Roditelji Sretna mama 27. studenoga 2021.

Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život? Prijavi se na besplatnu radionicu za roditelje 'Obitelj bez stresa'

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva pokrenule su Projekt “Obitelj bez stresa” kako bi roditeljima pružile pomoć i podršku u ovo neizvjesno i stresno vrijeme

Biti roditelj u današnje vrijeme je veliki izazov. Dugo radno vrijeme, razne dječje aktivnosti, kućanski poslovi i obiteljske obaveze ne ostavljaju roditeljima priliku za odmorom. Sve to dovodi do konstantnog stresa koji vrlo često negativno utječe na psiho-fizičko zdravlje roditelja i odnose u obitelji. Pandemija i potres još su dodatno potencirali taj stres.

Kako bi omogućili što većem broju roditelja u Zagrebu, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji pristup besplatnim radionicama, održat ćemo besplatnu online radionicu Obitelj bez stresa koja se održava u sklopu istoimenog projekta koji je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade. Naravno i svi ostali se mogu pridružiti.

Evo što će sve polaznici saznati na radionicama: Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život. Obiteljski sastanak kao temelj zdravih odnosa. Kako bolje odrediti prioritete. Kako naći vrijeme za sebe i kako ono pridonosi smanjenju stresa. Koje su to moje potrebe kao roditelja i osobe, te kako ih mogu zadovoljiti. Metode kontrole stresa i straha. Koje su to dječje potrebe u vrijeme kriznih situacija i kako adekvatno na njih reagirati. Kako pružiti djetetu adekvatnu pomoć i potporu u kriznim situacijama. Zašto je važno reći NE i kako to utječe na kvalitetu života.

Vrijeme održavanja: Utorak 30.11. od 18 do 19.30 sati. Po prijavi, polaznici će dobiti link preko kojeg će se moći uključiti na radionicu.

Za sve prijave i informacije javite se na: najsretnijabeba@gmail.com

Organizatori projekta su: Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva

Voditeljice besplatnih radionica:

Iva Brčić, mag.soc/phil.,The Happiest Baby edukatorica, trenerica u radu s asocijativnim kartama koja već godinama provodi razne edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani trener Neurolingvističkog programiranja, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.