Roditelji 02. lipnja 2023.

Nema gnjavaže: Skuhajte ukusna jela za samo 30 minuta i uštedite vrijeme za svoje najmilije

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Impresionirajte svoju obitelj i prijatelje ukusnim jelima čak i onda kad nemate puno vremena. Sada možete pripremati svoje omiljene recepte tako da ih uklopite u svoj raspored, umjesto da organizirate svoje vrijeme i obaveze oko kuhanja.

Zaboravite na gnjavažu pri svakodnevnoj pripremi obroka kod kuće. Sve to eliminira Philips višenamjenski ekspres lonac koji dolazi s 35 programa za pripremu obroka i 18 programa zaštite za bezbrižne trenutke kuhanja.

Ovaj višenamjenski ekspres lonac dizajniran je imajući na umu brzinu i praktičnost, pa vam stoga omogućuje da na stol stavite zdrava jela izvrsnog okusa, uz vrijeme kuhanja od samo 30 minuta te nudi mnoštvo opcija kada su u pitanju metode kuhanja. Od brzog kuhanja pod tlakom do sporog kuhanja, kuhanja na pari, pirjanja, podgrijavanja i specijaliziranih programa za rižu, juhe, variva, grah i još puno toga, sigurno ćete pronaći način kuhanja koji vam odgovara. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Pregledajte dostupne metode kuhanja pomoću kotačića na uređaju, slijedite upute na zaslonu za odabir sastojaka i količina, a višenamjenski ekspres lonac će obaviti sve ostalo. Nema više nagađanja kada su u pitanju vremena i temperature, samo dobra hrana na jednostavan način.

Dok vam višenamjenski ekspres lonac omogućuje da mu zadate posao i zaboravite na brigu oko toga, on sam vrijedno radi osiguravajući najbolje rezultate. Unaprijed postavljene opcije kuhanja omogućuju postizanje dosljedno ukusnih rezultata preciznim kontroliranjem parametara kuhanja, što znači da će vaši poznati favoriti biti savršeno pripremljeni, svaki put.

Kada je u pitanju kuhanje pod tlakom, uređaj sigurno upravlja povećanjem tlaka, što znači da možete iskoristiti prednosti brzine kuhanja pod tlakom, bez briga koje ponekad prate korištenje ekspres lonca na ploči štednjaka. Štoviše, ovaj ekspres lonac automatski smanjuje tlak u samo 7 minuta, što znači da vaš obrok može biti na stolu brže nego ikada!

 | Author: Promo Foto: Promo

Sa svim ovim brojnim unaprijed postavljenim metodama kuhanja, možda se pitate što svaka od njih radi i čemu služi.

Iskoristite unaprijed postavljene metode kuhanja

Vaš uređaj dolazi s unaprijed postavljenim opcijama kuhanja koje vam pomažu da postignete dosljedno izvrsne rezultate. Kada vaš lonac „zna“ što kuha, parametri kuhanja mogu se automatski prilagoditi toj vrsti hrane. To osigurava savršeno kuhane sastojke, svaki put.

 | Author: Promo Foto: Promo

Kuhanje pod tlakom

Kuhanje pod pritiskom je idealno za kuhanje kada ste u žurbi. Kada je posuda za kuhanje pod tlakom, voda vrije na višoj temperaturi nego što je to slučaj pri normalnom atmosferskom tlaku. To znači da se hrana kuha brže, bez žrtvovanja okusa ili teksture, a tvrđi komadi mesa postaju mekani i neodoljivo sočni.

Sporo kuhanje

Bez obzira odaberete li nisku ili visoku temperaturu, sporo kuhanje je jednostavna metoda kuhanja koja daje nenadmašno mekane rezultate. Ne može lakše: kuhanje započnete prije odlaska na posao, a kad se vratite se kući čeka vas obrok spreman za jelo.

Kuhanje na pari

Idealno za meso, ribu i povrće, kuhanje na pari je zdrav način kuhanja raznih sastojaka. Za kuhanje nije potrebno dodavati dodatnu masnoću, a hrana kuhana na pari zadržava više hranjivih tvari od one potopljene u vodi tijekom kuhanja.

 | Author: Promo Foto: Promo

Pirjanje

Ako trebate pirjati sastojke prije sporog kuhanja ili kuhanja pod tlakom, funkcija pirjanja na vašem višenamjenskom uređaju čini to lakšim nego ikad prije, omogućujući vam da sve pirjate i kuhate u istom loncu.

Posebni recepti

Od riže do graha, juha, pekmeza, jogurta i još puno toga, funkcija posebnih recepata vašeg višenamjenskog ekspres lonca optimizira parametre kuhanja za vaše omiljeno jelo. Uz praktične unaprijed definirane postavke koje možete izabrati, više ne morate brinuti o vremenu i temperaturama. Imajte na umu da će se posebni recepti razlikovati ovisno o zemlji u kojoj je vaš uređaj kupljen.

 | Author: Promo Foto: Promo

Ostalo

Uz gore navedene metode kuhanja, vaš višenamjenski ekspres lonac dolazi s opcijama podgrijavanja, održavanja topline i zgušnjavanja umaka, što vam omogućuje da savršeno završite svoj izbor jela.

Vrijeme je za početak kuhanja

Najbolji način da upoznate Philips višenamjenski ekspres lonac je korištenjem, stoga je vrijeme da počnete kuhati. Pregledajte knjižicu s receptima i otkrijte ideje za doručak, ručak i večeru, od slatkih deserata do izdašnih variva, i iskoristite sve što vaš novi uređaj može!