Beba Svijet kako ga vide mame 10. lipnja 2020.

Top 5 savršenih darova za sve novopečene mame

Foto: Guliver

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prvi mjeseci za svaku su majku posebno izazovni zbog prilagođavanja na potpuno nov život s djetetom. Kako bismo im olakšali taj period donosimo nekoliko prijedloga koji će im uljepšati dan

Nakon vremena trudnoće, koje je za mnoge žene magično, ali i teško razdoblje s obzirom na sve promjene koje se događaju, od hormonskih i promjena fizičkog izgleda do spoznaje da u sebi nose novo malo biće, vrijeme nakon porođaja donosi slatke muke.

Novopečene majke uče brinuti o djetetu, malo spavaju, provjeravaju boju svih bebinih izlučevina, prihvaćaju sebe i svoje dijete kao malog jedinstvenog čovjeka o kojemu će brinuti i voljeti ga cijeli život. Vesele se svakom novom danu, prvom osmijehu, prvom zubiću i prvoj pravoj artikuliranoj riječi.

Biti majkom novo je i nezamjenjivo iskustvo, a mnoge žene koje imaju dvoje ili više djece reći će kako je svaka trudnoća drugačija, kao što je i svako dijete svijet za sebe. Osim toga, imati malu bebu i stariju djecu koja imaju svoje potrebe ženu može veoma iscrpiti.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Upute za majčinstvo? Zaboravi na to

Nema tu pravila i često iščitavanje knjiga i slušanje raznih 'uputa' za majčinstvo nisu od koristi. Ponekad će biti dobrih dana, ponekad se svaka majka osjeća bespomoćnom i nesigurnom. No važno je voljeti sebe, upoznavati dijete s veseljem i biti fleksibilna – OK je ostati u pidžami i biti raščupana, u redu je ostaviti prljavo posuđe, a presudno je spavati kad beba spava.

Briga o psihofizičkom zdravlju i vrijeme za odmor od neobične su važnosti. Naravno, to zahtijeva senzibiliziranu okolinu koja je svjesna promjena koje majka prolazi, i to svaka na svoj način. Svakako će dobro doći da joj tu i tamo netko skuha ručak ili pospremi kuću jer s malenom bebom mnogo je posla.

Uz dobru organizaciju, bitno je svakodnevno odvojiti makar samo pet minuta za sebe jer bivanje majkom ne znači da žena u potpunosti gubi svoj identitet nego je riječ o novoj životnoj ulozi, ujedno najljepšoj, i vremenu u kojem će dobro doći pomoć, razumijevanje i pokoja sitnica koja će unijeti vedrinu u pospan dan pun izazova.

Donosimo vam nekoliko ideja za darove, te male znakove pažnje, kojima možete razveseliti svaku mamu.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

5  dobrih ideja za darivanje svake majke

Aparat za kavu
Mame su nenaspavane i kronično umorne. Bdiju nad djecom i kad ona mirno spavaju, hrane bebe noću i ustaju na svaku naznaku dječjeg plača. To je jednostavno priroda. No svaka neprospavana noć odrazit će se na raspoloženje majke, pa je sjajna ideja darovati joj aparat za kavu. Niti jedna majka nema vremena za nakuhavanja, a često je i priprema prve jutarnje kave pravi izazov. Dobar aparat za espresso zapravo ulazi u kategoriju uređaja koji spašavaju živote.

Bon za masažu
Ovo je sjajan dar za svaku mamu jer uz spavanja u raznim položajima, šuljanja po sobi puzeći po podu kako ne bi probudile bebu, konstantno nošenje djeteta na rukama i izmjenu raznih položaja pri dojenju, majke često pate od upale mišića, ukočenog vrata i bolova u cijelom tijelu. Masaža, osim što opušta napete mišiće, opušta i um, a svakoj majci prijeko je potrebna relaksacija

Personalizirani darovi
Bilo da je riječ o prvim profesionalnim fotografijama mlade obitelji ili unikatnom otisku bebinih stopala i dlanova koji možete uokviriti, svakako je riječ o darovima koji su trajni i koji ostaju za cijeli život. Osim mogućnosti profesionalnog fotografiranja male, složne i potpune obitelji, sugeriramo slikanje na neuobičajenim mjestima u stanu, u raznim pozima i s neobičnim rekvizitima.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Dnevnik
Pisanje dnevnika ima terapeutski učinak. Ta knjižica koja skriva dojmove svakog dana provedenog s bebom dobra je i korisna ideja za darivanje svake majke. Osim što bilježi svaki trenutak djetetova razvoja, daje priliku za predah. Dok opisuje svoj dan i emocije kroz koje prolazi, majka često dolazi do spoznaja o sebi i onome što je bitno ili što joj možda teško pada, a osvještavanje emotivnih stanja prvi je korak prema pozitivnoj promjeni. 

Ostanite povezane
Majčinstvo i promjene koje ono donosi te naporan i gust dnevni raspored (ne)svjesno izoliraju majku od 'ostatka svijeta'. No svakako se ne treba osamiti. Svatko si treba uzeti par minuta da pročita vijesti, prosurfa internetskim bespućima i razmjeni par poruka s prijateljicama i poveže se s onima koje voli. Objavljivanje statusa na omiljenoj društvenoj mreži, dijeljenje dnevnih rutina i iskustva, iako će to možda značiti postanje u tri ujutro, nije važno, ionako svaka majka u prvoj godini djetetova života u potpunosti zamijeni noć za dan.

Pomnim odabirom mobilne tarife novopečene majke od sada mogu uživati u svim čarima on-line svijeta iz udobnosti vlastitoga kreveta uz posebne benefite i pogodnosti. I ne zaboravite, sretna i zadovoljna mama znači i zadovoljno dijete koje zdravo napreduje iz dana u dan.

A1 mreža novopečenim majkama u 2020. godini daruje posebne pogodnosti. Požuri i surfaj bezbrižno uz tvoj A1!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.