Roditelji Sretna mama 01. siječnja 2022.

Prve bebe rođene u hrvatskim bolnicama u 2022. godini

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kao i svake godine svi se raduju novogodišnjim bebama, a ove godine prva beba u 2022. rodila se u Splitu.

Prva beba u Splitu rođena je u prvoj minuti iza ponoći. Riječ je djevojčici koju je majka, inače Bračanka, na svijet donijela prirodnim putem. Malena je četvrto dijete u obitelji, četvrta curica, a kako nam kažu u rodilištu, i mama i beba se osjećaju dobro. 

Tijekom 2021. godine u splitskom rodilištu rođeno je 4410 beba, što je za oko 200 više nego prethodne, 2020. godine.

Rodilište je u subotu ujutro tradicionalno posjetio i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Župan Boban Kliniku za ženske bolesti i porode posjetio je u pratnji ravnatelja KBC Split dr. Julija Meštrovića i šefa Klinike dr. Marka Mimice, dežurno osoblje darivao je prigodnim košarama sa slatkišima, a za prvorođenu bebu donio je zlatnik, ove godine s likom Marka Marulića.

Prva beba u OBŽ Vinkovci, rođena je 01.01.2022. u 3.20 sati. Majka je Ivona Crljić (28) iz Vinkovaca, a beba se zove Lucija. Rođena  je s 3.980 grama i 51 cm dužine.

 | Author: 24sata Foto: 24sata

Prva beba u vukovarskoj bolnici rođena je u 1.15 sati, bila je 2760 grama teška i 48 cm duga. Ona je druga beba mami Sandri Đurić, a ime joj je Ana.

Noćas, 1. siječnja, sat vremena iza ponoći, rođena je prva riječka beba u novoj 2022. godini. U riječkom je rodilištu u 1.08 sati Martina Požarić iz Lovrana rodila curicu Neviju. Prva riječka beba u 2022.godini teška je 3250 grama i visoka 49 centimetara. 

 | Author: KBC Rijeka Foto: KBC Rijeka

Mami Martini, s kojom je u pratnji bio suprug, ovo je već treći porod, a zanimljivo je da se odlučila za porod na stolčiću, sjedeći u prirodnom položaju. Prema riječima liječnice Barbare Borovac i primalje Tamare Luksetić, porod je protekao u redu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.