Roditelji 15. lipnja 2022.

Gdje otputovati s djecom na odmor i na što pripaziti? Imamo super prijedlog

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ljeto samo što nije i službeno počelo, a to znači da većina nas naveliko kuje planove za godišnji odmor. Koliko god je uzbuđenje zbog činjenice da ćemo se konačno odmoriti i napuniti baterije na vrhuncu, za roditelje to znači dodatan stres jer moraju pronaći idealnu lokaciju i smještaj koji će zadovoljiti potrebe cijele obitelji, kao i osmisliti zabavu za velike i male

Planiranje godišnjeg odmora s djecom zna biti poprilično frustrirajuće. Većina roditelja želi se opustiti i tih tjedan ili dva maksimalno iskoristiti za uživanje u plivanju, sunčanju, ukusnoj hrani, možda čitanju neke dobre knjige, reklasirajućoj masaži, i naravno, dobro se naspavati, dok najmlađi članovi obitelji imaju nešto drugačiju zamisao odmora, što je potpuno razumljivo.

Uživanje za djecu znači kupanje i skakanje dok im se prsti ne smežuraju, igranje s drugom djecom, pjevanje, plesanje, spuštanje na toboganima, lizanje sladoleda i puuuno trčanja. Nije ni čudo onda da se mnogi roditelji s godišnjeg odmora vrate iscrpljeniji nego što su bili prije putovanja, a to je upravo ono što treba mijenjati. 

Potrebno je pronaći balans i kompromis, kako bi svi ukućani podjednako uživali i iskusili čari odmora i zato za tebe i tvoju obitelj imamo nekoliko savjeta koje bi bilo dobro primijeniti.

Isplaniraj godišnji odmor u kojem će uživati cijela obitelj

Stavi na papir sve želje i uvjete - Puno je jednostavnije kad svoje misli i očekivanja stavimo na papir. Kako budeš razmatrala lokacije, uz svaku stavku koju si navela dodaj + ili -. Lokacija koja prikupi najviše pluseva i zadovolji sve kriterije tvoje obitelji ujedno je i najidealnija za vas.

 | Author: Promo Foto: Promo Terme Tuhelj nude smještaj za svačiji ukus. Birati možeš između Hotela Well****, Hostela Vila, Kampa Vita***** i glamuroznog kampiranja u Glamping Village Terme Tuhelj

Pripazi na sigurnost - Sigurnost djece uvijek je na prvom mjestu. I zato je najbolje odabrati lokaciju s plažama ili bazenima koji imaju angažiranog spasioca. Bazeni su praktičniji jer nema valova i puno je lakša preglednost pa je i lakše nadzirati dijete, a brojna odmarališta s bazenima imaju i plitke bazene namijenjene najmlađima kako bi roditelji bili potpuno bezbrižni. Ukoliko su djeca nešto starija i ne treba ih nadzirati, njih će sigurno zanimati samo i isključivo adrenalin i zabava pa je najbolje da lokacija ima bazen s toboganima i sličnim zabavnim vodenim atrakcijama.

Odaberi lokaciju s hrpom animacija za djecu - Kako bi tvoj odmor bio što bezbrižniji (ali i mirniji), potrudi se pronaći lokaciju koja nudi pregršt zanimljivosti i animacija za djecu. To mogu biti kreativne radionice, zabavna animacija, dječja igraonica ili polivalentna igrališta koja će okupirati djetetovu pažnju u pauzama od kupanja ili kada poželiš uzeti vremena za sebe. Djeca će uživati i steći predivne uspomene, a ti ćeš konačno u miru pročitati onu knjigu koja ti je već mjesecima na to-do listi.

 | Author: Promo Foto: Promo Vodeni planet Termi Tuhelj najveće je kupalište u Hrvatskoj

Jako je važan adekvatan smještaj - Nekima je važno da imaju pogled na more, drugima je isto potpuno nebitno, no svima je važno dobro se naspavati. To prvenstveno podrazumijeva da je roditeljski krevet dovoljno velik i udoban, a soba prostrana za sve stvari. Ukoliko je dijete malo i zahtjeva dječji krevetić, važno je raspitati se ima li ga u ponudi smještaj koji razmatraš. Dodatan plus je ako je smještaj u blizini plaže ili bazena, jer svi dobro znamo koliko torbi i stvari je potrebno ponijeti kad imaš dijete/djecu.

Maksimalno si olakšaj - Mame obično svakodnevno kuhaju, čiste, spremaju i peru pa bi bilo pošteno da barem na godišnjem odmoru budu pošteđene takve svakodnevice. Nemoj biti zatvorena u apartmanu i nakuhavati ručkove, već napravi sendviče i zdrave grickalice i ponesi ih sa sobom na plažu ili bazen. Ili, još pametnije - bukiraj puni pansion pa će konačno netko drugi kuhati za tebe. Tako nećeš morati ni čistiti za djecom, već će te svaki dan soba dočekati savršeno mirisna i čista.

 | Author: Promo Foto: Promo U Termama Tuhelj u wellness tretmanima može uživati cijela obitelj

Tvoje potrebe i želje jednako su važne - Znamo da je svakom roditelju najvažnije da su njihova djeca sretna i zadovoljna, no i roditelji su ti koji zaslužuju odmoriti se i zabaviti. Predlažemo ti da se na svom godišnjem odmoru počastiš svime onim što tijekom godine ne stižeš. To može biti ukusna večera, cjelodnevni izlet, umirujuća masaža, sauna ili nešto drugo - važno da te čini sretnom i opuštenom i da se sa svog godišnjeg odmora vratiš s osmijehom na licu.

Gdje otputovati, a da su zadovoljene potrebe cijele obitelji?

Teško je organizirati godišnji odmor, a da su pritom zadovoljene sve prethodno navedene stavke, pogotovo u zadnji tren. No, nije nemoguće. Kako bismo ti olakšali potragu, mi smo se bacili u potragu za savršenom obiteljskom destinacijom za zabavu i odmor, a tu su titulu ove godine ponijele Terme Tuhelj, zahvaljujući svom Vodenom planetu i all inclusive usluzi koji će zadovoljiti potrebe cijele obitelji

 | Author: Promo Foto: Promo Vodene atrakcije u Vodenom planetu prilagođene su djeci svih uzrasta

Vodeni planet prava je oaza dječjih vodenih atrakcija gdje će svako dijete pronaći ono što mu najviše odgovara, a roditelji će ukrasti pokoji trenutak za uživanje u termalnoj vodi. Vodene atrakcije prilagođene su djeci svih uzrasta - od mališana koji se brčkaju u plitkom bazenu s topovima i prskalicama u obliku životinjama, preko malo starije djece koji jednostavno obožavaju TuhiLand i unutarnji vodeni grad s toboganima i špricalicama, pa sve do veće djece koji će se okušati u spustu niz adrenalinske tobogane. 

Terme Tuhelj imaju i svoju maskotu, malog zelenog svemirca Tuhija koji u hotelu Well**** svakodnevno osmišljava razne dogodovštine za goste, naročito djecu. Osmislio je i poseban program, Tuhi aqua fun koji se svakodnevno odvija na bazenima, a često osmišljava i posebne rođendanske programe. Osim u Tuhi dječjoj igraonici i Tuhi animacijama, mališani u TuhiLandu mogu uživati i u omiljenoj ljetnoj poslastici - Tuhi sladoledu.

 | Author: Promo Foto: Promo Tuhi je već godinama stanovnik Vodenog planeta i hotela Well****

Animacijski tim Termi Tuhelj pobrinut će se da, osim doživljaja na bazenima, tvoja obitelj kući ponese i suvenire koje ćete izraditi na kreativnim radionicama. Na zdravim radionicama naučit ćete i neke nove navike koje možete prakticirati i kod kuće. Kada niste na bazenu, na raspolaganju vam je dječja igraonica unutar hotela kao i dva vanjska igrališta s dječjim spravama.

Svi znamo koliko je odmor važan dio obiteljskog putovanja jer od neprestanog skakanja po bazenima, djecu vrlo brzu svlada umor. Zato je važna veličina obiteljskih soba koja će tebi i tojoj obitelji dati dodatnu udobnost i omogućiti vam kvalitetan odmor. U hotelu Well**** možeš uživati u all inclusive ljetu - punom pansionu, besplatnom piću i gratis boravku za djecu.

 | Author: Promo Foto: Promo Nakon bazena, djeca u Termama Tuhelj mogu uživati u brojnim kreativnim radionicama i zabavnim animacijama, igrati se u dječjoj igraonici i na polivalentnim igralištima

Za stvaranje novih iskustava, svakako preporučujemo odlazak na obiteljsko sauniranje koje je pripremljeno posebno za obitelji, a Terme Tuhelj pripremile su i posebne wellness tretmane za najmlađe goste u SPAeVITA centru.

Terme Tuhelj smještene su u prekrasnom Hrvatskom zagorju, na samom izvoru termalne vode i ljekovitog blata, a okružuju ih zeleni brežuljci i predivni krajolik, udaljen od Zagreba samo 40 kilometara. Stoga je ova lokacija idealna i za planiranje cjelodnevnih izleta u prirodi i istraživanje okolnih mjesta. Predlažemo ti da tijekom svog godišnjeg odmora ostaviš vremena i za istraživanje okolice Hrvatskog zagorja koje svojom ponudom brojnih muzeja, dvoraca i kurija pruža pravu obiteljsku pustolovinu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.