Roditelji Sretna mama 05. ožujka 2022.

Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život? Prijavi se na besplatnu radionicu 'Obitelj bez stresa'

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva pokrenule su Projekt “Obitelj bez stresa” kako bi roditeljima pružile pomoć i podršku u ovo neizvjesno i stresno vrijeme.

Projekt “Obitelj bez stresa” koji provode udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva bliži se kraju. Ovim putem pozivamo roditelje da nam se jave kako bi osigurali svoje mjesto na besplatnoj radionici na kojoj će naučiti metode i tehnike koje će im uvelike pomoći u kontroli stresa, straha i tjeskobe.

Cilj ovog projekta je bio pridonijeti jačanju obiteljske otpornosti pružanjem podrške roditeljima pri nošenju s izazovima roditeljstva na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke županije. Kako bi omogućili pristup što većem broju roditelja besplatnim edukacijama one su bile organizirane online. Prema riječima polaznika to je bila prava odluka. Roditelji su mogli bez dodatnog stresa oko organizacije obaveza i čuvanja djece odslušati edukaciju iz udobnosti svog doma.

Besplatna online radionica održat će se u utorak 8.3. od 18 do 19.30 sati. Po prijavi, polaznici će dobiti link preko kojeg će se moći uključiti na radionicu.

Evo što će sve polaznici saznati na radionici:

  • Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život.
  • Obiteljski sastanak kao temelj zdravih odnosa.
  • Kako bolje odrediti prioritete.
  • Kako naći vrijeme za sebe i kako ono pridonosi smanjenju stresa.
  • Koje su to moje potrebe kao roditelja i osobe, te kako ih mogu zadovoljiti.
  • Metode kontrole stresa i straha.
  • Koje su to dječje potrebe u vrijeme kriznih situacija i kako adekvatno na njih reagirati.

Za sve dodatne informacije i prijave na radionice roditelji se mogu javiti na mail najsretnijabeba@gmail.com

 | Author: Promo Foto: Promo

Projekt je pokrenut uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Voditeljice besplatnih radionica:

Iva Brčić, mag.soc/phil.,The Happiest Baby edukatorica, trenerica u radu s asocijativnim kartama koja već godinama provodi razne edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani trener Neurolingvističkog programiranja, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.