznavanje njegovih potreba po razvojnim fazama. To omogućuje ostvarivanje upravo onakvog odnosa kakav dijete treba za cjelovit razvoj osobnosti. Ovi uvidi umnogome čine roditeljstvo lakšim i za djetetov razvoj poticajnijim i značajno doprinose harmoniji odnosa u obitelji. 

Razvojno poticajno roditeljstvo

Neke od tema video predavanja iz ovog programa, koja se mogu upisati bez obzira na mjesto stanovanja su: razvoj mozga i emocionalni svijet djeteta, faza "neću" i neposlušnost, značaj igranja za razvoj inteligencije i osjećaja sebe, kako pomoći djetetu u proradi straha i srama, kako s djecom "šefovima", koji je problem s aktualnim odgojnim metodama i što im je alternativa, i tako dalje. Sve te spoznaje podupiru i potvrđuju ono intuitivno roditeljstvo koje nosimo u sebi, ali smo se često udaljili od njega instruirani zastarjelim savjetima i tehnikama odgoja.

Interaktivna predavanja, koja se održavaju u Centru Prirodno roditeljstvo u Slavonskoj aveniji 3 u Zagrebu, nadovezuju se na video predavanja koja se gledaju kod kuće. Cilj im je proširivanje spoznaja dobivenih kroz video predavanja i dobivanje odgovora na konkretna pitanja vezana za temu pojedinog predavanja. Ona pružaju mogućnost aktivnog sudjelovanja polaznika i razjašnjavanje dilema s kojima se današnji roditelji svakodnevno susreću. 

Cilj je svih programa Centra približiti viziju razvojno poticajnog roditeljstva koje omogućuje podizanje sretnog i samosvjesnog djeteta s integritetom, otvorenog srca i cjelovite osobnosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.